Advies espressomachines & more


Contactgegevens

Baristaworden.nl is onderdeel van frank-schrijft.
KvK 60022051

Contact persoon: Frank Raveling

E-mail: [email protected]
Skype: @frank.raveling


Contact opnemen

Bedankt voor je bezoek aan baristaworden.nl. We doen ons best om je berichtje binnen 24 uur te beantwoorden.

TOP - 10 espressomachines 2020 | inclusief reviews

Hallo! Mijn naam is Frank,

Met behulp van onze TOP-10 en zelf geschreven reviews hopen we de keuze voor jou makkelijker te maken. Kom je er niet uit? Stuur ons gerust een mailtje.


 

1. De beste koffiebonen machine

Wie bereid is om veel geld neer te leggen, krijgt ook wat! De Siemens EQ.9 s500 TI9553X1RW scoort op alle vlakken een dikke voldoende. Lees onze review en ontdek wat deze geluidloze koffie machine allemaal in petto heeft. Lees meer..

Specificaties

 • Eén druk op de knop: 10 koffiespecialiteiten!
 • Bediening via smartphone app mogelijk
 • 2 melkspecialiteiten met een druk op de knop
 • Aantal instelbare gebruikersprofielen: 10
 • Ruim waterreservoir van 2,3 liter.

Plus- en minpunten

De voordelen:
V. Zeer gebruiksvriendelijk: draaiknop, groot kleurenscherm en bedienen vanaf de app.
V. Krachtige machine: een pompdruk van 19 bar, ruime waterreservoir en twee koffiespecialiteiten tegelijk zetten.
V. Heerlijke espresso: de instellingsmogelijkheden, keramische maalschijven en de Senseo Flow maken het verschil.
V. Geluidloze machine: begin je dag rustig!
V. Je zet 2 melkspecialiteiten met 1 druk op de knop.

Nadelen:
X. Je moet flink in de buidel tasten
X. Het melkreservoir te klein voor een literpak
X. Montage melkreservoir gaat niet zo makkelijk en er worden ook geen instructies gegeven.

Bekijk introductievideo

Een product video van Koffiediscounter:

 

Lees onze review

Een kleurenscherm, bediening vanaf een smartphone app en twee cappuccino’s tegelijk zetten met slechts één druk op de knop. De Siemens EQ.9 s500 TI9553X1RW heeft een RVS behuizing met anti fingerprint en is muisstil.

Dit klinkt natuurlijk allemaal geweldig. In onze review vertellen we niet alleen wat deze machine zo goed maakt, maar ook wat de minpunten zijn.

Zeer gebruiksvriendelijke barista koffiemachine

Laat de gebruiksaanwijzing gerust in de doos. De werking van deze barista koffiemachine van Siemens spreekt voor zich met dank aan het grote kleurenscherm. Met de draaiknop geef je aan welke koffiespecialiteit je wilt zetten en stel je jouw favoriete koffie instellingen in. Op het kleurenscherm zie je precies wat je aan het doen bent. Lekker makkelijk.

De Siemens EQ.9 s500 TI9553X1RW kun je ook bedienen van je smartphone. Hiervoor download je de Home Connect App van Siemens. Het werkt allemaal vlekkeloos, een koffie vanuit je luie bed bestellen of van je favoriete instellingen te voorzien. In de praktijk is het altijd maar afwachten hoe vaak je hier van gebruik maakt.

Drink koffie zoals jij dat wilt

Siemens gaat met de EQ.9 s500 TI9553X1RW een stapje verder en geeft met de barista modus oneindig veel instellingsmogelijkheden. Per zet beurt stel je de sterkte van de koffie, dubbel shot, temperatuur, melkhoeveelheid, de intensiteit en de hoeveelheid van je kopje handmatig in.

Ook is het mogelijk om jouw favoriete instellingen op te slaan als een koffieprofiel. Een koffieprofiel is een combinatie van instellingen die je ten alle tijde kunt raadplegen. De EQ.9 s500 TI9553X1RW heeft geheugen voor 10 koffieprofielen.

Geschikt voor grootverbruikers

Wordt er bij jou thuis veel koffie gedronken? Of zoek je een oplossing voor een klein bedrijf met minder van 10 medewerkers? Dan is de EQ.9 s500 een goede optie. Deze machine is met haar ruime waterreservoir erg geschikt voor grootgebruikers.

 • Waterreservoir: 2,3 liter. Pluspunt: De machine geeft een melding wanneer er ca. nog 0.4 liter in de reservoir zit.
 • Bonenreservoir: 250 gram + een klein bakje voor decafe koffie.
 • Melkreservoir: 0,7 liter

Daarbij heb je de mogelijkheid om twee espresso of cappuccino’s tegelijk te zetten. Zo voorkom je lange wachtrijen voor de koffiemachine. Een nadeel: het duurt redelijk lang voordat de machine volledig opgewarmd is. Dit neemt ongeveer 3 tot 5 minuten in beslag.

Geen tijd kwijt aan onderhoud met deze koffiebonen machine

Met onze drukke levens schiet schoonmaken er nog wel eens bij in. Gelukkig is deze volautomaat van Siemens zo ontwikkeld dat je bijna geen tijd kwijt bent aan schoonmaken en het onderhoud. Hieronder leggen we uit hoe je deze espressomachine onderhoud en welke stappen je hiervoor moet ondernemen.

Je stelt zelf in hoe vaak de machine gereinigd dient te worden. Het duurt ongeveer 10 minuten om de EQ.9 s500 TI9553X1RW te reinigen. Dit is bijzonder snel in vergelijking met zijn voorgangers die er 25 minuten over doen. Het reinigingsprocess is te volgen via de Home Connect App. Het wordt aangeraden de machine eens per 200 kopjes te reinigen (afhankelijk van de waterhardheid in jouw regio).

Automilk Clean Functie

De Automilk Clean functie reinigt het de melkfunctie automatisch na iedere zet beurt. Ook de stoomshot wordt hiermee schoongemaakt. Handig, zo hoef je deze zelf niet af te spoelen.

Waterfilter meegeleverd

De waterfilter haalt het kalk uit het water. De filter installeer je zelf en dien je regelmatig te vervangen. Hoe vaak precies hangt af van van de kwaliteit van het water in jouw woongebied.

Uitneembare zetgroep

De zetgroep kun je zelf uit de koffiebonen machine halen. Het is raadzaam deze wekelijks uit de machine te halen en af te spoelen. Het kan zijn – zeker bij veelvuldig gebruik – dat er koffieprut in de zetgroep blijft hangen wat verwijderd moet worden.

