VOLG ONS OP INSTAGRAM

LEESMATERIAAL

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

#TAGS

Roasting workshop

/Roasting workshop
Roasting workshop 2017-11-09T06:58:53+00:00

Roasting workshop

TIJD: 7 uur
EUR: 299,- p.p incl. BTW

Het roosteren of branden van de koffiebonen is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen.Tijdens het roosteren van de koffiebonen wordt er bepaalt welke smaken en aroma’s de koffieboon uiteindelijk gaan hebben. Deze training is een combinatie van theorie en praktijk!

Data & Locaties


Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendOnbekend
AANVRAGEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Roasting Workshop'.

Programma


Bij het roosteren van de koffiebonen is theoretische kennis uitermate belangrijk. Tijdens deze training zal je je deels bezig houden met de theorie achter het roosteren. Daarnaast zal je zelf achter de roaster staan en vooral veel koffie proeven! De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Welke veranderingen zien we door het roosteren? Op het gebied van: kleur, geur, gewicht, volume, suikergehalte en zuurgraad?
  • Hoe herken je het brandprofiel (drogen, roosteren, koelen) en welke invloed heeft het op smaak en geur?
  • Welke vormen van warmteoverdracht kennen we?
  • Welke invloed heeft een lichte, medium of donkere roast op smaak?
  • Welk koffiebranders-jargon kennen we?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

 

Doelgroep


Koffiebranders in spe, koffie-inkopers, koffieverkopers, particulieren die ook dit deel van koffie willen beheersen of uitvoeren met een thuisbrander.

 

Deze training boeken

TIJD: 7 uur
EUR: 299,- p.p incl. BTW

Het roosteren of branden van de koffiebonen is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen.Tijdens het roosteren van de koffiebonen wordt er bepaalt welke smaken en aroma’s de koffieboon uiteindelijk gaan hebben. Deze training is een combinatie van theorie en praktijk!

Bij het roosteren van de koffiebonen is theoretische kennis uitermate belangrijk. Tijdens deze training zal je je deels bezig houden met de theorie achter het roosteren. Daarnaast zal je zelf achter de roaster staan en vooral veel koffie proeven! De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Welke veranderingen zien we door het roosteren? Op het gebied van: kleur, geur, gewicht, volume, suikergehalte en zuurgraad?
  • Hoe herken je het brandprofiel (drogen, roosteren, koelen) en welke invloed heeft het op smaak en geur?
  • Welke vormen van warmteoverdracht kennen we?
  • Welke invloed heeft een lichte, medium of donkere roast op smaak?
  • Welk koffiebranders-jargon kennen we?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Koffiebranders in spe, koffie-inkopers, koffieverkopers, particulieren die ook dit deel van koffie willen beheersen of uitvoeren met een thuisbrander.

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendOnbekend
AANVRAGEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Roasting Workshop'.

Terug naar boven