Koffie voor 17:00 besteld, morgen in huis!


Contactgegevens

Baristaworden.nl is onderdeel van frank-schrijft.
KvK 60022051

Contact persoon: Frank Raveling

E-mail: baristaworden@gmail.com
Skype: @frank.raveling


Contact opnemen

Bedankt voor je bezoek aan baristaworden.nl. We doen ons best om je berichtje binnen 24 uur te beantwoorden.

TOP - 10 volautomaten 2018 | inclusief reviews


Preview TOP-10 espressomachines 2019

We zijn momenteel druk met het schrijven van de reviews voor de espressomachines in de TOP-10 van 2019. Hieronder maken we alvast bekend welke machines hierin staan.

Preview TOP-10 2019

Prijs

Meer informatie

1. Jura A1 Piano Black€ 679,-Meer informatie
2. Saeco PicoBaristo SM5460/10€ 569,-Meer informatie
3. Jura E60 Piano Black€ 899,-Meer informatie
4. Philips Latte Go EP5330/10€ 629,-Meer informatie
5. Saeco Xelsis SM7685/00€ 967,-Meer informatie
6. Jura E8 Dark Inox€ 1.249,-Meer informatie
7. Krups EA8110€ 319,-Meer informatie
8. Philips 5000 EP5310/10€ 399,-Meer informatie
9. De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B€ 699,-Meer informatie
10. Krups EA8150 Zwart€ 299,-Meer informatie


1. Philips 3000 HD8821/01

De Consumentenbond heeft de Philips 3000 serie HD8821/01 uitgeroepen tot de ‘beste koop’ in mei 2017. Dit predicaat wordt uitgereikt aan machines met een goede prijs / kwaliteit verhouding. Lees meer..

Specificaties

 • Koffie, Espresso, Cappuccino
 • Melkfunctie: stoompijpje
 • Automatisch reinigings- en onkalkingsprogramma
 • Gebruikersprofielen instellen
 • Waterreservoir 1,8 liter

Plus- en minpunten

‘Beste koop’ – aldus Consumentenbond
Bijna geen schoonmaakwerk vereist
Hoge kwaliteit melkschuim
Gebruikers koffieprofielen mogelijk
Gebruiksvriendelijke bediening

opwarm- en bereidingstijd

Bekijk introductievideo

Lees onze review

De Philips 3000 serie HD8821/01 is zeer geschikt voor koffiedrinkers die van goede koffie houden, maar geen honderden euro’s uit willen geven aan een nieuwe espressomachine. De machine is verkrijgbaar met of zonder melkfunctie.

Waarom verkozen tot beste koop?

De Philips 3000 serie HD8821/01 wordt aangeboden voor een kleine € 300,-, waarmee het tot de laagste prijsklasse van de volautomaten behoort. De consumentenbond was met name te spreken over het gebruiksgemak, eenvoud van schoonmaakwerk, de kwaliteit van de espresso, de consistente temperatuur van het water en de kwaliteit van de melkschuim. Het was daarentegen minder te spreken over de opwarm- en bereidingstijd.

Gebruikersprofielen instellen

Eveneens is het mogelijk om zelf de sterkte, hoeveelheid en temperatuur van het water in te stellen. Tot onze verbazing  (gezien de prijs) is het instellen van persoonlijke gebruikersprofielen een optie. Zo hoef je niet elke keer de instellingen aan te passen en kan iedereen in het huis zijn favoriete bak koffie drinken. Ook een heetwaterfunctie zit inbegrepen, mocht je thee willen drinken.

Keramische schijven

Een groot voordeel voor een machine uit deze prijsklasse is de uitrusting met keramische schijven. Keramiek wordt tijdens het malen niet extreem warm, waarmee een verbrande koffiesmaak uitgesloten wordt. Metalen schijven kunnen daarentegen erg warm worden, zeker wanneer je meerdere kopjes achter elkaar zet. Dit kan tot een verbrande koffiesmaak leiden.

Melkfunctie via een stoompijpje

Heb je zin in een cappuccino of een latte, dan maak je gebruik van het stoompijpje. Deze laat je in een pak melk hangen of in de meegeleverde container. Wel is het belangrijk dat je het tuitje na gebruik goed schoonmaakt om opgedroogde melk te voorkomen. Bacteriën zijn namelijk gek op op melkresten, wat tot schimmels kan leiden.

Opmerkelijk is dat de machine eenvoudig schoon te maken is. Bij veel espressomachines met een melkfunctie kan de schoonmaak een hel zijn. De afneembare zetgroep en het automatische reinigingssysteem, zijn hier de reden voor. Verder beschikt de machine over een indicatielampje dat aangeeft wanneer er ontkalkt moet worden.

Compact design

De machine is compact en ziet er naar onze mening goed uit. De behuizing is van kunststof, waardoor de machine wellicht wat goedkoop oogt. Het voordeel van kunststof is dat het eenvoudig schoon te maken is. De Philips 3000 serie HD8821/01 past prima in kleine keukens. Maar kijk voor de zekerheid nog wel even naar de afmetingen: 21.5 cm x 43 cm x 33 cm (breedte x diepte x hoogte).

Voor wie de Philips 3000 serie HD8821/01 bedoeld?

De Philips 3000 serie HD8821/01 is bedoeld voor koffieliefhebbers die:

 • op zoek zijn naar een betaalbare espressomachine
 • cappuccino’s en latte lovers
 • die geen tijd hebben voor schoonmaakwerk
 • een kleine keuken hebben

Deze machine is niet geschikt voor: koffie zetten voor grote groepen (max. 2 kopjes per zet beurt), thuis barista’s die alle handelingen zelf willen uitvoeren en koffieliefhebbers die dezelfde kwaliteit koffie verwachten als in hun favoriete koffiebar.

Deze machine wordt geleverd met 24 maanden garantie.

In de doos: Philips espressomachine, een ontkalker, een schoonmaakborstel, een strip t.v.b. meten waterhardheid, een koffie schepje, een sleutel om de maalgraad in te stellen en een handleiding.

Bekijk alle espressomachines van Philips.

Prijs: € 249,-


2. Jura E8

Jura E8 is één van de beste volautomatische espressomachines van dit moment. Door de Consumentenbond beoordeelt met een 8,3 waar wij ons helemaal in vinden. Lees meer..

Specificaties

 • Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato
 • Melkfunctie via slangetje
 • Verkrijgbaar in Chroom, Platina en Dark Inbox
 • 12 verschillende programma’s

Plus- en minpunten

Display makkelijk te bedienen
Gebruikersprofielen mogelijk
Kwaliteit espresso is bovengemiddeld!
Constante temperatuur van de koffie
 Energievriendelijke machine

Niet geschikt voor kleine keukens
Geen kopjesverwarmer

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Met één druk op de knop: espresso, Café Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato, Ristretto. Druk van de pomp is 15 bar, wat het zetten van een goede cappuccino mogelijk maakt.