Precies wat je van een espresso verwacht!

Een mooi cremalaagje, heerlijke aroma’s en volle smaken. De Siemens EQ.9 s500 TI9553X1RW zet espresso’s waar je wakker voor wilt worden. De espresso is de basis voor iedere koffiespecialiteit waardoor dit niet alleen goed nieuws is voor espresso liefhebbers, maar ook voor mensen die liever een cappuccino drinken.

De hoge kwaliteit van de espresso is deels te danken aan de Senseo Flow die ervoor zorgt dat de temperatuur constant blijft. Bij veel volautomaten is de temperatuur niet constant genoeg om een lekkere espresso te zetten. Een te lage temperatuur zorgt voor zure smaken en een te hoge temperatuur levert bittere smaken op. Door de constante temperatuur is de koffie altijd in balans!

Zeer eenvoudig espresso’s zetten

Het bereiden van een espresso gaat met de EQ.9 s500 TI9553X1RW bijzonder eenvoudig. Zo eenvoudig, dat de Consumentenbond hiervoor een 10 gaf! Met de draaiknop selecteert je een espresso en geef je o.a. aan hoe sterk deze moet zijn, de hoeveelheid en of je een dubbel shot wilt.

Groot pluspunt: keramische maalschijven

Bij de meeste espressomachines zijn de maalschijven van metaal gemaakt. Op zich is hier niks mis mee wanneer je een beperkt aantal kopjes koffie per dag drinkt. Bij veelvuldig gebruik in een kort tijdsbestek wordt het metaal heet wat voor een verbrande koffiesmaak zorgt. Keramiek heeft als eigenschap dat het niet snel warm wordt, waarmee een verbrande koffiesmaak voorkomen wordt.

Een vredige morgen..

Sommige volautomaten maken zoveel lawaai dat je de koffie niet eens meer nodig hebt om wakker worden. Wat erg fijn is aan deze espressomachine van Siemens is dat het bijna geen lawaai maakt. Het wordt niet voor niets beschouwd als de meest geluidloze machines die op dit moment op de markt is.

Verbeterpunten van deze barista machine

Het melkschuim had wat ons betreft iets warmer gemogen. Deze is lauw-warm, wat voor sommige gebruikers prima is maar niet voor mensen die van een hete cappuccino houden.

Ook de lekbak is relatief klein, waardoor je deze regelmatig moet legen. Van andere gebruikers hebben we ook te horen gekregen dat de waterfilter maandelijks vervangen moet worden. Houd dus rekening met extra kosten hiervoor.

Conclusies Siemens EQ.9 s500 TI9553X1RW

Het liefst zouden we deze machine iedere dag gebruiken. Hij werkt fijn, vereist weinig onderhoud en met zijn vermogen is het je beste vriend tijdens verjaardagen of andere gelegenheden. Deze espressomachine is een van de meest luxe machines die op dit moment op de markt is. Maar hier hangt wel een prijskaartje aan.

Past deze Siemens EQ.9 s500 TI9553X1RW niet binnen jouw budget? kijk dan eens naar de Melitta F830-102 Barista T Smart


 

2.Beste keuze met het oog op onderhoud

Zit je op budget, maar wil je zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan onderhoud? De Krups EA8150 beschikt over automatisch spoel- en ontkalkingsprogramma’s. Lees onze review en ontdek of deze machine bij je past. Lees meer..

Specificaties

 • Met één druk op de knop: espresso, zwarte koffie
 • Melkfunctie: stoompijpje
 • Kopjes warmhoudplaat
 • Waterreservoir: 1,7 liter
 • De zetgroep reinigt zichzelf automatisch
 • Machine spoelt automatisch na gebruik

Plus- en minpunten

De voordelen:

V. Weinig schoonmaak- en onderhoudswerk: dankzij handige reiniging en ontkalking programma’s. Perfect voor mensen met weinig tijd.
V. Met een druk op de knop zet je een espresso of lungo.
V. Budgetvriendelijk: binnen haar prijsklasse is de Krups EA8150 een uitstekende machine zonder poespas.
V. Opslaan 2 koffie profielen: sla jouw favoriete instellingen (koffiesterkte, hoeveelheid en temperatuur) in en raadpleeg deze met één druk op de knop
V. Twee kopjes koffie tegelijk zetten.

De nadelen:

 X. koffiezetten duurt best lang. Helemaal wanneer je cappuccino of een latte wilt zetten.
 X. Het waterreservoir is niet uitneembaar. Je vult de machine bij met een extra waterkan of met een uitneembare kraan.

Bekijk introductievideo

Een productvideo van Koffiediscounter:

Lees onze review

Met de Krups EA8150 haal je een compacte koffie bonen machine in huis die van alle gemakken voorzien is. Het is een simpele koffiemachine zonder poespas. Met één druk op de knop zet je zwarte koffie en je gebruikt het stoompijpje voor het zetten van een cappuccino.

Het voordeel van de Krups EA8150 is dat de vereiste onderhoud minimaal is. Je ontvangt een melding wanneer er ontkalkt moet worden, de machine meet de waterhardheid, speelt hier op in en reinigt zichzelf na gebruik. Het schoonmaken van de zetbeurt gebeurd automatisch tijdens het ontkalken van de machine. De Krups EA8150 is een uitstekende keuze wanneer je op budget bent en niet al teveel tijd kwijt wilt zijn aan schoonmaken en onderhoud.

De best verkochte koffiezetapparaat bonen

De Krups EA8150 is één van de best verkochte koffiemachines van de laatste drie jaar. Dit komt door de hoge prijs-kwaliteitsverhouding.

Wag mag je van dit espresso apparaat verwachten?

Heb je geen baat bij een kleuren en/of touchscreen, bediening via een applicatie en een roestvrijstalen behuizing? Dan zit je met de Krups EA8150 wel goed. Ondanks dat lage prijs geniet je toch van alle gemakken van een volautomatische koffiemachine.

Eenvoudig koffie zetten met deze koffie bonen machine

Met één druk op de knop zet je een espresso, lungo of zwarte koffie. Liever een cappuccino of een latte machiatto? Maak dan gebruik van het handige stoompijpje aan de zijkant van de machine. De bediening werkt voor zich.

In het begin zal je wat handigheid moeten krijgen met het stoompijpje. Het is vooral belangrijk dat je het pijpje op de de juiste positie in het melkkannetje plaatst. De melkschuim is prima, maar verwacht geen wonderen.

