VOLG ONS OP INSTAGRAM

LEESMATERIAAL

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

#TAGS

SCA Roasting Cursussen 2017-07-28T04:55:49+00:00

ROASTING TRAININGEN

SCA ROASTING FOUNDATION

Koffiebranden is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen. Tijdens deze training maak je kennis met het proces van koffiebranden. Je krijgt de theorie die je nodig hebt, maar zult vooral achter de brander staan. Geschikt voor iedereen die meer wil leren over koffie branden.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de training ter sprake:

  • Welke factoren zijn van belang bij het controleren van temperatuur bij het branden.
  • Welke punten zijn van cruciaal belang tijdens het brandproces en hoe herken je deze.
  • Hoe ziet de brandcycles eruit, hoe kun je deze controleren en welke invloed heeft dit op smaak.
  • Hoe kun je sturen op smaak tijdens het brandproces.
  • Veiligheid is bij het branden van koffie een belangrijk item. Wat doe je wanneer er brand in je brander woedt? Hoe bestrijd je het en minstens zo belangrijk, hoe voorkom je het?

Eén lesdag van 9 uur inclusief examen. De training start om 09.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden. Iedereen die geïnteresseerd in koffie branden is welkom!

Toetsing
Je kunt er voor kiezen om deel te nemen aan het examen, dat bestaat uit een theoretische toets (15 vragen) en een prijktijktoets. Als je de cursus gehaald hebt, krijg je het SCAE Brewing Foundation certificaat dat overal ter wereld erkend wordt.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
20-12-201709:00–18:00Zeewolde
BOEKEN

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 1 lesdag
Prijs training: € 480,37
Prijs certificaat: € 72,60
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands

SCA ROASTING INTERMEDIATE

Tijdens deze training bouwen we verder op de kennis die je hebt opgedaan tijdens de SCA Roasting Foundation. We gaan dieper in op het roasting proces, zullen we verschillende brandprofielen uitproberen en vertellen jou meer over de smaakaspecten van het branden. Geschikt voor gevorderde koffiebranders.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Roasting Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van warmteoverdracht op het brandproces.
  • Welke relatie is er tussen het brandprofiel en smaak.
  • Hoe kun je door verschillende roosterprofielen toch tot dezelfde kleur komen.
  • Hoe herken je branddefecten in uiterlijk en smaak en hoe kun je ze voorkomen.
  • De basis chemische veranderingen die er tijdens het brandproces in de boon optreden.
  • Hoe richt je de ideale de werkplek in en wat heb je nodig om een branderij in te richten.

Twee lesdagen van 8 uur inclusief examen. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 17.00 af.

Het is aan te raden om alleen deel te nemen aan deze training wanneer je de SCAE Roasting Foundation certificaat hebt gehaald of wanneer je praktijkervaring hebt opgedaan bij een koffiebrander.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden. 

Toetsing
Direct nadat de tweedaagse training is afgelopen volgt het examen (op de laatste dag). Het examen bestaat uit een theoretische toets (25 vragen) en een praktijktoets. Aangezien we tijdens de SCAE Roasting Intermediate meer de diepte in duiken versturen we 2 weken voor aanvang van de cursus een hand-out met de theorie, dat tijdens de training behandeld gaat worden, toe. 

 

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
07-12-201710:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 2 lesdagen
Prijs training: € 1.085,37
Prijs certificaat: € 217,80
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands

ROASTING WORKSHOP

Het roosteren of branden van de koffiebonen is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen. Tijdens het roosteren van de koffiebonen wordt er bepaalt welke smaken en aroma’s de koffieboon uiteindelijk gaan hebben. Deze training is een combinatie van theorie en praktijk!

Bij het roosteren van de koffiebonen is theoretische kennis uitermate belangrijk. Tijdens deze training zal je je deels bezig houden met de theorie achter het roosteren. Daarnaast zal je zelf achter de roaster staan en vooral veel koffie proeven! De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Welke veranderingen zien we door het roosteren? Op het gebied van: kleur, geur, gewicht, volume, suikergehalte en zuurgraad?
  • Hoe herken je het brandprofiel (drogen, roosteren, koelen) en welke invloed heeft het op smaak en geur?
  • Welke vormen van warmteoverdracht kennen we?
  • Welke invloed heeft een lichte, medium of donkere roast op smaak?
  • Welk koffiebranders-jargon kennen we?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Koffiebranders in spe, koffie-inkopers, koffieverkopers, particulieren die ook dit deel van koffie willen beheersen of uitvoeren met een thuisbrander.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendOnbekend
AANVRAGEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Roasting Workshop'.

Duur: 7 uur
Prijs training: € 298,87 (incl. 21% BTW)

GESLAAGDE DEELNEMER

Jan heeft bij ons de SCA Barista Skills Foundation met succes afgerond. Na het behalen van zijn SCA certificaat is Jan bij een koffiebar in Amsterdam aan de slag gegaan als barista.

ROASTING TRAININGEN

SCA ROASTING FOUNDATION

Koffiebranden is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen. Tijdens deze training maak je kennis met het proces van koffiebranden. Je krijgt de theorie die je nodig hebt, maar zult vooral achter de brander staan. Geschikt voor iedereen die meer wil leren over koffie branden.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de training ter sprake:

  • Welke factoren zijn van belang bij het controleren van temperatuur bij het branden.
  • Welke punten zijn van cruciaal belang tijdens het brandproces en hoe herken je deze.
  • Hoe ziet de brandcycles eruit, hoe kun je deze controleren en welke invloed heeft dit op smaak.
  • Hoe kun je sturen op smaak tijdens het brandproces.
  • Veiligheid is bij het branden van koffie een belangrijk item. Wat doe je wanneer er brand in je brander woedt? Hoe bestrijd je het en minstens zo belangrijk, hoe voorkom je het?