Stel je eigen gebruikersprofiel in

Er is geen machine die zo gebruiksvriendelijk is als deze. Het eenvoudige display is eenvoudig te bedienen en heeft veel uitgebreide functies. 12 verschillende programma’s met de mogelijkheid om een persoonlijk koffieprofiel aan te maken. De door jou samengestelde koffierecepten sla je op voor jezelf, je partner of een vriend. Zo stel je zelf de sterkte, hoeveelheid, temperatuur en koffie- en melkverhouding in. Erg fijn dat je dit niet elke keer opnieuw hoeft in te stellen.

Uiterlijk

Deze Jura E8 wordt geleverd in verschillende uitvoeringen: Chroom, Platina en Dark Inox. De behuizing van de machine is metaal. Het een grote machine en dus niet geschikt voor kleinere keukens.

Melk opschuimen via een slangetje

Het melk wordt opgeschuimd via een slangetje dat je direct in een pak melk of de meegeleverde container plaatst. Druk op de knop en de machine doet de rest. De kwaliteit van de melkschuim wordt door de Consumentenbond beoordeelt met een 8,1. Wel zal je iets langer op je cappuccino of latte wachten, gemiddeld 30 – 45 seconden. Het melksysteem wordt automatisch gereinigd, nadat je deze gebruikt hebt. Net als bij de meeste volautomaten zal je dagelijks het slangetje onder de kraan moeten afspoelen.

Schoonmaak en onderhoud

In vergelijking met andere volautomatische espressomachine vereist de Jura E8 weinig schoonmaakwerk en onderhoud. Dit komt door de inbegrepen anti calcium filter, een melksysteem die automatisch reinigt, waterfilter en automatisch ontkalken systeem. De uitgebreide waterfilter en anti calcium filter verbeteren de kwaliteit van de water, wat niet alleen beter is voor de machine maar ook voor je gezondheid en de smaak van de koffie. De waterfilter en de ontkalker dienen eens in de zoveel tijd vervangen te worden.

Voor wie is de Jura E8 bedoeld?

De Jura E8 Dark Inox, Chroom of Platina is bedoeld voor:

 • latte en cappuccino drinkers
 • koffieliefhebbers die waarde hechten aan goede koffie
 • mensen die snel koffie willen zetten
 • mensen die van een goede crema laag houden

Niet geschikt voor: koffie zetten voor grote groepen, thuisbarista’s die alle handelingen zelf willen uitvoeren, mensen die geen tijd willen besteden aan schoonmaak en onderhoud en voor kleine keukens.

Deze machine wordt geleverd met 25 maanden garantie.

Bekijk hier alle Jura espressomachines

Prijs: € 1.139,-


3. Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite

In augustus 2017 kreeg de Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite de ‘beste uit de test’ predicaat van de Consumentenbond. Dit betekent dat deze machine de beste kwaliteit heeft van alle machines die getest zijn (64 in totaal). Het testoordeel is een 8,4. Lees meer..

Specificaties

 • Zwarte koffie, Espresso, Cappuccino, Latte, Warme chocolademelk
 • Automatisch melksysteem en stoompijpje
 • Ruim waterreservoir
 • Te bedienen via een smartphone app
 • Touchscreen: zeer eenvoudige bediening
 • Automatisch ontkalken en reinigen

Bekijk meer specificaties. 

Plus- en minpunten

‘Beste uit de test’ – aldus Consumentenbond
 Hoge kwaliteit melkschuim
Hoge kwaliteit espresso
Geheugen voor koffieprofielen
Roestvrijstalen (RVS) behuizing
Gebruiksvriendelijke bediening (incl. smartphone app)
3 jaar fabrieksgarantie

 Niet geschikt voor een kleine keuken

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Met de Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite wordt elke denkbare koffie automatisch voor je bereidt. Hier hangt wel een prijskaartje aan, namelijk € 1.700,-. Wat maakt deze machine nou beter dan de rest?

Zeer uitgebreide volautomaat

Doordeweeks drink je graag zwarte koffie, in het weekend een cappuccino en op koude winterdagen een warme chocolademelk. Druk op de knop en de Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite fixt het voor je. Heb je meer tijd dan maak je jouw cappuccino met het stoompijpje, bij haast maak je gebruik van het automatische melksysteem. Lekker makkelijk!

Meerdere mensen in huis betekent vaak verschillen drinkgewoonten. Met de gebruikersprofielen stel je je eigen voorkeuren in, namelijk de sterkte, de maalgraad en de hoeveelheid melk en koffie. Zelfs de waterhardheid is instelbaar. Zo kan iedereen zijn eigen koffieprofiel instellen. Lekker makkelijk!

Geavanceerde bediening

De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite maakt gebruik van een touchscreen die zeer eenvoudig te bedienen is. Alles werkt zo eenvoudig dat je  de gebruiksaanwijzing wel in de doos kunt laten. Een nadeel van een touchscreen: het is lastiger, en dus duurder om ze te laten repareren. Gelukkig kun je de eerste 36 maanden terugvallen op de garantie.

Eveneens maakt Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite gebruik van een smartphone app, die je gratis kunt downloaden. Via de app kun je nieuwe creaties aanmaken, instellingen wijzigingen en koffie laten zetten (zorg er wel voor dat er een kopje onder de machine staat) . Toch vraag ik me wel af of je dit echt gaat gebruiken. Het klinkt leuk, maar in de praktijk moet je nog maar zien of het echt toegevoegde waarde biedt. Via de app kun je trouwens ook statistieken inzien van het aantal koffies dat er gedronken is en hoeveel koffie er verbruikt is. Erg geavanceerd allemaal.

Het design

De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite valt direct op wanneer je de keuken betreedt. De machines is gemaakt van RVS en chroom, wat er elegant uit ziet. Hierdoor is de machine flink wat zwaarder, namelijk 13 kilo. Heb je een kleinere keuken, kijk dan eerst of de machine wel gaat passen. De afmetingen zijn als volgt: 26.0 cm x 48 cm x 37.5 cm (breedte x diepte x hoogte).

Het grotere ontwerp biedt ook voordelen. Zo beschikt de machine over een grote bonenreservoir (namelijk 400 gram) en een waterreservoir van 2 liter, wat het mogelijk maakt om meerdere koffies achter elkaar te zetten: 8 kopjes voordat de boiler tijd nodig heeft om op te warmen.

Het testoordeel De Delonghi ECAM 650.75.MS

De De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite wordt vooral geloofd om de vele functionaliteiten, het gebruiksgemak (scoort een 10), constante watertemperatuur en een hoge kwaliteit van het melkschuim (8,8). Volautomaten staan erom bekend dat het opstarten van de machine tijd kost, iets wat bij deze machine niet veel anders is.

Voor wie de De Delonghi ECAM 650.75.MS bedoeld?

De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite is bedoeld voor koffieliefhebbers die:

 • op zijn naar de beste espressomachine
 • hoge verwachtingen hebben van hun koffie
 • bereid zijn om een grote investering te doen voor een hele goede machine
 • cappuccino’s en latte lovers
 • die graag nieuwe koffievariaties probeert
 • die snel en lekkere koffie willen

Deze machine is niet geschikt voor: koffie zetten voor grote groepen (max. 2 kopjes per zet beurt), mensen die op budget zijn en mensen die alleen zwarte koffie drinken.