Eén nadeel: het kan 1 tot 2 minuten duren om een kopje koffie te zetten.

Weinig tijd kwijt aan onderhoud en schoonmaken

Het handige aan deze Krups EA8150 is dat de machine een melding geeft wanneer er ontkalkt moet worden en je precies vertelt welke stappen je moet ondernemen.

Hoe vaak ontkalk je deze barista machine?

Hoe vaak er ontkalkt moet worden hangt van de waterhardheid. Deze wordt gemeten door de machine en op basis hiervan bepaalt de machine hoe vaak er ontkalkt moet worden.

Tijdens het ontkalkingsprogramma wordt de zetgroep, waar eenvoudig koffieprut aan blijft plakken, automatisch schoon gespoeld. De machine geeft aan wanneer de druipbak vol is en deze geleegd moet worden.

Ontkalkingsprogramma van dit koffiebonen apparaat

Het ontkalkingsprogramma neemt ongeveer 20 minuten in beslag en dient gemiddeld eens in het kwartaal te gebeuren. Het is jammer dat de onderdelen niet vaatwasbestendig zijn en je ze dus handmatig moet afspoelen. De machine komt zonder waterfilter, wat op zich normaal is voor espressomachines binnen deze prijsklasse.

Omvang en uiterlijk Krups EA8150

Het blijft natuurlijk een persoonlijke mening, maar wij vinden de Krups EA8150 er stijlvol uit zien. De bonenreservoir steekt boven de machine uit. Handig, zo kun je de voorraad in een oogopslag zien. De behuizing is gemaakt van kunststof wat gebruikelijk is voor volautomaten binnen deze prijsklasse.

Compacte koffiemachine met ruim waterreservoir

De machine is erg compact wat hem zeer geschikt maakt voor kleinere huishoudens. Ideaal voor studentenwoningen of kleine appartementen. Ondanks het kleinere formaat beschikt deze machine over een ruime waterreservoir van 1,7 liter.

Een nadeel: het waterreservoir is niet uitneembaar. Je vult het reservoir met een waterkan bij of middels een uitneembare kraan.

Bedienen en instellingen

De Krups EA8150 is een machine zonder poespas wat de bediening een stuk eenvoudiger maakt. De bediening verloopt via drukknoppen. Het LCD schermpje geeft duidelijk weer wat je aan het doen bent.

Wat regel je met behulp van de drukknoppen?

 • Keuze voor koffiespecialiteit. Met één druk op de knop zet je een espresso of lungo. Voor melkspecialiteiten maak je gebruik van het stoompijpje.
 • Bediening stoompijpje: plaats het stoompijpje in het melkkannetje en druk op de knop om te beginnen met stomen.
 • Instellingen: de sterkte, de hoeveelheid en de temperatuur van het water.
 • Koffieprofielen raadplegen: deze machine slaat 2 koffie profielen van je favoriete instellingen voor je op. Deze zijn met één druk op de knop raad te plegen.

De maalgraad stel je in met een hendel die zich in het bonenreservoir bevindt. Hoe fijner de maalgraad, hoe beter de espresso. Normaal gesproken laat je de maalgraad op zijn fijnste instelling staan.

Opwarmplaat voor lege kopjes

Op de bovenkant van de Krups EA8150 bevindt zich een opwarmplaat voor kopjes. Plaats hier je lege kopjes en je geniet altijd van warme koffie. Gebruik je de warmhoudplaat niet? Dan kan je deze optie uitschakelen.

Conclusies Krups EA8150

De Krups EA8150 is een uitstekende keuze voor mensen op budget. Het is van alle gemakken voorzien zoals koffie zetten met één druk op de knop, eenvoudige reinigings- en ontkalkingsprogramma’s en genieten van een cappuccino wanneer je maar wilt. Bij een budget machine moet je je verwachtingen natuurlijk wel bijstellen, maar we kunnen stellen dat de Krups EA8150 binnen haar prijsklasse een uitstekende machine is.

Het nadeel is dat het zetten van een cappuccino best veel tijd in beslag neemt en dat het waterreservoir niet uitneembaar is.

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke koffiemachine met automatische melkopschuimer? Dan past de PHILIPS EP2231/40 2200 series LatteGo beter bij je.

Nieuw model EA8160 beschikbaar.


 

3.Beste keus met het oog op duurzaamheid

De JURA D6 is energiezuinig en gemaakt van sterke materialen die jarenlang mee gaan. Niet gek dus dat deze espressomachine als duurzaamste koffiezetapparaat bonen uit onze test kwam. Lees meer..

Specificaties

 • Keuze uit 7 koffiespecialiteiten
 • Melkfunctie: automatisch via melkslang
 • P.E.P. zetmethode wat voor een betere extractie zorgt
 • Smart waterfilter: nooit meer ontkalken
 • Automatisch reinigingsprogramma

Plus- en minpunten

De voordelen:

V. Uitstekende bouwkwaliteit: lange levensduur!
V. Laag energieverbruik: in vergelijking met andere volautomaten verbruikt de JURA D60 weinig energie.
V. Heerlijke espresso en makkelijk te bereiden: dankzij de P.E.P. zetmethode, een krachtige waterfilter en een constante watertemperatuur.
V. Eenvoudig in onderhoud en schoonmaak: ontkalken is met de smart waterfilter niet nodig en voor schoonmaken gebruik je het reinigingsprogramma dat ook de zetgroep schoon maakt.
V. Geluidloze machine.

De nadelen:

X. Je moet de onderdelen voor de melkfunctie handmatig schoonmaken.
X. Het display  is wat klein
X. De onderdelen zijn niet vaatwasbestendig

Bekijk introductievideo

 

Lees onze review

In 2018 bracht JURA de D6 uit. De JURA D6 is een simpele koffiebonen machine zonder poespas en is een van de voordeligste espresso apparaten binnen het assortiment. De Jura D6 heeft twee uitvoeringen waar je uit kiest, de D6 Platinum en de D60 Piano Black. Het verschil tussen deze machines is minimaal, maar er kan wel een prijsverschil zijn (prijzen wijzigen nog wel eens).

Automatisch melksysteem met slang

Goed nieuws voor cappuccino-liefhebbers: dit espresso apparaat van Jura is uitgerust met een automatische melksysteem. De melkslang zuigt het melk uit een pak of een kan en schuimt het melk automatisch op. Dit werkt zeer eenvoudig. Het nadeel is dat je bij de machine moet blijven staan om het kopje met opgeschuimde melk te verplaatsen naar het koffie tuitje, zoals je op de onderstaande video kan zien.

