Advies espressomachines & more


Contactgegevens

Baristaworden.nl is onderdeel van frank-schrijft.
KvK 60022051

Contact persoon: Frank Raveling

E-mail: baristaworden@gmail.com
Skype: @frank.raveling


Contact opnemen

Bedankt voor je bezoek aan baristaworden.nl. We doen ons best om je berichtje binnen 24 uur te beantwoorden.

TOP-5 budgetvriendelijke espressomachines

TOP-5 budgetvriendelijke espressomachines
juli 4, 2019 Frank Raveling

Wil je van alle gemakken van een volautomaat genieten, maar niet de hoofdprijs betalen? Voor een budget tussen de € 250,- en € 350,- schaf je een prima machine aan. Bij het opstellen van deze TOP-5 met budgetvriendelijke espressomachines kijken we niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en de functionaliteiten. Zo vind je in deze TOP-5 alleen espressomachines met een goede prijs en kwaliteitsverhouding.

Kom je er na het lezen van dit artikel nog niet uit? Neem dan eens een kijkje in onze TOP-10 voor volautomaten, halfautomaten en koffiecupmachines. Ieder jaar brengen we een nieuwe TOP-10 uit en schrijven we reviews voor de machines die hierin vermeld staan.

1. Philips 3000 HD8829/01

Model: Philips 3000 HD8829/01
Prijs: € 392,-*

De Philips 3000 HD8829/01 heeft wat ons betreft de beste prijs en kwaliteitsverhouding. Ondanks de lage prijs is deze volautomaat uitgerust met keramische maalschijven, een melkreservoir en geheugen om jouw favoriete instellingen op te slaan.

De goedkopere espressomachines zijn doorgaans uitgerust met een stoompijpje voor het zetten van een cappuccino. Dit neemt veel tijd in beslag. Dankzij het melkreservoir zet de Philips 3000 HD8829/01 een cappuccino met één druk op de knop. 

Pluspunten: keramische maalschijven, geheugen voor koffie profielen, cappuccino zetten met een druk op de knop.
Nadelen: de machine maakt beste veel lawaai, de machine heeft best veel onderhoud nodig.

Meer informatie over deze machine.

2. De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB

Model: De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB
Prijs:
€ 305,-*

Wil je snel koffie zetten zonder al teveel poespas? Dan is de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB een goede optie. Deze machine is eenvoudig te begrijpen en zet heerlijke zwarte koffie. Een cappuccino kan ook gezet worden, maar dan moet je zelf het melk opschuimen. Dit kost best veel tijd en de resultaten zijn wisselend. Wij zouden deze machine alleen aanschaffen voor zwarte koffie.

Bovenop de machine bevindt zich een apart vakje voor gemalen koffie. Ideaal wanneer je decafeïne koffie wilt drinken of alleen gemalen koffie in huis hebt.

Pluspunten: eenvoudig te gebruiken, machine zonder poespas en mogelijkheid om per zet beurt de sterkte en hoeveelheid in te stellen. 

Nadelen: het stoompijpje werkt best omslachtig, beschikt niet over een display, heeft veel onderhoudswerk nodig.

Meer informatie over deze machine.

3. Melitta Caffeo Solo 

Model: Melitta Caffeo Solo
Prijs:
€ 279,-*

De Melitta Caffeo Solo is een degelijke volautomaat die dankzij het compacte formaat uitstekend geschikt is voor kleinere keukens. De koffiespecialiteiten van deze machine blijven beperkt tot zwarte koffie of een espresso.

Het mogelijk om twee kopjes koffie tegelijk te zetten en kun je de sterkte van de koffie en de hoeveelheid water per zet beurt instellen. Deze machine is zeer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een degelijke machine, zonder poespas!

Pluspunten: Gebruiksvriendelijke espressomachine, twee kopjes tegelijk zetten en geschikt voor kleinere keukens.