Deze machine wordt geleverd met 36 maanden garantie.

Bekijk hier alle volautomaten, halfautomaten en Nespresso machines van De’Longhi.

Prijs: € 1.385,-


4. Philips 3100 serie EP3550/00

De Philips 3100 serie EP3550/00 werd door de Consumentenbond beoordeelt met een 7,6. Het werd vooral geloofd om het gebruiksgemak, eenvoud van het schoonmaakwerk en de kwaliteit van het melkschuim. Dit maakt deze machine zeer geschikt voor cappuccino en latte lovers. Lees meer..

Specificaties

 • Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato
 • Melkopschuimfunctie: automatisch
 • Automatisch reinigingsprogramma
 • Instelbare volume, sterkte en watertemperatuur

Plus- en minpunten

Uitstekende prijs / kwaliteitverhouding
Keramische maalschijven
AquaClean filter
Zeer eenvoudige bediening
Vereist weinig tot geen schoonmaakwerk!

 Geen gebruikersprofielen
Geen kopjesverwarmer

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Bij Philips maken ze gebruik van de expertise, ervaring en techniek van Saeco. Een Italiaans merk, dat in 2009 door Philips werd overgenomen, maakt sinds 1985 koffiemachines voor thuisgebruik. Zowel bij Philips als bij Saeco koffiemachines mag je rekenen op:

 • Keramische schijven
 • AquaClean filter
 • Automatisch reinigingssysteem
 • Verkozen tot Euromonitor nummer 1 van Europa wat betreft koffiemachines

Waarom staat de Philips 3100 serie EP3550/00 op de 4e plek?

Ik koop een volautomatische espressomachine, omdat ik snel en eenvoudig koffie wil zetten zonder in te leveren op kwaliteit. Daarbij wil ik niet teveel tijd kwijt zijn aan schoonmaken en ontkalken. Kortom, ik wil zo weinig tijd kwijt zijn aan het zetten van koffie en het onderhouden van de machine.

Koop je om dezelfde redenen een volautomaat? Dan voldoet de Philips 3100 serie EP3550/00 aan jouw wensen. De machine werkt zeer eenvoudig, zet snel koffie en de kwaliteit van de espresso en de melkschuim zijn uitstekend. Bovendien ben je weinig tijd kwijt aan schoonmaak en onderhoud. Daarom staat de Philips 3100 serie EP3550/00 zo hoog in onze top-10!

Hoe zet je een cappuccino of een latte?

Heel simpel. Met één druk op de knop zet je een cappuccino of een latte. Dit wordt mogelijk gemaakt door de automatische melkopschuimer. Het enige wat je hoeft te doen is het melkkannetje vullen met melk, deze onder het tuitje plaatsen en vervolgens druk je op de knop. That’s it!

 

De melkschuim werd door de Consumentenbond beoordeelt met een 9,1. En dus je mag rekenen op een overheerlijke cappuccino of een latte. Via de instellingen kun je de hoeveelheid melk of koffie per zetbeurt eenvoudig naar wens aanpassen.

Look & feel

De look en feel van de machine is matzwart met wat chromen details aan de voorkant zoals de kopjes en de uitloop, wat de machine een elegante uitstraling geeft. De afmetingen van de machine zijn als volgt: hoogte 33 cm x breedte 22 cm x diepte 43 cm. In vergelijking met andere espressomachines is de Philips 3100 serie EP3550/00 mooi compact, wat hem geschikt maakt voor kleinere keukens.

Hoe werkt de bediening?

De bediening is zeer eenvoudig en voor iedereen te begrijpen. Wil je een espresso dan druk je één keer op de knop, wil je twee espresso’s dan druk je er twee keer op. Erg makkelijk!

De meeste espressomachines van dit moment zijn uitgerust met een touchscreen. Dat werkt mooi totdat deze kapot gaat. Touchscreens hebben over het algemeen een kortere levensduur en zijn moeilijker en duurder om te repareren dan knoppen.

Via de menuknop kun jouw persoonlijke voorkeuren instellen. Je stelt hier de watertemperatuur, de hoeveelheid melk en koffie, de maalgraad en andere zaken in. Op het LCD schermpje zie je precies wat je aan het doen bent.

Schoonmaken en ontkalken

Op het aspect ‘schoonmaken’ ontving de Philips 3100 serie EP3550/00 een 10! Wat maakt het onderhoud en de schoonmaak van deze volautomaat zo eenvoudig?

 • AquaClean filter: voor eerste 5.000 kopjes hoef je de machine niet te ontkalken! Zie YouTube filmpje voor een duidelijke uitleg.
 • Uitneembare onderdelen: welke je eenvoudig onder de kraan kunt afspoelen.
 • Automatisch reinigingssysteem: zet je de machine uit of aan dan reinigt het zichzelf zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.
 • Schoonmaak Indicatie Lampje: dit lampje geeft aan wanneer de machine een grondige schoonmaak nodig heeft.

Garantie Philips

Bij problemen of mankementen neem je direct contact op met de klantenservice van Philips. Je hebt recht op 2 jaar fabrieksgarantie. De klantenservice van Philips wordt doorgaans als zeer goed ervaren.

In de doos

De Philips 3000 serie EP3550/00, een melkkan en een handleiding. De machine is verkrijgbaar in zilver en zwart.

Voor wie is deze koffiemachine bedoeld?

De Philips 3000 serie EP3550/00 is bedoeld voor mensen die:

 • een machine zonder poespas willen
 • regelmatig een cappuccino of latte drinken
 • af en toe decafe koffie willen drinken (hier heb je een speciaal klepje voor)
 • weinig tijd hebben (snel koffie zetten, vereist weinig schoonmaakwerk)
 • die een kleine keuken hebben

Deze machine is niet bedoeld voor mensen die alle handelingen zelf willen doen of die gebruik willen maken van persoonlijke gebruikersprofielen.

Prijs: € 395,-


5. DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110

Ben je op budget, maar kun je niet zonder lekkere koffie? Dan is de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B de juiste keus! Lees meer..

Specificaties

 • Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato
 • Melkfunctie met stoompijpje
 • Inclusief ontkalker & waterfilter
 • Waterreservoir 1,8 L

Plus- en minpunten

Uitstekende prijs / kwaliteitverhouding
Eenvoudig schoonmaken
Eenvoudige en simpele bediening
Geschikt voor een kleinere keuken

 Opwarm- en bereidingstijd

Bekijk introductievideo

Lees onze review

In maart 2016 is de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B machine door de Consumentenbond uitgeroepen tot de ‘beste koop’, wat een goede prijs-kwaliteitverhouding betekent. Met één druk op de knop zet je Espresso of een Caffè Lungo. Wil je een cappuccino of latte drinken, dan maak je gebruik van het stoompijpje waarmee je de melk handmatig opschuimt.

Waarom uitgeroepen tot ‘beste koop’?

De Consumentenbond is bij de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B te spreken over de constante temperatuur van het water, het gebruiksgemak en de eenvoud waarmee je de machine schoonmaakt.