Nadelen melksysteem Jura D6

De melksysteem is eenvoudig, maar levert prima melkschuim op.

 • De melktuit lekt eerst wat water, voordat het melkschuim eruit komt. Dit is te zien in de video hierboven.
 • Er wordt geen melkkaraf of kan meegeleverd. Op de webwinkel van Jura koop je apart een melkkaraf of je plaatst de melkslang in een pak melk.
 • Het melk reinigingssysteem is wat omslachtig. Dit doe je handmatig via het menu. Dit vereist een aantal klikken. Of je wacht 10 minuten voordat de machine vraagt of je melkopschuimer wilt schoonmaken.

Functionaliteiten Jura D6: wat mag je verwachten?

De Jura D6 is uitgerust met speciale technieken en functionaliteiten. Hieronder bespreken we de verschillende functionaliteiten en de voor- en nadelen ervan.

1. Jura D6 Pulse Extraction Process (P.E.P) voor een sterke en gebalanceerde espresso

Jura staat bekend om het zetten van perfecte espresso’s. Met de P.E.P. Pulse extraction process, een onlangs geïntroduceerde techniek, zet je nog lekkerder espresso’s. Het extractieprocess neemt meer tijd in beslag (14 seconden, 30 ml espresso), wat voor een sterke en gebalanceerde espresso oplevert met een goede cremalaag. Een dark geroosterde koffie smaakt minder bitter en een lichte koffie smaakt minder zuur.

Het is mogelijk om het P.E.P. systeem uit of aan te zetten. Hieronder zie je een video waar je het verschil in resultaat ziet.

2. 16 gram koffie tamper voor sterke espresso’s

Houd je van sterke espresso’s? Bij Jura past 16 gram koffie in de tamper. Bij andere merken ligt de capaciteit lager, wat betekent dat je met Jura de sterkste espresso zet. De P.E.P. brewing methode maakt de espresso’s ook sterker.

Met een bonenreservoir van 200 gram zet je ongeveer 16 bakjes koffie voordat je het reservoir weer bij moet vullen. Het koffieprut bakje heeft eveneens de capaciteit voor 16 bakjes koffie.

3. Een ingebouwde tamper: de voor- en nadelen

De ingebouwde tamper van Jura heeft positieve en negatieve gevolgen. Jura staat bekend om weinig onderhoud en schoonmaakwerk en de ingebouwde tamper draagt hieraan bij. Je hoeft deze namelijk niet handmatig te reinigen zoals bij andere merken wel het geval kan zijn. Daarbij levert een ingebouwde tamper betere resultaten op en gaan ze langer mee.
Het nadeel is dat deze ingebouwde tamper gevoelig is voor gebrekkig onderhoud. Regelmatig zal je de machine met schoonmaaktabletten moeten reinigen. Na 2 – 3 jaar wordt geadviseerd om de ingebouwde tamper handmatig schoon te maken bij een service point van Jura. Het wordt afgeraden dit zelf te doen.

4. Snel opgewarmd met 1450-watt thermoblock

Dankzij het 1450-watt thermoblock warmt de Jura D6 snel op. Binnen 32 seconden is het water opgewarmd en de machine klaar voor gebruik.

5. Koffiemolen met van roestvrijstaal

Met de roestvrijstalen molens mag je rekenen op een lange levensduur. In totaal heb je keuze uit 12 maalstanden. Voor de beste espresso zet je deze op de fijnste maalgraad.

6. Stel temperatuur, hoeveelheid en sterkte in

Met de Jura D6 heb je de touwtjes in handen. Je hebt keuze uit 5 koffiespecialiteiten en daarbij het is mogelijk om per zet beurt de temperatuur, hoeveelheid water en de sterkte van de koffie in te stellen. Dit geeft je alle vrijheid om zelf te bepalen hoe je jouw koffie drinkt.

De 5 koffiespecialiteiten zijn als volgt:

 1. Espresso (always in P.E.P mode): 15-80 ml. Dubbele espresso is mogelijk.
 2. Zwarte koffie  (=espresso zonder P.E.P mode): 25-240 ml
 3. Cappuccino: hoeveelheid melk is instelbaar. De koffievolume komt uit op 25 – 240 ml.
 4. Opgeschuimde melk
 5. Warm water:t/m 450 ml

Het opgeschuimde melk stel je in op basis van het aantal seconden. Dit is een beetje verwarrend in het begin, maar 60 seconden levert ongeveer 550 ml opgeschuimde melk op. Goed nieuws voor gebruikers die van een grote kop cappuccino houden.

Is de Jura D6 een luidruchtige koffiemachine?

De Jura D6 maakt iets meer lawaai in vergelijking met de duurdere modellen van Jura. Dit komt waarschijnlijk omdat de behuizing minder geluid bestendig is.

Conclusie, is de Jura D6 een goede keus?

In vergelijking met volautomatische espressomachines met dezelfde functionaliteiten is de Jura D6 best duur. Het melksysteem en de schoonmaak ervan is best omslachtig, het aantal koffiespecialiteiten is minimaal en deze machine is best duur in onderhoud (zie de aanschafprijs van de tabletten hier). Is het nog steeds de moeite waard om de Jura D6 te kopen?

 • Perfecte espresso’s: de Jura D6 zet heerlijke, gebalanceerde en sterke espresso’s waar de meeste volautomaten van andere merken niet in de buurt komen.
 • Lange levensduur: dankzij de sterke materialen gaan Jura koffiemachines lang mee.
 • Minimaal schoonmaakwerk: wekelijks schoonmaken is niet nodig.

De Jura D6 is een goede keuze als je op zoek bent naar een robuuste en betrouwbare koffiemachine en voornamelijk espresso of zwarte koffie drinkt. Als je dagelijks een cappuccino drinkt is het wellicht beter om verder te kijken.


 

4. Het beste espresso apparaat

Draait het bij jou allemaal om de perfecte espresso? De Jura ENA 8 zet espresso’s die alle verwachtingen te boven gaan. Heerlijke aroma’s en een mooie cremelaag gegarandeerd! Lees meer..

