VOLG ONS OP INSTAGRAM

LEESMATERIAAL

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

#TAGS

SCA Barista Skills Professional

/SCA Barista Skills Professional
SCA Barista Skills Professional 2017-11-09T07:28:21+00:00

SCA BARISTA SKILLS PROFESSIONAL

TIJD: 10:00 – 17:00 uur (2 dagen)
EUR: 783,- p.p incl. BTW

In de training SCA Barista Skills Professional gaan we uitgebreid in op de smaak van de koffie, versheid van de koffie, espresso machines en hebben we het over klanttevredenheid, financiën, leveranciers en werkroosters voor het personeel.

Data & Locaties


Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
17-01-2018*10:00–17:00*Den Haag*
BOEKEN*

 

Programma


Twee op achtereenvolgende lesdagen van 7 uur elk. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

De SCA Barista Skills Professional is bedoelt voor gevorderden en gaat dieper in op alles wat met koffie te maken heeft. Deze training verschaft kennis over de wetenschap die achter processen en methodes verschuilt gaat. Na het volgen van deze cursus en het behalen van je diploma mag je jezelf een professionele barista noemen. Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:

Koffiebonen
Welke factoren hebben invloed op de smaak van de koffie en wat doen verschillende roasts met de smaak? Welke invloed heeft de verpakking op de versheid van de koffiebonen en hoe beïnvloeden externe factoren de versheid?

Malen, doseren en tamping
Wat van invloed hebben de verschillende koffiemolens op de smaak? En wat zijn de verschillende aanstamptechnieken? Hoe herken je gemaakte fouten van andere barista’s terug in de smaak?

Brewing & Extraction
Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van espresso machines en hoe kun je fouten in de extractie van andere barista’s herkennen?

Melk opschuimtechnieken
Leer meer over de verschillende behandelingstechnieken van melk en welke invloed hebben deze technieken op de smaak? Daarnaast leer je hoe je microfoam van hoge kwaliteit kunt maken en hoe je opschuimfouten van andere barista’s kunt ontdekken.

Barista menu
Hoe ontwikkel je een eigen barista menu en hoe bereken je de kosten per menu item?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
Hoe pas je HACCP toe? Ook zal hier machine onderhoud behandelt worden.

Het behandelen van klanten
Hoe lever je goede service en hoe test je de tevredenheid van klanten? Hoe ga je om met klachten van klanten?

Inzicht in Financiën
Hoe selecteer je jouw leveranciers en hoe maak je werkroosters? Verder leer je hoe je de kostprijs van de koffie op basis van verschillende ingrediënten kunt berekenen en hoe je de overige kosten kunt berekenen.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.

Deze training boeken

Doelgroep


Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen. Voor deelname aan deze training een diploma van de SCA Barista Skills Intermediate een vereiste.

SCA examen & diploma


Het SCA Barista Skills Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA  examen + diploma: € 327,- incl. BTW

Deze training boeken

TIJD: 10:00 – 17:00 uur (2 dagen)
EUR: 783,- p.p incl. BTW

In de training SCA Barista Skills Professional gaan we uitgebreid in op de smaak van de koffie, versheid van de koffie, espresso machines en hebben we het over klanttevredenheid, financiën, leveranciers en werkroosters voor het personeel.

Twee op achtereenvolgende lesdagen van 7 uur elk. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

De SCA Barista Skills Professional is bedoelt voor gevorderden en gaat dieper in op alles wat met koffie te maken heeft. Deze training verschaft kennis over de wetenschap die achter processen en methodes verschuilt gaat. Na het volgen van deze cursus en het behalen van je diploma mag je jezelf een professionele barista noemen. Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:

Koffiebonen
Welke factoren hebben invloed op de smaak van de koffie en wat doen verschillende roasts met de smaak? Welke invloed heeft de verpakking op de versheid van de koffiebonen en hoe beïnvloeden externe factoren de versheid?

Malen, doseren en tamping
Wat van invloed hebben de verschillende koffiemolens op de smaak? En wat zijn de verschillende aanstamptechnieken? Hoe herken je gemaakte fouten van andere barista’s terug in de smaak?

Brewing & Extraction
Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van espresso machines en hoe kun je fouten in de extractie van andere barista’s herkennen?

Melk opschuimtechnieken
Leer meer over de verschillende behandelingstechnieken van melk en welke invloed hebben deze technieken op de smaak? Daarnaast leer je hoe je microfoam van hoge kwaliteit kunt maken en hoe je opschuimfouten van andere barista’s kunt ontdekken.

Barista menu
Hoe ontwikkel je een eigen barista menu en hoe bereken je de kosten per menu item?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
Hoe pas je HACCP toe? Ook zal hier machine onderhoud behandelt worden.

Het behandelen van klanten
Hoe lever je goede service en hoe test je de tevredenheid van klanten? Hoe ga je om met klachten van klanten?

Inzicht in Financiën
Hoe selecteer je jouw leveranciers en hoe maak je werkroosters? Verder leer je hoe je de kostprijs van de koffie op basis van verschillende ingrediënten kunt berekenen en hoe je de overige kosten kunt berekenen.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Het SCA Barista Skills Professional examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA  examen + diploma: € 327,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
17-01-2018*10:00–17:00*Den Haag*
BOEKEN*

Terug naar boven