Bij goedkopere espressomachines is de kwaliteit van de melkschuim vaak discutabel. De De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B is daarentegen een uitzondering op de regel: de kwaliteit van het schuim is consistent, zonder bubbels en met een stevige samenhang. Dit maakt de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B zeer geschikt voor cappuccino en latte lovers die op zoek zijn naar een machine met een goede prijs / kwaliteitverhouding.

Het eenvoudige bedieningspaneel

De De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B werkt bijzonder eenvoudig. Via een handige draaiknop stel je de sterkte van de koffie in. Per zetbeurt kun je maximaal twee kopjes koffie zetten. Verder is het mogelijk om zelf de temperatuur van de koffie in te stellen, de hoeveelheid gemalen koffie (de sterkte) en de hoeveelheid. Wil je een cappuccino zetten dan druk je op de espresso knop en gebruik je de hengel om het melk op te schuimen. Dit kan in het begin wat lastig zijn, maar oefening baart kunst! Na gebruik is het belangrijk dat je het stoompijpje goed schoonmaakt.

Een losse waterreservoir (inhoud = 1.8 L) heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat je het reservoir eenvoudig schoon kunt maken, maar daar tegenover staat dat je het water handmatig regelmatig moet bijvullen. De machine beschikt over een automatische ontkalker, anti-calcium filter en een waterfilter.

De machine beschikt niet over de optie om gebruikersprofielen in te stellen. In totaal heeft de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B 2 programma’s. Het is een simpele machine, maar voor het geld kun je ook niet meer verwachten.

Voor wie de De’Longhi ECAM 22.110B bedoeld?

De De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B is geschikt voor:

 • Koffieliefhebbers die op budget zijn
 • Cappuccino en latte lovers
 • Mensen die snel koffie willen zetten
 • Mensen die van een goede crema laag houden
 • Mensen die op zoek zijn naar een simpele en compacte machine

Niet bedoeld voor: koffie zetten voor grote groepen, thuisbarista’s die alle handelingen zelf willen uitvoeren en koffieliefhebbers die van gebruikersprofielen gebruik willen maken.

Deze machine wordt geleverd met 24 maanden garantie.

In de doos: Starterset bestaande uit ontkalker, waterfilter, handleiding, stripje voor meting waterhardheid en een schepje voor gemalen koffie.

Prijs: € 295,-


Preview TOP-10 espressomachines 2019

We zijn momenteel druk met het schrijven van de reviews voor de espressomachines in de TOP-10 van 2019. Hieronder maken we alvast bekend welke machines hierin staan.

Preview TOP-10 2019

Prijs

Meer informatie

1. Jura A1 Piano Black€ 679,-Meer informatie
2. Saeco PicoBaristo SM5460/10€ 569,-Meer informatie
3. Jura E60 Piano Black€ 899,-Meer informatie
4. Philips Latte Go EP5330/10€ 629,-Meer informatie
5. Saeco Xelsis SM7685/00€ 967,-Meer informatie
6. Jura E8 Dark Inox€ 1.249,-Meer informatie
7. Krups EA8110€ 319,-Meer informatie
8. Philips 5000 EP5310/10€ 399,-Meer informatie
9. De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B€ 699,-Meer informatie
10. Krups EA8150 Zwart€ 299,-Meer informatie


6. Melitta Caffeo Barista Smart T

Is het altijd al een droom geweest om je espressomachine vanaf je smartphone te bedienen? Met de Melitta Caffeo Barista Smart T wordt deze droom werkelijkheid! Deze machine kwam als beste uit de test van de Consumentenbond. Lees meer..

Specificaties

 • Eén druk op de knop: 10 koffiespecialiteiten!
 • Melkfunctie: automatisch met melkkan
 • Bediening via smartphone app mogelijk
 • Inhoud waterreservoir: 1,8 liter
 • Instelbare maalgraad, koffiesterkte, watertemperatuur

Plus- en minpunten

 Met één druk op de knop: 10 koffiespecialiteiten
 Eenvoudige bediening via touchscreen of via smartphone app
 Melkfunctie: automatisch met melkslang
 2 cappuccino’s tegelijk zetten
 Ruime bonenreservoir van 270 gram
 Geheugen voor 4 koffieprofielen
 Automatisch ontkalken en reinigen
 Behuizing is van kunststof wat niet echt duurzaam is

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Helaas voor deze espressomachine hebben we nog geen review geschreven. Deze komt zo snel mogelijk online te staan!

Prijs: € 848,-


7. Siemens TE655203RW EQ6 Plus

De Siemens TE655203RW EQ6 Plus behoort tot één van de meest complete koffiemachines van dit moment. 2 cappuccino’s tegelijk zetten, persoonlijke gebruikersprofielen instellen en met één druk op de knop een espresso, café lungo, cappuccino, cortado of een flat white. Wat wil je nog meer? Lees meer..

Specificaties

 • Zwarte koffie, Espresso, Cappuccino, Latte
 • Gemalen koffie en koffiebonen
 • Melksysteem: automatisch met slangetje
 • Automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma
 • Instelbare maalgraad, volume en watertemperatuur

Plus- en minpunten

Zeer eenvoudige bediening via touchscreen
 Keramische schijven
Vereist bijna geen schoonmaakwerk!
Geheugen voor koffieprofielen
Roestvrijstalen (RVS) behuizing
2 cappuccino’s per zetbeurt!
Geen kopjesverwarmer

Bekijk introductievideo

Lees onze review

EQ is een productlijn van Siemens waar verscheidene volautomaten onder vallen. De Siemens TE655203RW EQ6 Plus is hiervan de meest complete optie. Het is van alle gemakken en luxe voorzien, zoals:

 • 2 cappuccino’s tegelijk zetten
 • Geheugen voor koffieprofielen
 • Automatische melkopschuimer met slangetje
 • Geavanceerde touchscreen
 • Keramische maalschijven
 • Geavanceerde waterfilter
 • Automatische reiniging melktoevoer
 • Problemen met de machine? Siemens verleent service aan huis

De kwaliteit van de espresso

Leuk al die functionaliteiten en luxe, maar hoe zit het met de kwaliteit van de espresso? Dikke prima is mijn antwoord. Met speciale keramische schijven worden de koffiebonen heel fijn gemaald, wat noodzakelijk is voor een goede espresso. Dubbel shot? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Daarbij is het mogelijk om zelf de maalgraad, volume van de koffie en de temperatuur van het water in te stellen via het touchscreen.

Hoe zet ik een cappuccino?

Heel simpel. Je vult de bijgeleverde kan met melk en plaatst het slangetje erin. Ook is het mogelijk om het slangetje rechtstreeks in een pak melk te plaatsen (hoef je achteraf ook niks schoon te maken). Vervolgens druk je op de knop en wordt het melk uit de kan / melkpak gezogen en opgeschuimd tot een heerlijke zachte schuim. Perfect voor een cappuccino of latte!

Het fijne aan deze machine is dat je twee cappuccino’s per keer kunt zetten. Bij de meeste espressomachine is dit namelijk geen optie, waarbij je maar één cappuccino per keer kunt zetten.