Specificaties

 • Keuze uit 6 koffiespecialiteiten
 • Melkfunctie: automatisch via melkslang
 • Waterreservoir: 1,1 liter
 • Roestvrijstalen behuizing
 • Smart waterfilter: nooit meer ontkalken
 • Automatisch reinigingsprogramma
 • Bediening via kleurenscherm of Jura app

Plus- en minpunten

De voordelen:

 • Ultieme espresso ervaring – een 9,7 voor de kwaliteit van de espresso is  veelzeggend!
 • Veel instellingsmogelijkheden: keuze uit 6 maalgraden, 10 koffiesterkten en mogelijkheid om de temperatuur en hoeveelheid in te stellen.
 • Aroma G3 molen: zeer krachtige molen met een hele fijne koffiemaling als resultaat. De molen is bijna geluidloos!
 • Bouwkwaliteit = topklasse: zowel de buiten- als binnenkant zijn gemaakt van de beste materialen waardoor de machine lang mee gaat.
 • Compact formaat en stijlvol design: ideaal voor kleine keukens, behuizing van roestvrijstaal met een glanzende afwerking.

De nadelen:

 • Klein water- en bonenreservoir. Het waterreservoir is 1,1 liter groot (ong. 5 kopjes) en het bonenreservoir 125 gram (ong. 12 kopjes).
 • Geen 2 kopjes tegelijk zetten
 • Boiler heeft best veel tijd nodig om op te warmen

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Jura staat bekend om een lange levensduur en de beste espresso apparaten. Dankzij de speciale P.E.P. zetmethode mag je rekenen op een gebalanceerde espresso met een fijne cremalaag. De Consumentenbond beoordeelde de espresso’s van de Jura ENA 8 met een 9,1. Espresso-liefhebbers zitten met deze koffiemachine wel goed!

De Jura Ena is klein van formaat en daarom geschikt voor kleinere keukens. Het nadeel hieraan is een kleinere waterreservoir van 1,1 liter die regelmatig bijgevuld moet worden. Het bonenreservoir heeft een grootte van 125 gram, goed voor ongeveer 8 koffies.

Jura ENA 8 perfecte keus voor espresso-liefhebbers

De Jura ENA 8 is uitgerust met Pulse Extraction Process (P.E.P.) zetmethode waarmee het water gecontroleerd door de filter loopt. Het extractieprocess duurt langer en is volledig geoptimaliseerd voor het zetten van een perfecte espresso.

Sterkere espresso’s dankzij 16-gram tamper

Dankzij de ruime tamper, waar 16 gram gemalen koffie in gaat, zet je sterke espresso’s. Het is mogelijk om de sterkte van de espresso naar je persoonlijke voorkeur aan te passen. In totaal heb je keuze uit 10 koffiesterkten. Ook is het mogelijk om de waterhoeveelheid en watertemperatuur in te stellen.

Aroma G3-molen: geluidloos koffie malen

De Aroma G3-molen is een speciale techniek waarbij koffiebonen op efficiënte en (bijna) geluidloze wijze gemalen worden. De Aroma G3-molen kent 6 verschillende maalstanden. Hoe fijner de maalgraad, hoe meer smaken er uit de koffie onttrokken worden.

Smart waterfilter: ontkalken niet nodig

Met een goede waterfilter verleng je de levensduur van een koffiemachine, aangezien deze slecht tegen kalk en chloor kunnen.

De Jura ENA 8 komt met een smart filter die zichzelf aanpast op basis van de waterhardheid in jouw regio. Daarbij laat de machine precies weten wanneer deze waterfilter vervangen moet worden.

Prima melkschuim, omslachtig schoonmaken

Met één druk op de knop zet je een cappuccino. Het melksysteem schuimt het melk automatisch op. Wel dien je de melkslang in de melkkan of karaf te plaatsen (welke overigens niet meegeleverd wordt).

De kwaliteit van het melkschuim is prima en beter dan bij de meeste volautomatische koffiemachines. Het schoonmaken is wel wat omslachtig. Dit doe je handmatig via het menu (vereist een aantal klikken). Of je wacht 10 minuten voordat de machine vraagt of je melkopschuimer wilt schoonmaken.

Weinig onderhoudswerk

Jura koffiemachines vereisen minimale onderhoud en zijn eenvoudig te onderhouden. Dankzij de slimme waterfilter is ontkalken niet nodig. De machine spoelt zichzelf na gebruik automatisch door.

Regelmatig dien je de machine met speciale tabletten door te spoelen. Deze tabletten zijn redelijk duur in aanschaf.

Eens in de 2 – 3 jaar heeft de machine een onderhoudsbeurt nodig bij een Jura servicepunt. Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt de ingebouwde tamper handmatig gereinigd door een specialist. Het wordt afgeraden om dit zelf te doen.

Het gebruiksgemak: hoe bedien je dit espressoapparaat?

De bediening verloopt via drukknoppen die zich naast het kleurenscherm en de display bevinden. Op het kleurenscherm zie je precies wat je aan het doen bent. Dit maakt de bediening erg overzichtelijk.

Compatibel met Jura Smart Connect App

Om de JURA ENA 8 compatibel te maken met de smartphone app van Jura zal je de Smart Connect moet aanschaffen. Dit is een klein apparaatje die je aan espressomachine koppelt. Via bluetooth wordt er contact gemaakt met de Smart Connect App van Jura. Dit maakt het mogelijk om koffie op een afstand te bestellen, het onderhoud en voorraad via de app bij te houden. Wat ons betreft niet echt de moeite waard, maar we weten dat sommige gebruikers hier waarde aan hechten.

Stijlvolle koffie bonen machine

De JURA ENA 8 is een stijlvolle koffiemachine. De roestvrijstalen behuizing en de glanzende afwerking maken deze machine een lust voor het oog.

De JURA ENA 8 kent de volgende uitvoeringen: nordic white en Sunset red, metropolitan black.

Ideaal voor een kleine keuken

De Jura ENA 8 is een kleine en compacte espressomachine wat hem uitstekend geschikt maakt voor kleinere keukens. Slechts 27,1 cm breed, 32,3 cm hoog en 44,5 cm diep.

Conclusie, is de Jura Ena 8 een goed espresso apparaat?

De Jura Ena 8 is een goede keuze voor espresso-liefhebbers die op zoek zijn naar een compacte en stijlvolle espressomachine zonder al teveel onderhoud.

Het kleine water- en bonenreservoir maken deze koffiemachine minder geschikt voor grotere huishoudens. Ook is het niet mogelijk om 2 kopjes tegelijk te zetten.

Er wordt beweerd dat de Jura Ena 8 iets minder robuust en betrouwbaar is dan andere Jura modellen. Door het compacte ontwerp is er voor een simpelere platform (binnenkant) gekozen.

Is een goede espresso voor jou belangrijk, maar heb je geen zin om bijna duizend euro neer te leggen? Dan is de Philips 5000 EP5310/10 wellicht iets voor jou.