Eén lesdag van 9 uur inclusief examen. De training start om 09.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden. Iedereen die geïnteresseerd in koffie branden is welkom!

Toetsing
Je kunt er voor kiezen om deel te nemen aan het examen, dat bestaat uit een theoretische toets (15 vragen) en een prijktijktoets. Als je de cursus gehaald hebt, krijg je het SCAE Brewing Foundation certificaat dat overal ter wereld erkend wordt.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
20-12-201709:00–18:00Zeewolde
BOEKEN

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 1 lesdag
Prijs training: € 480,37
Prijs certificaat: € 72,60
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands

SCA ROASTING INTERMEDIATE

Tijdens deze training bouwen we verder op de kennis die je hebt opgedaan tijdens de SCA Roasting Foundation. We gaan dieper in op het roasting proces, zullen we verschillende brandprofielen uitproberen en vertellen jou meer over de smaakaspecten van het branden. Geschikt voor gevorderde koffiebranders.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Roasting Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van warmteoverdracht op het brandproces.
  • Welke relatie is er tussen het brandprofiel en smaak.
  • Hoe kun je door verschillende roosterprofielen toch tot dezelfde kleur komen.
  • Hoe herken je branddefecten in uiterlijk en smaak en hoe kun je ze voorkomen.
  • De basis chemische veranderingen die er tijdens het brandproces in de boon optreden.
  • Hoe richt je de ideale de werkplek in en wat heb je nodig om een branderij in te richten.

Twee lesdagen van 8 uur inclusief examen. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 17.00 af.

Het is aan te raden om alleen deel te nemen aan deze training wanneer je de SCAE Roasting Foundation certificaat hebt gehaald of wanneer je praktijkervaring hebt opgedaan bij een koffiebrander.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden. 

Toetsing
Direct nadat de tweedaagse training is afgelopen volgt het examen (op de laatste dag). Het examen bestaat uit een theoretische toets (25 vragen) en een praktijktoets. Aangezien we tijdens de SCAE Roasting Intermediate meer de diepte in duiken versturen we 2 weken voor aanvang van de cursus een hand-out met de theorie, dat tijdens de training behandeld gaat worden, toe. 

 

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
07-12-201710:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 2 lesdagen
Prijs training: € 1.085,37
Prijs certificaat: € 217,80
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands

ROASTING WORKSHOP

Het roosteren of branden van de koffiebonen is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen. Tijdens het roosteren van de koffiebonen wordt er bepaalt welke smaken en aroma’s de koffieboon uiteindelijk gaan hebben. Deze training is een combinatie van theorie en praktijk!

Bij het roosteren van de koffiebonen is theoretische kennis uitermate belangrijk. Tijdens deze training zal je je deels bezig houden met de theorie achter het roosteren. Daarnaast zal je zelf achter de roaster staan en vooral veel koffie proeven! De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Welke veranderingen zien we door het roosteren? Op het gebied van: kleur, geur, gewicht, volume, suikergehalte en zuurgraad?
  • Hoe herken je het brandprofiel (drogen, roosteren, koelen) en welke invloed heeft het op smaak en geur?
  • Welke vormen van warmteoverdracht kennen we?
  • Welke invloed heeft een lichte, medium of donkere roast op smaak?
  • Welk koffiebranders-jargon kennen we?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Koffiebranders in spe, koffie-inkopers, koffieverkopers, particulieren die ook dit deel van koffie willen beheersen of uitvoeren met een thuisbrander.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendOnbekend
AANVRAGEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Roasting Workshop'.

Duur: 7 uur
Prijs training: € 298,87 (incl. 21% BTW)

GESLAAGDE DEELNEMER

Jan heeft bij ons de SCA Barista Skills Foundation met succes afgerond. Na het behalen van zijn SCA certificaat is Jan bij een koffiebar in Amsterdam aan de slag gegaan als barista.

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

  • WERELDWIJD ERKEND CERTIFICAAT (SCA)

  • ERVARING SINDS 1999

  • AUTHORIZED’ & GEPASSIONEERDE TRAINERS

  • GERICHT OP PRAKTIJK

  • KLEINE GROEPEN = PERSOONLIJKE AANDACHT

SCA COFFEE DIPLOMA SYSTEM

Speciality Coffee Association (SCA) houdt zich bezig met training, opbouwen van vaardigheden en certificering.

  • DIPLOMA WERELDWIJD ERKEND

  • AUTHORIZED TRAINERS

  • SCA WAARBORGT KWALITEIT

HULP NODIG?

Klik aan de rechterkant van het scherm op het groene chatincoontje.

Vraag stellen via de e-mail? Bezoek onze contactpagina om je vraag te stellen.

Volg ons op Instagram en stel je vraag via de direct messenger.

SCA DIPLOMA SYSTEM

Speciality Coffee Association (SCA) houdt zich bezig met training, opbouwen van vaardigheden en certificering.

  • DIPLOMA WERELDWIJD ERKEND

  • AUTHORIZED TRAINERS

  • SCAE WAARBORGT KWALITEIT

HULP NODIG?

Klik aan de rechterkant van het scherm op het groene chatincoontje.

Vraag stellen via de e-mail? Bezoek onze contactpagina om je vraag te stellen.

Volg ons op Instagram en stel je vraag via de direct messenger.