Koffieprofielen instellen

Stel je favoriete instellingen in en sla deze op als een koffieprofiel. Met één druk op de knop wordt vervolgens jouw favoriete bak koffie gezet. Via de instellingen kun je de maalgraad, de temperatuur, met of zonder melk, de volume en de sterkte instellen. Het is mogelijk om maximaal 4 gebruikersprofielen in te stellen.

Persoonlijk houd ik van een sterke bak koffie in de morgen en een milde cappuccino in de avond. De Siemens TE655203RW EQ6 Plus onthoudt mijn instellingen, waardoor ik niet iedere morgen de instellingen hoeft aan te passen. Lekker makkelijk!

Reinigen en onderhoud

De Consumentenbond beoordeelde deze machine op het aspect ‘schoonmaak’ met een 9,4. Door alle handige functionaliteiten gebeurd bijna alles automatisch, zodat jij weinig tijd kwijt bent aan het schoonmaken van de koffiemachine. Van welke reinigings functionaliteiten is deze volautomaat voorzien?

 • Uitneembare zetgroep: eenvoudig afspoelen onder de kraan
 • Automatisch spoelprogramma bij in- en uitschakelen
 • AutoMilkClean: melksysteem reinigt automatisch
 • Onderdelen afneembaar zoals melkschuimer, waterreservoir, lekbakje en bonenreservoir. Ook zijn deze onderdelen vaatwasbestendig.

Keramische schijven

Jammer genoeg zijn nog niet veel espressomachines uitgerust met keramische schijven. Keramiek wordt niet snel heet, waarmee een verbrande koffiesmaak voorkomen wordt.

De meeste koffiemachines maken gebruik van metalen maalschijven. Wanneer je veel kopjes koffie in een korte tijd zet, worden de maalschijven erg warm wat de koffie een verbrande smaak kan meegeven. Daarbij gaan keramische schijven jaren mee en hoeven ze niet vervangen te worden.

Roestvrijstalen (RVS) behuizing

RVS is duurzaam, ziet er stijlvol uit, is makkelijk schoon te maken en gaat jaren mee!

Zijn er ook nadelen?

Niet echt! Deze machine scoort op veel aspecten een dikke voldoende. Vandaar ook dat je iets meer geld betaald in vergelijking met de gemiddelde espressomachine. Je krijgt dus waar voor je geld!

Houd er wel rekening mee dat dit een grote machine is die bijna 10 kilo weegt. De machine is 43,1 cm breed, 35,3 cm hoog en 52,1 cm diep.

Enige nadeel: de machine beschikt niet over een kopjesverwarmer.

Garantie Siemens

De fabrieksgarantie bij Siemens bedraagt 24 maanden. Heb je problemen, dan bel je Siemens en wordt er service aan de deur geleverd. In sommige gevallen wordt de machine gerepareerd of helemaal vervangen.

In de doos

Espressomachine, 1 maatlepel, 1 teststrip, 1 melkkannetje en een handleiding.

Voor wie is deze volautomaat geschikt?

De Siemens TE655203RW EQ6 Plus is bedoeld voor mensen die:

 • op zoek zijn naar een luxe en complete espressomachine
 • regelmatig een cappuccino of latte drinken
 • zonder al teveel moeite een bak koffie willen zetten
 • bereidt zijn meer geld uit te geven aan een goede koffiemachine

Deze machine is niet bedoeld voor mensen die alle handelingen zelf willen doen.

Bekijk alle Siemens espressomachines

Prijs: € 749,-


8. Saeco Xelsis SM7685/00

De Saeco Xelsis SM7685/00 is één van de nieuwste volautomatische espressomachines van Saeco, dochteronderneming van Philips. Tegelijkertijd is het één van de meest luxe modellen die Saeco gelanceerd heeft. Hoe deze machine in elkaar steekt, lees je in onze review. Lees meer..

Specificaties

 • Koffie, Espresso
 • Gemalen koffie en koffiebonen
 • Melkopschuimmethode: automatisch met melkslangetje
 • Waterreservoir 1,7 liter
 • Automatisch reinigingsprogramma

Bekijk meer specificaties. 

Plus- en minpunten

Zeer eenvoudige bediening via touchscreen
 Keramische schijven
Vereist bijna geen schoonmaakwerk!
Geheugen voor koffieprofielen
Roestvrijstalen (RVS) behuizing
2 cappuccino’s per zetbeurt!
Pick-up-and-return garantie

Geen kopjesverwarmer
Geen smartphone app

Bekijk introductievideo

Lees onze review

De Saeco Xelsis SM7685/00 is een zeer uitgebreide en complete machine. Volledig gebouwd van roestvrijstaal, 7 verschillende koffieprofielen behoren tot de mogelijkheid en 2 cappuccino’s tegelijk zetten. Het melksysteem is automatisch, waardoor je met één druk op de knop een (of twee) espresso, cappuccino, latte macchiato of caffè lungo kunt zetten. Aan de machine hangt wel een prijskaartje, namelijk € 1.399,-*.

Bediening: voor iedereen begrijpelijk!

De bediening gebeurd met knoppen en een touchscreen. Via het schermpje zie je eenvoudig wat je aan doen bent en kun je gemakkelijk de gewenste optie selecteren. Zo pas je eenvoudig de watertemperatuur, de volume of de sterkte van de koffie aan. Kortom, de bediening is zo eenvoudig dat je direct snapt hoe het werkt!

Gebruikersprofielen instellen: 7 in totaal!

Wanneer je eens gebruik hebt gemaakt van koffieprofielen, dan pas weet je wat van luxe dit is. In totaal kun je 7 koffieprofielen instellen. Per profiel stel je apart de temperatuur van de koffie, de volume, met of zonder melk, sterkte en de maalgraad via het touchscreen in. Zo kun je met één druk op de knop genieten van koffie met je favoriete instellingen!

Bij koffiemachines zonder gebruikersprofielen zal je de instellingen per zetbeurt in moeten stellen, wat natuurlijk veel tijd kost.

Roestvrijstalen behuizing (RVS)

De gehele behuizing van de koffiemachine is gebouwd van roestvrijstaal (RVS), wat een stuk duurzamer is dan kunststof. Bovendien zorgt het voor een strakke uitstraling en wordt het makkelijker om de machine schoon en stralend te houden.

2 cappuccino’s tegelijk

Met deze machine zet je zonder problemen 2 cappuccino’s tegelijk (of een latte, flat white etc.). Het melk wordt via een slangetje opgezogen uit een pak melk of uit het meegeleverde kannetje. Vervolgens wordt het melk automatisch opgeschuimd en kun je met één druk op de knop genieten van 2 cappuccino’s of andere koffievarianten met melk. De kwaliteit van het melkschuim is fijn, zacht en zonder bubbels.

Instelbare keramische molens

Met de koffiemolens van keramiek wordt altijd gemalen alsof het de eerste keer is. De koffiemolens hebben pas na 20.000 koppen een onderhoudsbeurt nodig. Keramiek wordt niet heet zoals metaal wel doet, waardoor een verbrande koffiesmaak uit blijft.

Daarbij heb je 12 maalstanden die je zelf kunt aanpassen. Zo kun je verschillende maalgraden proberen en kijken welke je het lekkerst vindt.