 

5.Beste koop uit test – de Consumentenbond

Ben je op budget, maar kun je niet zonder lekkere koffie? Dan is de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B de juiste keus! Lees meer..

Specificaties

 • Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato
 • Melkfunctie met stoompijpje
 • Veel instellingsmogelijkheden
 • Automatisch ontkalken
 • Waterreservoir 1,8 L
 • Gratis service aan huis

Plus- en minpunten

 Met één druk op de knop: espresso & zwarte koffie
Gratis service aan huis tijdens garantieperiode
 2 espresso tegelijk zetten
Automatisch ontkalkingssysteem
 Ruim waterreservoir van 1,8 liter
– Het melk opschuimen kan best veel tijd kosten en resultaten zijn niet altijd consistent.

Bekijk introductievideo

Lees onze review

In maart 2016 is de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110Bmachine door de Consumentenbond uitgeroepen tot de ‘beste koop’, wat een goede prijs-kwaliteitverhouding betekent. Met één druk op de knop zet je Espresso of een Caffè Lungo. Wil je een cappuccino of latte drinken, dan maak je gebruik van het stoompijpje waarmee je de melk handmatig opschuimt.

Waarom uitgeroepen tot ‘beste koop’?

De Consumentenbond is bij de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B te spreken over de constante temperatuur van het water, het gebruiksgemak en de eenvoud waarmee je de machine schoonmaakt.

Bij goedkopere espressomachines is de kwaliteit van de melkschuim vaak discutabel. De De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B is daarentegen een uitzondering op de regel: de kwaliteit van het schuim is consistent, zonder bubbels en met een stevige samenhang.

Dit maakt de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B zeer geschikt voor cappuccino en latte lovers die op zoek zijn naar een machine met een goede prijs / kwaliteitverhouding.

Het eenvoudige bedieningspaneel

De De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B werkt bijzonder eenvoudig. Via een handige draaiknop stel je de sterkte van de koffie in. Per zetbeurt kun je maximaal twee kopjes koffie zetten. Verder is het mogelijk om zelf de temperatuur van de koffie in te stellen, de hoeveelheid gemalen koffie (de sterkte) en de hoeveelheid.

Wil je een cappuccino zetten dan druk je op de espresso knop en gebruik je de hengel om het melk op te schuimen. Dit kan in het begin wat lastig zijn, maar oefening baart kunst! Na gebruik is het belangrijk dat je het stoompijpje goed schoonmaakt.

Een losse waterreservoir (inhoud = 1.8 L) heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat je het reservoir eenvoudig schoon kunt maken, maar daar tegenover staat dat je het water handmatig regelmatig moet bijvullen. De machine beschikt over een automatische ontkalker, anti-calcium filter en een waterfilter

De machine beschikt niet over de optie om gebruikersprofielen in te stellen. In totaal heeft de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B 2 programma’s. Het is een simpele machine, maar voor het geld kun je ook niet meer verwachten.

Voor wie de De’Longhi ECAM 22.110B bedoelt?

De De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B is geschikt voor:

 • Koffieliefhebbers die op budget zijn
 • Cappuccino en latte lovers
 • Mensen die snel koffie willen zetten
 • Mensen die van een goede crema laag houden
 • Mensen die op zoek zijn naar een simpele en compacte machine

Niet bedoeld voor: koffie zetten voor grote groepen, thuisbarista’s die alle handelingen zelf willen uitvoeren en koffieliefhebbers die van gebruikersprofielen gebruik willen maken.

Deze machine wordt geleverd met 24 maanden garantie.

In de doos: Starterset bestaande uit ontkalker, waterfilter, handleiding, stripje voor meting waterhardheid en een schepje voor gemalen koffie.

Bekijk alle De’Longhi koffiemachines.


 

6. Beste uit test – de Consumentenbond

Te bedienen via een smartphone op tablet, een dubbele bonenreservoir en keuze uit 14 koffiespecialiteiten. De Melitta Barista T Smart F830-102 kwam als beste uit de test van de Consumentenbond. Lees meer..

Specificaties

  • keuze uit 14 koffiespecialiteiten
  • Melkfunctie: automatisch met melkslang
  • op afstand te bedienen via smartphone
  • te bedienen via touchscreen en display
  • dubbele bonenreservoir
  • automatisch reiniging en ontkalken

Plus- en minpunten

De voordelen:

 • Veel mogelijkheden en opties: keuze uit 14 koffiespecialiteiten waarbij je ook nog eens de sterkte, koffie- en melkhoeveelheid, sterkte, temperatuur en maalgraad in kunt stellen. Ook beschikt de machine over een dubbele bonenreservoir en een klepje voor gemalen koffie.
 • Zeer eenvoudige bediening: de touchscreen is zeer eenvoudig in gebruik en je hebt de mogelijkheid om de machine op een afstand te bedienen via de smartphone app.
 • Eenvoudig in onderhoud en schoonmaak: automatisch reinigen van de machine en melkleidingen, uitneembare zetgroep en beschikt over een Smart Waterfilter waardoor er maar je maar één keer per jaar hoeft te ontkalken.
 • 2 koffie of cappuccino tegelijk zetten: dit maakt de machine geschikt voor grootverbruikers, verjaardagen en kleine ondernemingen.
 • Geluidloze machine: word wakker van jouw koffie in plaats van het lawaai dat door je espressomachine veroorzaakt wordt.

De nadelen:

 • Hoog in energieverbruik
 • Relatief kleinewaterreservoir van 1,8 liter
 • Behuizing is van kunststof wat minder duurzaam is dan metaal of RVS.

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Met de Melitta Barista T Smart F830-102 geniet je van alle luxe zonder de hoofdprijs te betalen. De machine ziet er minimalistisch en strak uit, maar zit vol met mogelijkheden.

Specificaties in het kort

 • keuze uit 14 koffiespecialiteiten
 • op afstand te bedienen via smartphone
 • dubbele bonenreservoir
 • te bedienen via touchscreen en display
 • automatisch reiniging en ontkalken
 • melkfunctie met melkslang en is automatisch

Deze koffie machine scoort 8,4 op gebruiksgemak

De bediening verloopt via touch knoppen. Deze reageren lekker vlot en maken de bediening erg eenvoudig. Het display laat je precies zien wat je aan het doen bent. Ondanks de vele opties werkt het menu eenvoudig. Wat wel een nadeel is, is dat je de button 2 seconden moet inhouden om terug te keren naar het hoofdmenu.

