VOLG ONS OP INSTAGRAM

LEESMATERIAAL

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

#TAGS

SCA Coffee Introduction Workshop

/SCA Coffee Introduction Workshop
SCA Coffee Introduction Workshop 2017-11-09T06:48:20+00:00

SCA COFFEE INTRODUCTION WORKSHOP

TIJD: 3 uur
EUR: 118,- p.p incl. BTW

De SCA Coffee Introduction is een algemene training waarbij alle processen ter sprake komen: achtergrondinformatie koffiebonen, het roosteren van koffiebonen en de verschillende zetmethodes, zoals espresso en filterkoffie.

 

Data & Locaties


Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
21-11-201719:00–22:30Zeewolde
BOEKEN
05-02-201819:00-22:30Den Haag
BOEKEN
17-05-201819:00-22:30Zeewolde
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'SCA Coffee Introduction' workshop.

Programma


De SCA Coffee introduction is bedoelt voor iedereen. Na afloop van de workshop kun je deelnemen aan de toetsing (niet verplicht) en een SCA erkend diploma in ontvangst nemen. Hieronder volgen de onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod komen:

Geschiedenis van koffie
Waar komt koffie vandaan en hoe is de koffie één van de grootste handelswaren geworden?

Speciality coffee
Wat betekent de term ‘speciality coffee’ precies en waar moet koffie aan voldoen om zich ‘speciality coffee’ te mogen noemen?

De koffieboon
Hoe groeien koffiebonen en wat is het verschil tussen robusta en arabica koffiebonen?

Roosteren
Tijdens deze training ontvang je basisinformatie over koffie branden. Verder leer je wat van effect roosteren op de smaak van de koffie heeft.

Cupping
Wat is cupping precies en hoe kunnen we smaken herkennen en benoemen?

Zetmethodes
Welke verschillende zetmethoden zijn er en hoe kunnen we deze toepassen?

Deze training boeken

Doelgroep


Deze introductie workshop is bedoelt voor mensen die weinig tot geen kennis over koffie hebben of mensen die graag in de koffiewereld willen werken, maar nog niet precies weten wat ze binnen de koffiewereld willen doen.

 

SCA examen & diploma


Het SCA Coffee Introduction examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 73,- incl. BTW

 

 

Deze training boeken

TIJD: 3 uur
EUR: 118,- p.p incl. BTW

De SCA Coffee Introduction is een algemene training waarbij alle processen ter sprake komen: achtergrondinformatie koffiebonen, het roosteren van koffiebonen en de verschillende zetmethodes, zoals espresso en filterkoffie.

De SCA Coffee introduction is bedoelt voor iedereen. Na afloop van de workshop kun je deelnemen aan de toetsing (niet verplicht) en een SCA erkend diploma in ontvangst nemen. Hieronder volgen de onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod komen:

Geschiedenis van koffie
Waar komt koffie vandaan en hoe is de koffie één van de grootste handelswaren geworden?

Speciality coffee
Wat betekent de term ‘speciality coffee’ precies en waar moet koffie aan voldoen om zich ‘speciality coffee’ te mogen noemen?

De koffieboon
Hoe groeien koffiebonen en wat is het verschil tussen robusta en arabica koffiebonen?

Roosteren
Tijdens deze training ontvang je basisinformatie over koffie branden. Verder leer je wat van effect roosteren op de smaak van de koffie heeft.

Cupping
Wat is cupping precies en hoe kunnen we smaken herkennen en benoemen?

Zetmethodes
Welke verschillende zetmethoden zijn er en hoe kunnen we deze toepassen?

Doelgroep
Deze introductie workshop is bedoelt voor mensen die weinig tot geen kennis over koffie hebben of mensen die graag in de koffiewereld willen werken, maar nog niet precies weten wat ze binnen de koffiewereld willen doen.

Toetsing
Het SCA Coffee Introduction examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 73,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
21-11-201719:00–22:30Zeewolde
BOEKEN
05-02-201819:00-22:30Den Haag
BOEKEN
17-05-201819:00-22:30Zeewolde
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'SCA Coffee Introduction' workshop.

Terug naar boven