Onderhoud machine

Het schoonmaak- en onderhoudswerk blijft bij de Saeco Xelsis SM7685/00 beperkt. De machine is namelijk uitgerust met geavanceerde functionaliteiten zoals:

 • Automatisch reinigingssysteem
 • Automatische ontkalker
 • AquaClean filter: eerste 5.000 kopjes niet ontkalken!
 • Afneembare waterreservoir, lekbakje en bonenreservoir.
 • Waterfilter
 • Anti calcium filter

Garantie Saeco

De garantie voor deze volautomatische koffiemachine bedraagt 24 maanden. Registreer je het product op de website van Philips dan ontvang je een extra jaar garantie. Omdat Saeco een dochteronderneming is van Philips verloopt de klantenservice ook via Philips. Het garantietype is Pick-up-and-return-garantie. Bij problemen komt er iemand van Saeco langs om het probleem ter plekke op te lossen. Zo kom je nooit zonder koffie te zitten!

In de doos

Espressomachine, melkreservoir en handleiding.

Voor wie is deze volautomaat geschikt?

De Saeco Xelsis SM7685/00 is bedoeld voor mensen die:

 • op zoek zijn naar een luxe en complete espressomachine
 • op zoek zijn naar een machine met keramische schijven
 • regelmatig een cappuccino of latte drinken
 • zonder al teveel moeite een bak koffie willen zetten
 • bereidt zijn meer geld uit te geven aan een goede koffiemachine

Deze machine is niet bedoeld voor mensen die alle handelingen zelf willen doen.

Prijs: € 1.349,-


9. Saeco Incanto HD8916/01

Saeco is een Italiaans merk dat in 2009 is overgenomen door Philips. De eerste koffiemachine voor huishoudelijk gebruik werd in 1985 op de markt gebracht. Deze Saeco Incanto HD8916/01 is een zeer geavanceerde volautomatische espressomachine voorzien van alle moderne snufjes. Lees meer..

Specificaties

 • Zwarte koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato
 • Geschikt voor Koffiebonen, Gemalen koffie
 • Melkopschuimmethode: stoompijpje
 • Waterreservoir 1,8 liter

Plus- en minpunten

Uitstekende prijs / kwaliteitverhouding
Keramische maalschijven
AquaClean filter
RVS behuizing: is duurzaam!
Uitstekende melkschuim kwaliteit

 Geen gebruikersprofielen

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Deze espressomachine van Saeco staat natuurlijk niet zonder reden op nummer 3 van onze top-10 volautomaten. Dan moet het wel een goede machine zijn, toch?

Ja dat klopt! Met de Saeco Incanto HD8916/01 krijg je bijzonder veel voor een espressomachine uit deze prijsklasse. De machine kost op het moment van schrijven € 479,- (prijzen voor espressomachines kunnen dagelijks veranderen). Wat krijg je voor dit bedrag terug?

 • AquaClean filter: de eerste 5.000 kopjes hoef je niet te ontkalken!
 • Keramische maalschijven
 • Roestvrij Stalen behuizing (duurzaam en strak design)
 • Geïntegreerde melkkan die automatisch melk opschuimt
 • Automatische reinigingssysteem (makkelijk schoon te maken)

Simpele bediening

Met één druk op de knop kun je rekenen op een heerlijke espresso, espresso lungo, cappuccino of een latte macchiato. Dit wordt mogelijk gemaakt door de geïntegreerde melkkan waarmee melk automatisch opgeschuimd wordt. De kwaliteit van het melkschuim werd door de Consumentenbond beoordeelt met een 8,2, dus je mag rekenen op een heerlijke cappuccino of latte.

De bediening van de machine bestaat uit knoppen, zoals je in het YouTube filmpje van Koffiediscounter hieronder kunt zien. Druk je de ‘espresso-knop’ twee keer in dan zet de Saeco Incanto HD8916/01 twee espresso’s. Lekker makkelijk!

Het voordeel van knoppen is ze eenvoudig en goedkoop te repareren zijn, mochten ze gebreken vertonen. Veel moderne espressomachines maken tegenwoordig gebruik van een touchscreen. Dit werkt makkelijk, maar de levensduur van een touchscreen is korter dan die van knoppen en de reparatie kosten liggen hoger.

Via de menu knop kun je de temperatuur van het water instellen, de maalgraad en de sterkte van de koffie en de waterhardheid.

Het uiterlijk van de machine

De voorkant van de machine is gemaakt van chroom en de rest van de machine van RVS. Dit geeft de machine een strakke uitstraling. Ook is de machine compact. De hoogte bedraagt 33 cm, de breedte 21,5 cm en de diepte 42,9 cm. Dit maakt de machine ook geschikt voor mensen met een kleine keuken (wel even nakijken voordat je hem bestelt natuurlijk).

De uitloop van de machine is in hoogte verstelbaar. Zo kun je de hoogte van de uitloop aanpassen aan de grootte van het kopje. Verder beschikt de machine over een extra reservoir voor gemalen koffie. Deze gebruik je bijvoorbeeld voor decafe koffie.

Wat is het voordeel van keramische schijven?

Er zijn maar weinig merken die een espressomachine met keramische schijven binnen deze prijsklasse aanbieden. De meeste volautomaten maken gebruik van metalen schijven die erg heet kunnen worden wanneer er meerdere bakjes koffie gezet moeten worden. Deze hete schijven geven de koffie een verbrande smaak mee en dat wil je natuurlijk niet.

Keramiek is een materiaal dat niet snel warm wordt. Hiermee voorkom je dus koffie met een verbrande smaak!

Garantie Saeco

Heb je problemen met de machine dan verloopt het contact via de klantenservice van Philips, aangezien Saeco een dochteronderneming van Philips is. De garantie is 2 jaar, maar wanneer je het product bij Philips registreert ontvang je een extra jaar garantie!

In de doos

Saeco Incanto HD8916/01 espressomachine, een handleiding en een melkkan. Deze espressomachine van Saeco is verkrijgbaar in zilver en zwart.

Wat zou er beter kunnen?

Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen die beter zouden kunnen. Zo beschikt deze volautomatische koffiemachine van Saeco niet over een kopjesverwarmer. Ook zal je de filter van het AquaClean systeem eens in de zoveel tijd moeten vervangen. Daarbij is de lekbak relatief snel vol. De machine reinigt zichzelf, waardoor het lekbakje snel vol kan lopen.

Wat ik persoonlijk erg jammer vind is dat deze machine geen geheugen heeft voor koffieprofielen. Je zult per kopje de instellingen zoals sterkte, waterhoeveelheid en aroma’s moeten afstellen.

Voor wie is de Saeco Incanto HD8916/01 bedoeld?

De Saeco Incanto HD8916/01 is bedoeld voor mensen die:

 • een machine zonder poespas willen
 • regelmatig een cappuccino of latte drinken
 • af en toe decafe koffie willen drinken
 • weinig tijd hebben (snel koffie zetten, vereist weinig schoonmaakwerk)
 • een kleine keuken hebben

Deze machine is niet bedoeld voor mensen die alle handelingen zelf willen doen of die gebruik willen maken van persoonlijke gebruikersprofielen.