Melitta® Connect smartphone app

Een groot pluspunt is de Melitta® Connect smartphone app die je download in de App store van Apple of de Google Play store. De verbinding wordt via Bluetooth gemaakt.  In tegenstelling tot de meeste apps van andere merken werkt de Melitta Connect app zeer prettig. Vanaf je bed of de toilet bestel je eenvoudig jouw gewenste koffie. Ook is het mogelijk om koffie profielen via de app op te slaan. Voor elk koffieprofiel stel je de gewenste sterkte, de melk- en waterhoeveelheid en de temperatuur in. Het is mogelijk om in totaal 4 koffie profielen op te slaan. Vergeet niet een kopje onder de machine te zetten voordat je een koffie bestelt!

Persoonlijke voorkeuren verschillen. De ene gebruiker zal de bediening via smartphone of tablet vaker gebruiken dan de ander.

Dubbele bonenreservoir

De Melitta Barista T Smart F830-102 is uitgerust met een dubbele bonenreservoir en een klein klepje voor gemalen koffie. Een dubbele bonenreservoir is handig voor mensen die graag verschillende soorten koffie drinken. Ideaal wanneer je af en toe een decafe drinkt of wanneer je koffies met verschillende brand profielen wilt afwisselen. Beide bonenreservoirs zijn 270 gram en worden airtight afgesloten.

De machine geeft een melding wanneer het water- of bonenreservoir bijna leeg is.

Melkreservoir 300 ml

Het melkreservoir wordt los meegeleverd. Via een melkslangetje wordt het melk opgeschuimd. Dit werkt erg goed. De Consumentenbond beoordeelde de kwaliteit van het melkschuim met een 8,7! Het melkreservoir is airtight en kan eenvoudig (los) gekoppeld worden.

Met een melkreservoir van 300 ml zet je ongeveer 5 tot 6 cappuccino’s.

2 espresso’s en cappuccino’s met één druk op de knop

De mogelijkheid om 2 espresso of melkspecialiteiten per keer te zetten, maakt dit koffiezetapparaat bonen uitstekend geschikt voor grotere gezinnen of een kleine onderneming. Deze functie komt goed uit wanneer je in de morgen koffie voor meerdere personen wilt zetten of een verjaardag houdt.

Weinig geluid

Veel espresso apparaten maken lawaai tijdens het malen van de koffiebonen. De Melitta Barista T Smart F830-102 is relatief stil in vergelijking met andere espressomachines. Het geluidsniveau is 65,5 dB voor het zetten van zwarte koffie en 60 dB voor een cappuccino.

Schoonmaken en onderhoud van deze espresso koffiemachine

Zowel het schoonmaken als het ontkalken van de machine is een makkie. De espressomachine komt met een smart waterfilter waardoor je maar een keer per jaar hoeft te ontkalken. Het ontkalkingsprogramma neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

De koffie machine en de melkleidingen worden na gebruik automatisch schoongespoeld. Dit voorkomt opgedroogde koffie- en melkresten. De zetgroep is een belangrijk onderdeel voor het zetten van koffie. In dit onderdeel blijven koffieresten en vetten achter. Het wordt aangeraden om deze wekelijks te reinigen. Via het reinigingsprogramma wordt de zetgroep automatisch schoongespoeld. Om er zeker van te zijn dat de zetgroep goed schoon is, kun je deze uit de machine halen en onder de kraan afspoelen.

De machine geeft een melding wanneer het afvalbakje geleegd moet worden. Het afvalbakje heeft ruimte voor koffieprut van 8 tot 10 bakjes koffie.

Extra functionaliteiten

De Melitta Barista T Smart F830-102 is uitgerust met een kopjes warmhoudplaat die zich bovenop de machine bevindt. Het voordeel hiervan is dat de temperatuur minimaal afneemt bij het zetten van koffie. Voor theeliefhebbers: de machine beschikt over een heetwaterfunctie.

Zijn er ook nadelen aan deze koffiebonen apparaat?

Zoals met elke koffiebonen apparaat hebben we bij de Melitta Barista T Smart F830-102 een aantal nadelen gevonden. Met een waterreservoir van 1,7 liter moet de machine regelmatig met water bijgevuld worden.

Ondanks dat de machine er erg stijlvol uitziet, vinden we het jammer dat de behuizing van kunststof is gemaakt. Kunststof gaat minder lang mee dan bijvoorbeeld roestvrijstaal.

Door de vele mogelijkheden en het onderhoudsgemak is de espressomachine niet bepaald zuinig. Ben je op zoek naar een duurzamere machine? Dan past de JURA D6 beter bij je.

Voor wie is de Melitta Barista T Smart geschikt?

De Melitta Barista T Smart F830-102 is bedoeld voor koffieliefhebbers die:

 • waarde hechten aan koffie van hoge kwaliteit.
 • cappuccino liefhebbers
 • grootverbruikers en kleine ondernemingen
 • de koffiemachine via een smartphone of tablet willen gebruiken

 

7. Beste keus met het oog op gebruiksvriendelijkheid

In augustus 2017 kreeg de Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite de ‘beste uit de test’ predicaat van de Consumentenbond. Dit betekent dat deze barista machine de beste kwaliteit heeft van alle machines die getest zijn (64 in totaal). Het testoordeel is een 8,4. Lees meer..

Specificaties

 • Aantal koffiespecialiteiten: 21
 • Warme chocolademelk mogelijk
 • Melkfunctie: automatisch via stoompijpje
 • Geheugen voor 6 koffieprofielen
 • Waterreservoir: 2 L
 • Bedienen via touchscreen en smartphone app

Plus- en minpunten

‘Beste uit de test’ – aldus Consumentenbond
3 jaar garantie aan huis na registratie bij De’Longhi
  Automatisch ontkalken en reinigen (inclusief waterfilter)
 6 gebruikersprofielen mogelijk
  
Gebruiksvriendelijke bediening (incl. smartphone app)
  Veel instellingsmogelijkheden: hoeveelheid, volume, maalgraad.
 – Niet geschikt voor kleine keukens
 – Geen dubbele bonenreservoir

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Met de Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite wordt elke denkbare koffie automatisch voor je bereidt. Hier hangt wel een prijskaartje aan. Wat maakt deze machine nou beter dan de rest?

De’Longhi koffieapparaten.

Zeer uitgebreide espresso koffiemachine

Doordeweeks drink je graag zwarte koffie, in het weekend een cappuccino en op koude winterdagen een warme chocolademelk. Druk op de knop en de Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite fixt het voor je. Heb je meer tijd dan maak je jouw cappuccino met het stoompijpje, bij haast maak je gebruik van het automatische melksysteem. Lekker makkelijk!

