VOLG ONS OP INSTAGRAM

LEESMATERIAAL

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

#TAGS

SCA Brewing Intermediate

/SCA Brewing Intermediate
SCA Brewing Intermediate 2017-11-09T07:24:02+00:00

SCA BREWING INTERMEDIATE

TIJD: 10:00 – 17:00 uur
EUR: 481,- p.p incl. BTW

Bij deze training draait het allemaal om het extractieproces en het technisch benaderen van koffie. Je leert meer over de oplosbare stoffen van gemalen koffie en de 6 basiselementen van koffie.

Geschikt voor liefhebbers die de diepte in willen duiken en meer willen weten over het technische aspect van koffie.

Data & Locaties


Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendDen HaagAANVRAGEN

Programma


Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.

De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Brewing Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van maalfijnheid en extractie-oppervlakte op smaak?
  • Welke verschillende type koffiemolens kennen we en wat is de invloed van de verschillende types op smaak?
  • Wat is de invloed van het roosterproces op de uiteindelijke smaak?
  • Wat is het verschil tussen sterkte en extractie?
  • Wat is de ideale extractie?
  • Hoe ontwikkelt een extractie zich?
  • Wat zijn de 6 essentiële elementen van koffie?
  • Wat is een Brew Chart en hoe gebruik je een refractometer?
Deze training boeken

Doelgroep


Voor degene die nog geen SCA training hebben gevolgd, raden we aan te beginnen met de SCA Coffee Introduction of de SCA Barista Skills Foundation. Dit is echter geen vereiste.

Doelgroep: Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen. 

SCA examen & diploma


Het SCA Brewing Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 218,- incl. BTW

 

Deze training boeken

TIJD: 10:00 – 17:00 uur
EUR: 481,- p.p incl. BTW

Bij deze training draait het allemaal om het extractieproces en het technisch benaderen van koffie. Je leert meer over de oplosbare stoffen van gemalen koffie en de 6 basiselementen van koffie.

Geschikt voor liefhebbers die de diepte in willen duiken en meer willen weten over het technische aspect van koffie.

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.

De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Brewing Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van maalfijnheid en extractie-oppervlakte op smaak?
  • Welke verschillende type koffiemolens kennen we en wat is de invloed van de verschillende types op smaak?
  • Wat is de invloed van het roosterproces op de uiteindelijke smaak?
  • Wat is het verschil tussen sterkte en extractie?
  • Wat is de ideale extractie?
  • Hoe ontwikkelt een extractie zich?
  • Wat zijn de 6 essentiële elementen van koffie?
  • Wat is een Brew Chart en hoe gebruik je een refractometer?

Voor degene die nog geen SCA training hebben gevolgd, raden we aan te beginnen met de SCA Coffee Introduction of de SCA Barista Skills Foundation. Dit is echter geen vereiste.

Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Het SCA Brewing Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 218,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendDen HaagAANVRAGEN