Bekijk hier alle Saeco koffiemachines.

Prijs: € 679,-
Niet meer leverbaar


10. Krups Automatic EA8150

Compact, betaalbaar en dat zonder concessie te doen aan kwaliteit of de functionaliteiten –  zo kunnen we de Krups Automatic EA8150 het beste omschrijven. Deze volautomatische machine is zeer geschikt voor mensen met een kleine keuken of wanneer je gewoon een lekker bak koffie zonder poespas wilt! Lees meer..

Specificaties

 • Zwarte koffie, Espresso, Cappuccino, Latte
 • Werkt op koffiebonen en gemalen koffie
 • Melkopschuimmethode: met stoompijpje
 • Waterreservoir 1,7 liter

Bekijk meer specificaties. 

Plus- en minpunten

Uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding
Zeer eenvoudige bediening via touchscreen
Vereist bijna geen schoonmaakwerk!
Compacte machine
Garantie: Call & Pick-up service
 Geen kopjesverwarmer
Geen gebruikersprofielen

Bekijk introductievideo

Lees onze review

De Krups Automatic EA8150 is een van de meest verkochte espressomachines in het jaar 2017. De prijs / kwaliteitsverhouding heeft hier absoluut een rol ingespeeld. Voor een prijs van € 299,-* ontvang je een degelijk apparaat waarmee je met één druk op de knop een overheerlijke espresso of café lungo zet.

Hoge prijs / kwaliteit verhouding

Met de Automatic EA8150 focust Krups zich op het lager prijssegment. Voor € 300,-* heb je een machine die van alle gemakken voorzien is. Zo kun je met een druk op de knop een espresso of café lungo zetten en schuim je het melk op met het stoompijpje voor een heerlijke cappuccino.

Waar mag je op rekenen?

 • Espresso, caffe lungo en cappuccino
 • Eenvoudige bediening
 • Automatisch schoonmaakprogramma voor inwendige reiniging
 • Metalen maalschijven van hoge kwaliteit
 • Instelbare maalgraad, temperatuur, sterkte koffie en volume.

Er zijn maar weinig espressomachines voor deze prijs waarbij je de maalgraad zelf kunt instellen. Deze is eenvoudig in te stellen via de draaiknop bovenop de machine. Per zetbeurt kun je maximaal 2 kopjes koffie zetten.

Kwaliteit espresso & melkschuim

De kwaliteit van de espresso is goed. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de maalschijven die de koffiebonen erg fijn weten te malen wat een vereiste is voor een goede espresso.

Het melkschuim is prima, maar verwacht niet teveel. Het melkschuim is dik en zacht, maar soms zie je bubbels bovenop het schuim liggen die je er met een lepel vanaf moet schieten. Drink je regelmatig een cappuccino of latte en wil je niet teveel geld aan een espressomachine uitgeven dan is de Krups Automatic EA8150 een goede optie.

Zeer eenvoudige bediening

Het bedieningspaneel bestaat uit drukknoppen en een LCD display. Op het schermpje kun je precies zien wat je aan het doen bent. Zodra je de machine aanzet begint hij met de automatische reiniging. Vervolgens druk je op de knop voor de gewenste koffie. Erg makkelijk!

Met de plus- en min knop stel je de koffiesterkte, temperatuur en volume in.

Compact = fijn

Deze kleine machine past in elke keuken. Met de afmetingen 36,5 cm hoogte x 24,5 cm breedte x 33,0 cm diepte staat deze machine in ieder geval niet in de weg.

Schoonmaak & Onderhoud

Met het automatische reinigingssysteem en de automatische ontkalker ben jij weinig tijd kwijt aan onderhoud en schoonmaak. Wel is het belangrijk dat je dagelijks het lekbakje, het bakje met de gebruikte koffie en het uiteinde van het stoompijpje goed schoonmaakt om schimmels te voorkomen.

Deze machine beschikt niet over een waterfilter.

Garantie Krups

De fabrieksgarantie is 24 maanden. Voor deze machine geldt een Call & Pick-up service. Heb je problemen dan bel je direct met de klantenservice van Krups. Zij komen zo snel mogelijk bij je langs om het probleem ter plekke op te lossen.

In de doos

Espressomachine en handleiding.

Voor wie is deze volautomaat geschikt?

De Krups Automatic EA8150 is bedoeld voor mensen die:

 • af en toe een cappuccino drinken
 • op zoek zijn naar een simpele machine zonder poespas
 • op zoek zijn naar een compacte machine, geschikt voor kleinere keukens
 • niet teveel geld uit willen geven aan een koffiemachine

Deze machine is niet bedoeld voor mensen die alle handelingen zelf willen doen of mensen die hele hoge verwachtingen van de koffie hebben.

Prijs: € 299,-


Preview TOP-10 espressomachines 2019

We zijn momenteel druk met het schrijven van de reviews voor de espressomachines in de TOP-10 van 2019. Hieronder maken we alvast bekend welke machines hierin staan.

Preview TOP-10 2019

Prijs

Meer informatie

1. Jura A1 Piano Black€ 679,-Meer informatie
2. Saeco PicoBaristo SM5460/10€ 569,-Meer informatie
3. Jura E60 Piano Black€ 899,-Meer informatie
4. Philips Latte Go EP5330/10€ 629,-Meer informatie
5. Saeco Xelsis SM7685/00€ 967,-Meer informatie
6. Jura E8 Dark Inox€ 1.249,-Meer informatie
7. Krups EA8110€ 319,-Meer informatie
8. Philips 5000 EP5310/10€ 399,-Meer informatie
9. De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B€ 699,-Meer informatie
10. Krups EA8150 Zwart€ 299,-Meer informatie


Meer informatie

Test de Consumentenbond

De Consumentenbond test jaarlijks koffiezetapparaten en espressomachines. Aan de hand van deze testen, wordt het voor veel mensen eenvoudiger om een keuze te maken.

De koffiemachines worden getest op basis van gebruiksvriendelijkheid, gebruiksaanwijzing, energieverbruik, gelijke hoeveelheid in 2 kopjes, opschuimen van de melk, de kleur en de textuur van de cremalaag, de geur, de bitterheid, zuurheid, zoetheid en balans van de smaken.

Naast de ‘Beste uit de Test’, waarbij de machines voornamelijk beoordeeld worden op prestaties, brengt de Consumentenbond ook de Beste Koop uit. Hierbij gaat het voornamelijk om de prijs / kwaliteitverhouding.

Beste volautomaat koffiemachine 2017

Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite

De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite is de beste espressomachine volautomatisch volgens de Consumentenbond. Deze machine, die je kunt aansturen via een app, zet volgens de Consumentenbond geweldige koffie.

Maar het is met € 1.495,- ook gelijk de duurste machine. De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite heeft een aparte karaf voor het maken van chocolademelk, de kwaliteit van het melkschuim is goed en de machine werkt enorm eenvoudig.

Klik hier om de machine te bekijken.

‘De beste koop’ espressomachine volautomaat

Philips HD8821/01 Classis Milk Frother

‘De beste koop’ is de Philips HD8821/01 Classis Milk Frother uit de 3000 series.

