VOLG ONS OP INSTAGRAM

LEESMATERIAAL

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

#TAGS

SCA Barista Skills Foundation

/SCA Barista Skills Foundation
SCA Barista Skills Foundation 2017-11-09T07:41:25+00:00

SCA BARISTA SKILLS FOUNDATION

TIJD: 10:00 – 17:00 uur
EUR: 239,- p.p incl. BTW

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation krijg je meer achtergrondinformatie over koffie, het zetten van dé perfecte espresso, het belang van hygiëne en het verschil tussen zuur, bitter, sterk en slap.

Data & Locaties


Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
13-11-2017*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
13-01-2018*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
27-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
14-03-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
30-04-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
27-06-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
17-09-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
10-11-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
19-12-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

 

Programma


Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation worden verschillende onderwerpen behandelt. De training bestaat uit een mix van theorie en veel oefenen achter de espressomachine:

Koffiebonen
Het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen en waarom verse koffiebonen zo belangrijk zijn. Daarnaast kom je koffiebonen het beste kunt bewaren.

Malen, doseren & tamping
Als barista kun je met de maalgraad, dosering en het aandrukken van de gemalen koffie een grote invloed uitoefenen op de smaak van de koffie. Tijdens de training leer je hier meer over.

Brewing & extraction
Na het volgen van de SCAE Barista Skills Foundation training vergeet je de woorden ‘brewing’ en ‘extraction’ nooit weer. Uit welke stappen bestaat het zetten van een goede espresso en hoe herken je extractie en overextractie?

Melk opschuimen
Uiteraard kan het onderdeel ‘melk opschuimen’ niet ontbreken. Tijdens deze training krijg je tips voor het opschuimen van melk en ga je zelf aan de slag. Je leert hoe je een overheerlijke cappuccino en latte zelf kunt zetten!

Hygiëne, gezondheid & veiligheid:
Uiteraard spelen hygiene, gezondheid en veiligheid een belangrijke rol bij het zetten van koffie. Hoe ga je hygiëne te werk en houd je de espressomachine schoon?

Machineonderhoud:
Tot slot krijg je tips hoe je een horeca espressomachine het beste kunt onderhouden. Wat gebeurd er wanneer je de espressomachine niet goed onderhoud?

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.

Deze training boeken

Doelgroep


Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.
De training is bedoelt voor: Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

SCA examen & diploma


Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 72,60 incl. BTW

Deze training boeken

TIJD: 10:00 – 17:00 uur
EUR: 239,- p.p incl. BTW

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation krijg je meer achtergrondinformatie over koffie, het zetten van dé perfecte espresso, het belang van hygiëne en het verschil tussen zuur, bitter, sterk en slap.

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation worden verschillende onderwerpen behandelt. De training bestaat uit een mix van theorie en veel oefenen achter de espressomachine:

Koffiebonen
Het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen en waarom verse koffiebonen zo belangrijk zijn. Daarnaast kom je koffiebonen het beste kunt bewaren.

Malen, doseren & tamping
Als barista kun je met de maalgraad, dosering en het aandrukken van de gemalen koffie een grote invloed uitoefenen op de smaak van de koffie. Tijdens de training leer je hier meer over.

Brewing & extraction
Na het volgen van de SCAE Barista Skills Foundation training vergeet je de woorden ‘brewing’ en ‘extraction’ nooit weer. Uit welke stappen bestaat het zetten van een goede espresso en hoe herken je extractie en overextractie?

Melk opschuimen
Uiteraard kan het onderdeel ‘melk opschuimen’ niet ontbreken. Tijdens deze training krijg je tips voor het opschuimen van melk en ga je zelf aan de slag. Je leert hoe je een overheerlijke cappuccino en latte zelf kunt zetten!

Hygiëne, gezondheid & veiligheid:
Uiteraard spelen hygiene, gezondheid en veiligheid een belangrijke rol bij het zetten van koffie. Hoe ga je hygiëne te werk en houd je de espressomachine schoon?

Machineonderhoud:
Tot slot krijg je tips hoe je een horeca espressomachine het beste kunt onderhouden. Wat gebeurd er wanneer je de espressomachine niet goed onderhoud?

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.

 

Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.

Doelgroep:
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

 

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 73,- incl. BTW

 

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
13-11-2017*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
13-01-2018*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
27-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
14-03-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
30-04-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
27-06-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
17-09-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
10-11-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
19-12-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

Terug naar boven