Nadelen: kleine waterreservoir, geen mogelijkheid om cappuccino of latte te zetten.

Meer informatie over deze machine.

4. Krups EA8150

Model: Krups EA8150
Prijs:
271,-

De Krups EA8150 is de voordeligste optie voor cappuccino liefhebbers. Voor het zetten van een cappuccino maak je gebruik van het stoompijpje. Daarnaast kun je met deze machine een ristretto, espresso of gewoon zwarte koffie zetten. De machine warmt snel op en heeft een warmhoudplaat voor kopjes. Handig voor in de winter!

Net zoals bij alle andere budgetvriendelijke machines: verwacht van de Krups EA8150 geen wonderen. Het is een prima machine voor kleine huishoudens en mensen die in het weekend van een cappuccino willen genieten. 

Pluspunten: eenvoudig te gebruiken, kopjes warmhoudplaat
Nadelen: deze machine maakt best veel lawaai, relatief veel onderhoudswerk

Meer informatie over deze machine. 

5. Philips 3100 EP3550/00

Model: Philips 3100 EP3550/00
Prijs:
369,-

De Philips 3100 EP3550/00 is de beste machine uit dit lijstje, maar wegens de hogere prijs staat die op nummer 5. Heb je iets meer budget, dan is de Philips 3100 EP3550/00 absoluut een winner. Deze volautomaat van Philips is uitgerust met melkreservoir van 500 ml, keramische maalschijven en geheugen om jouw favoriete instellingen op te slaan. 

In tegenstelling tot de meeste machines die in dit lijstje zijn vermeld, is de Philips 3100 EP3550/00 een uitstekende keuze voor cappuccino liefhebbers. Met één druk op de knop zet je een cappuccino of latte. Het melksysteem is vrij eenvoudig te schoon te maken doordat de onderdelen vaatwasserbestendig zijn.

Wat deze machine onderscheidt van Philips 3000 HD8829/01 (nummer 1 is ons lijstje) is dat het over een Aquafilter beschikt waarmee je de eerste 5.000 kopjes niet hoeft te ontkalken. Minder onderhoudswerk dus! 

Pluspunten: eenvoudig te gebruiken, kopjes warmhoudplaat.
Nadelen: deze machine maakt best veel lawaai, relatief veel onderhoudswerk.

Meer informatie over deze machine.

Verwachtingen bijstellen..

Koop je een machine voor een lagere prijs dan zal je jouw verwachtingen moeten bijstellen. Zo zijn budgetvriendelijke machines vaak niet uitgerust met een automatisch melksysteem, hebben ze meer onderhoudswerk nodig en gaan de machines minder lang mee. Dit laatste komt met name door de bouwkwaliteit van de materialen. Om de kostprijs zo laag mogelijk te houden kiezen fabrikanten voor goedkopere materialen zoals kunststof in plaats van roestvrijstaal. 

Moet ik nu meer geld besteden?

Wij zijn van mening dat het beter is om voor kwaliteit te kiezen. Duurdere machines gaan langer mee en zijn dus voordeliger over de langere termijn gezien. 

Dit wil niet zeggen dat ALLE dure machines van goede kwaliteit zijn. Soms betaal je meer geld voor extra functionaliteiten en niet voor de kwaliteit van de bouwmaterialen, wat het belangrijkst is voor een lange levensduur.

Op zoek naar een volautomaat van hogere kwaliteit? Bekijk dan onze TOP-10 met volautomatische espressomachines.

Moet je je toch aan een budget houden? Geen zorgen, met een budget van 200 tot 350 euro kun je een prima machine kopen waar je met een beetje geluk jarenlang plezier aan beleeft. We hopen dat onze TOP-5 je gaat helpen met het vinden van een geschikte machine. 

*de prijzen van koffiemachines willen nog wel eens aangepast worden. We proberen onze blogposts up-to-date te houden, maar dat lukt niet altijd. Bedankt voor je begrip.