Deze machine is een stuk goedkoper dan de beste volautomaat koffiemachine van 2017. De machine levert kwalitatieve melkschuim op en heeft een goede ontkalkingsfunctie. Daarnaast maakt het weinig geluid! Vanaf prijs € 285,-.

Klik hier om de machine te bekijken

Waar moet je op letten?

Sta je op het punt om een espressomachine volautomaat te kopen, maar weet je niet precies welke je moet kopen? Begrijpelijk, de keuze is reuze waardoor je de bomen door het bos niet meer ziet. Lees verder en wij helpen jou met het vinden van een geschikte espressomachine volautomaat.

De beste espressomachine volautomaat

Bij een volautomaat espressomachine ben je slechts één druk verwijderd van een espresso of een lungo. De machines malen de bonen direct in de machine en zetten binnen korte tijd een heerlijk bakje koffie. Dat kan voordelig zijn, wanneer je niet teveel tijd aan het zetten van koffie kwijt wilt zijn, maar je toch wilt genieten van bonen koffie. Goed, je weet nu dat je graag een espressomachine volautomaat wilt kopen. Waar moet je op letten?

Op deze pagina praten we over een espressomachine volautomaat. Er zijn verschillende soorten espressomachines. Neig je meer naar een espressomachine halfautomaat of een portiesysteem zoals Nespresso? Geen probleem, dan verwijzen we je alleen naar een andere pagina toe. Wie zich als een thuisbarista wilt ontwikkelen, kiest voor een espressomachine handmatig (halfautomaat).

Waar je op moet letten

Er zijn een aantal elementen die belangrijk zijn wanneer je een espressomachine volautomaat gaat bestellen. Bij deze een opsommingen:

 • Kwaliteit van de koffie

Uiteraard wil je een lekker bakje koffie kunnen zetten. Een espressomachine volautomaat waar je op kunt vertrouwen. Iedere morgen weer.

 • Prijs

Prijs / kwaliteit verhouding is belangrijk. Zeker wanneer het om een apparaat van een paar honderd euro gaat.

 • Energiegebruik

Dit is misschien niet het eerste waar je op zult letten, maar wij vinden dit wel belangrijk. Hoe minder energie de espressomachine gebruikt, hoe meer geld jij op de lange termijn bespaart + beter voor het milieu.

 • Temperatuurstabiliteit

De temperatuur van het water en de koffie is nogal een dingetje. Het kan de smaakbeleving negatief en positief beïnvloeden. Daarom is temperatuurstabiliteit zo belangrijk.

 • Geluid

Er zijn nog steeds espressomachines volautomaat in de markt die ontzettend veel kabaal maken wanneer de bonen gemalen worden. Met dat geluid wil je niet wakker worden.

 • Gebruiksgemak

Er zijn espressomachines die je binnen één keer snapt. Maar ook machines die je naar een aantal weken nog steeds niet snapt. Wij prefereren het eerste.

 • Extra functionaliteiten

Elke machine heeft zo zijn extra functionaliteiten. Dat is waar we ook op letten.

Wij hechten veel waarde aan een waterfilter en een automatische ontkalker. Wie een espressomachine volautomaat goed wilt onderhouden, zal kalk tegen moeten gaan. In onze drukke levens willen we dit nog wel eens vergeten, wat niet ten goede komt aan de levensduur van de machine. Daarnaast is een waterfilter belangrijk, aangezien deze er altijd voor zorgt dat de waterkwaliteit goed is.

De prijs voor een espressomachine volautomaat

De prijzen voor een espressomachine volautomaat verschillen nogal. Zo kun je een espressomachine volautomaat kopen vanaf € 200, maar vind je ze ook vanaf € 5000. Het is natuurlijk maar net wat je wilt. De gemiddelde prijs voor een bak koffie met een espressomachine volautomaat ligt rond de € 0,14 per bakje koffie, terwijl dit bij de koffiecupmachine op € 0,30 per bakje ligt. De prijs voor een espressomachine volautomaat mag dan wat hoger liggen, maar aan het einde van de rit ben je wel goedkoper uit. Zeker wanneer je een aantal jaar met het apparaat doet.

De voordelen van een volautomaat

De voordelen van een espressomachine volautomaat

Er zitten een aantal voordelen aan een espressomachine volautomaat waar we niet om heen kunnen. Ten eerste kun je altijd genieten van een bak koffie die gemaakt is van verse bonen. Een espressomachine volautomaat maakt in de meeste gevallen namelijk gebruik van koffiebonen en niet van gemalen koffie. Het voordeel hiervan is dat de koffiebonen pas gemaald worden vlak voordat de koffie gezet wordt. Het resultaat: heerlijke verse koffie!

Eenvoudig in bediening

De meeste espressomachines volautomaat werken zeer eenvoudig. Dit komt omdat de fabrikanten van deze machines gebruiksgemak hoog in het vaandel hebben staan. Het bedienen van een espressomachine is hierdoor niet ingewikkeld. Zonder al teveel moeite (slechts één druk op de knop) zet je overheerlijke koffie van verse koffiebonen.

Meerdere koffievariaties mogelijk

Waar je eerst de gasten zwarte koffie of koffie met melk (en suiker) kon aanbieden, kun je jouw gasten met een espressomachine volautomaat een americano, cappuccino, latte, flat white en een espresso shot aanbieden. Niet alleen lekker voor jouw gasten, maar ook lekker genieten voor jezelf.

Naar eigen smaak instellen

Bij een espressomachine volautomaat houd je de touwtjes in eigen handen. Zo kun je de water temperatuur instellen, de maalgraad, de hoeveelheid koffie en de hoeveelheid water. Door met deze gegevens te spelen, kom je erachter op welke manier jij de koffie het lekkerst vindt. De fabrieksinstellingen staan vaak al goed, maar wil je zelf graag wat invloed uitoefenen op de smaak van de koffie dan kan dat.

De nadelen van een espressomachine volautomaat

Uiteraard zitten er aan een espressomachine volautomaat ook wat nadelen, net zoals bij ieder apparaat. Het nadeel van een espressomachines volautomaat is dat je meer moet schoonmaken en onderhouden dan bij de gemiddelde espressomachine. Toch zijn er espressomachines volautomaat verkrijgbaar die de schoonmaak en het onderhoud zelf regelen.

Daarnaast neemt een espressomachine volautomaat redelijk wat ruimte in. Er zijn kleine machines verkrijgbaar, maar deze gaan gepaard met minder opties. Alhoewel de apparaten er stijlvol uit zien, nemen ze dus veel ruimte in beslag.

Hoe kies je de beste espressomachine volautomaat?

Het blijft een lastige keuze. Maar om de keuze wat makkelijker te maken hebben we voor jou een TOP-5 gecreëerd met de beste espressomachines volautomaat. De meeste espressomachines die in deze TOP-5 staan, zijn benoemd tot de Beste Koop door de Consumentenbond. We raden je aan om een kijkje te nemen in deze TOP-5.

Kom je er niet uit en wil je graag meer informatie ontvangen over een espressomachine volautomaat kopen. Dan kun je ons altijd een berichtje sturen.

Nieuwsbrief