VOLG ONS OP INSTAGRAM

LEESMATERIAAL

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

#TAGS

SCA Roasting Intermediate

/SCA Roasting Intermediate
SCA Roasting Intermediate 2017-11-09T07:10:23+00:00

SCA ROASTING INTERMEDIATE

TIJD: 09:00 – 17:00 uur (2 lesdagen)
EUR: 1.086,- p.p incl. BTW

Tijdens deze training bouwen we verder op de kennis die je hebt opgedaan tijdens de SCA Roasting Foundation.

We gaan dieper in op het roasting proces, zullen we verschillende brandprofielen uitproberen en vertellen jou meer over de smaakaspecten van het branden. Geschikt voor gevorderde koffiebranders.

Data & Locaties


Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
07-12-201710:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

Programma


Twee op achtereenvolgende lesdagen van 8 uur inclusief examen. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 17.00 af.

De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Roasting Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van warmteoverdracht op het brandproces.
  • Welke relatie is er tussen het brandprofiel en smaak.
  • Hoe kun je door verschillende roosterprofielen toch tot dezelfde kleur komen.
  • Hoe herken je branddefecten in uiterlijk en smaak en hoe kun je ze voorkomen.
  • De basis chemische veranderingen die er tijdens het brandproces in de boon optreden.
  • Hoe richt je de ideale de werkplek in en wat heb je nodig om een branderij in te richten.
Deze training boeken

Doelgroep


Het is aan te raden om alleen deel te nemen aan deze training wanneer je de SCA Roasting Foundation certificaat hebt gehaald of wanneer je praktijkervaring hebt opgedaan bij een koffiebrander.

Doelgroep: Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden.

SCA examen & diploma


Het SCA Roasting Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 180,- incl. BTW

 

Deze training boeken

TIJD: 09:00 – 17:00 uur (2 lesdagen)
EUR: 1.086,- p.p incl. BTW

Tijdens deze training bouwen we verder op de kennis die je hebt opgedaan tijdens de SCA Roasting Foundation.

We gaan dieper in op het roasting proces, zullen we verschillende brandprofielen uitproberen en vertellen jou meer over de smaakaspecten van het branden. Geschikt voor gevorderde koffiebranders.

Twee op achtereenvolgende lesdagen van 8 uur inclusief examen. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 17.00 af.

De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Roasting Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van warmteoverdracht op het brandproces.
  • Welke relatie is er tussen het brandprofiel en smaak.
  • Hoe kun je door verschillende roosterprofielen toch tot dezelfde kleur komen.
  • Hoe herken je branddefecten in uiterlijk en smaak en hoe kun je ze voorkomen.
  • De basis chemische veranderingen die er tijdens het brandproces in de boon optreden.
  • Hoe richt je de ideale de werkplek in en wat heb je nodig om een branderij in te richten.

Het is aan te raden om alleen deel te nemen aan deze training wanneer je de SCA Roasting Foundation certificaat hebt gehaald of wanneer je praktijkervaring hebt opgedaan bij een koffiebrander.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden. 

 

Het SCA Roasting Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 180,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
07-12-201710:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

Terug naar boven