VOLG ONS OP INSTAGRAM

LEESMATERIAAL

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

#TAGS

SCA Barista Skills Intermediate

/SCA Barista Skills Intermediate
SCA Barista Skills Intermediate 2017-11-09T07:35:29+00:00

SCA BARISTA SKILLS INTERMEDIATE

TIJD: 10:00 – 17:00 uur
EUR: 396,- p.p incl. BTW

De SCA Barista Skills Intermediate richt zich op de verschillende factoren (o.a. doorlooptijd, dosering) die invloed hebben op de smaak, de verschillende koffies en leren we meer over financiën.

 

Data & Locaties


Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
29-11-2017*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
16-12-201710:00–17:00Den Haag
BOEKEN
05-02-201810:00–17:00Zeewolde
BOEKEN
28-03-201810:00–17:00Den Haag
BOEKEN

 

Programma


Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

De SCA Barista Skills Foundation training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista. De volgende onderwerpen worden behandeld:

Koffiebonen
Bij de SCA Barista Skills Foundation draait het allemaal om de smaak van de koffiebonen. Wat van invloed heeft de oorsprong, de bewerkingsmethode en de variëteit van de koffiebonen op de smaak van de koffie?

Werkplek Management
Je leert hoe je een werkplek op de juiste manier in kan richten, zodat je snel en efficient kan werken.

Malen, doseren en tamping
Hoe stel je de maalgraad in? Hoe maak je kleine aanpassingen aan de maalfijnheid en wat is het effect van een hoge of lage dosering op de smaak van de koffie?

Brewing & Extraction
Tijdens het brewing & extraction onderdeel kom je erachter hoe jij als barista invloed kan uitoefenen op de smaak van de koffie. Wat invloed heeft de extractie op de smaak van de koffie en hoe je zet je een espresso die in balans is?

Melk opschuimtechnieken
Tijdens de SCA Barista Skills Intermediate ga je ook aan de slag met de espresso machine. Je leert waarom melk schuimt, welke melk het beste is om te gebruiken en waarom melk in sommige gevallen niet schuimt?

Barista menu
Uiteraard ga je tijdens deze training aan de slag met het barista menu, bestaande uit de bekende espresso, een macchiato, americano, cappuccino, latte en flat white. Hoe zorg je ervoor dat je deze koffiedranken onder verschillende omstandigheden op een efficiënte manier klaar maakt?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
De belangrijkste aspecten op het gebied van hygiëne, gezondheid en veiligheid worden behandeld. Daarbij zal ook de onderhoud van de espresso machine behandeld worden.

Inzicht in financiën
Tot slot leer je meer over de kosten die bij het maken van koffie komen kijken.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.

Deze training boeken

Doelgroep


SCA Barista Skills Foundation wordt aangeraden (maar is niet verplicht) aan mensen die nog geen trainingen gedaan hebben. Er wordt wel van uit gegaan dat cursisten de kennis en vaardigheden bezitten uit de modules van SCA Barista Skills Foundation voordat aan SCAE Barista Skills Intermediate wordt begonnen.

Bedoelt voor:
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista.

SCA examen & diploma


Het SCA Barista Skills Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 218,- incl. BTW

 

Deze training boeken

TIJD: 10:00 – 17:00 uur
EUR: 396,- p.p incl. BTW

De SCA Barista Skills Intermediate richt zich op de verschillende factoren (o.a. doorlooptijd, dosering) die invloed hebben op de smaak, de verschillende koffies en leren we meer over financiën.

 

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

De SCA Barista Skills Foundation training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista. De volgende onderwerpen worden behandeld:

Koffiebonen
Bij de SCA Barista Skills Foundation draait het allemaal om de smaak van de koffiebonen. Wat van invloed heeft de oorsprong, de bewerkingsmethode en de variëteit van de koffiebonen op de smaak van de koffie?

Werkplek Management
Je leert hoe je een werkplek op de juiste manier in kan richten, zodat je snel en efficient kan werken.

Malen, doseren en tamping
Hoe stel je de maalgraad in? Hoe maak je kleine aanpassingen aan de maalfijnheid en wat is het effect van een hoge of lage dosering op de smaak van de koffie?

Brewing & Extraction
Tijdens het brewing & extraction onderdeel kom je erachter hoe jij als barista invloed kan uitoefenen op de smaak van de koffie. Wat invloed heeft de extractie op de smaak van de koffie en hoe je zet je een espresso die in balans is?

Melk opschuimtechnieken
Tijdens de SCA Barista Skills Intermediate ga je ook aan de slag met de espresso machine. Je leert waarom melk schuimt, welke melk het beste is om te gebruiken en waarom melk in sommige gevallen niet schuimt?

Barista menu
Uiteraard ga je tijdens deze training aan de slag met het barista menu, bestaande uit de bekende espresso, een macchiato, americano, cappuccino, latte en flat white. Hoe zorg je ervoor dat je deze koffiedranken onder verschillende omstandigheden op een efficiënte manier klaar maakt?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
De belangrijkste aspecten op het gebied van hygiëne, gezondheid en veiligheid worden behandeld. Daarbij zal ook de onderhoud van de espresso machine behandeld worden.

Inzicht in financiën
Tot slot leer je meer over de kosten die bij het maken van koffie komen kijken.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.

SCA Barista Skills Foundation wordt aangeraden (maar is niet verplicht) aan mensen die nog geen trainingen gedaan hebben. Er wordt wel van uit gegaan dat cursisten de kennis en vaardigheden bezitten uit de modules van SCA Barista Skills Foundation voordat aan SCA Barista Skills Intermediate wordt begonnen.

Doelgroep:
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista.

 

Het SCA Barista Skills Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 218,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
29-11-2017*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
16-12-201710:00–17:00Den Haag
BOEKEN
05-02-201810:00–17:00Zeewolde
BOEKEN
28-03-201810:00–17:00Den Haag
BOEKEN

Terug naar boven