Meerdere mensen in huis betekent vaak verschillen drinkgewoonten. Met de gebruikersprofielen stel je je eigen voorkeuren in, namelijk de sterkte, de maalgraad en de hoeveelheid melk en koffie. Zelfs de waterhardheid is instelbaar. Zo kan iedereen zijn eigen koffieprofiel instellen.

Geavanceerde bediening

De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite maakt gebruik van een touchscreen die zeer eenvoudig te bedienen is. Alles werkt zo eenvoudig dat je  de gebruiksaanwijzing wel in de doos kunt laten. Een nadeel van een touchscreen: het is lastiger, en dus duurder om ze te laten repareren. Gelukkig kun je de eerste 36 maanden terugvallen op de garantie.

Eveneens maakt Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite gebruik van een smartphone app, die je gratis kunt downloaden. Via de app kun je nieuwe creaties aanmaken, instellingen wijzigingen en koffie laten zetten (zorg er wel voor dat er een kopje onder de machine staat) .

Toch vraag ik me wel af of je dit echt gaat gebruiken. Het klinkt leuk, maar in de praktijk moet je nog maar zien of het echt toegevoegde waarde biedt. Via de app kun je trouwens ook statistieken inzien van het aantal koffies dat er gedronken is en hoeveel koffie er verbruikt is. Erg geavanceerd allemaal.

Het design van dit espressoapparaat

De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite valt direct op wanneer je de keuken betreedt. De machines is gemaakt van RVS en chroom, wat er elegant uit ziet. Hierdoor is de machine flink wat zwaarder, namelijk 13 kilo. Heb je een kleinere keuken, kijk dan eerst of de machine wel gaat passen. De afmetingen zijn als volgt: 26.0 cm x 48 cm x 37.5 cm (breedte x diepte x hoogte)

Het grotere ontwerp biedt ook voordelen. Zo beschikt de machine over een grote bonenreservoir (namelijk 400 gram) en een waterreservoir van 2 liter, wat het mogelijk maakt om meerdere koffies achter elkaar te zetten: 8 kopjes voordat de boiler tijd nodig heeft om op te warmen.

Het testoordeel De Delonghi ECAM 650.75.MS

De De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite wordt vooral geloofd om de vele functionaliteiten, het gebruiksgemak (scoort een 10), constante watertemperatuur en een hoge kwaliteit van het melkschuim (8,8). Volautomaten staan erom bekend dat het opstarten van de machine tijd kost, iets wat bij deze machine niet veel anders is.

Voor wie de De Delonghi ECAM 650.75.MS bedoeld?

De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite is bedoeld voor koffieliefhebbers die:

 • op zijn naar de beste espressomachine
 • hoge verwachtingen hebben van hun koffie
 • bereid zijn om een grote investering te doen voor een hele goede machine
 • cappuccino’s en latte lovers
 • die graag nieuwe koffievariaties probeert
 • die snel en lekkere koffie willen

Deze koffiemachine is niet geschikt voor: koffie zetten voor grote groepen (max. 2 kopjes per zet beurt), mensen die op budget zijn en mensen die alleen zwarte koffie drinken.

Deze machine wordt geleverd met 36 maanden garantie.


 

8.Beste barista machine voor een kleine keuken

Woon je in een appartement of studentenkamer en heb je een kleine keuken tot je beschikking? De Krups EA82FB is een van de compactste volautomaten en daarom uitstekend geschikt voor kleinere keukens. Lees meer..

Specificaties

 • Espresso, zwarte koffie, cappuccino
 • Melkfunctie: stoompijpje
 • 2 kopjes tegelijk zetten
 • Waterfilter inbegrepen
 • Active Speed koffiemolen maalt bonen 20% sneller
 • zetgroep reinigt automatisch
 • Waterreservoir: 1,7 liter

Plus- en minpunten

De voordelen:

 • Compacte espressomachine: dankzij haar kleine formaat is deze machine uitstekend geschikt voor kleinere keukens.
 • Twee bakjes koffie per zet beurt: ideaal wanneer je voor meerdere mensen koffie zet of een verjaardag hebt.
 • Uitstekende prijs / kwaliteitverhouding: deze budgetvriendelijke machine is van de belangrijkste gemakken voorzien. Met een druk op de knop een espresso of zwarte koffie zetten en eenvoudig te reinigen / onderhouden.
 • De zetgroep reinigt zichzelf automatisch: waardoor de machine langer meegaat.
 • Waterfilter inbegrepen

De nadelen:

 • Bouwkwaliteit is basisklasse. De behuizing is van kunststof waardoor de machine minder lang meegaat.
 • Een cappuccino zetten neemt met het stoompijpje redelijk wat tijd in beslag.
 • Deze machine scoorde een onvoldoende op energieverbruik in de test van de Consumentenbond.
 • De machine maakt tijdens het malen van de koffiebonen redelijk wat lawaai.

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Voor deze espressomachine is nog geen review geschreven.


 

9. Beste keus voor cappuccino liefhebbers

De Philips Latte Go EP5330/10 is een van de nieuwste espresso apparaten van Philips. Deze volautomaat is speciaal ontwikkeld voor cappuccino liefhebbers die dagelijks koffie met melkschuim zetten. Lees meer..

Specificaties

 • Keuze uit 6 koffiespecialiteiten
 • Melkfunctie: automatisch via melkreservoir
 • Automatisch reiniging na gebruik
 • Keramische maalschijven
 • Geheugen voor één koffieprofiel
 • Waterreservoir: 1,8 liter

Plus- en minpunten

De voordelen:

 • Uitstekende melkschuim kwaliteit: de kwaliteit van het melkschuim werd door de Consumentenbond beoordeeld met een 8,1.
 • 2-delige Latte GO melkreservoir: eenvoudig schoon te maken door ze af te spoelen onder de kraan.
 • Keramische maalschijven: hiermee wordt een verbrande koffiesmaak voorkomen.
 • Behuizing is van roestvrijstaal
 • Aqua Waterfilter waarmee je de eerste 5.000 kopjes koffie niet hoeft te ontkalken.

Nadelen:

 • Geen 2 cappuccino’s tegelijk zetten
 • Machine maakt redelijk veel lawaai
 • Je kan slechts één koffieprofiel opslaan

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Philips Latte Go EP5330/10 is één van de nieuwste koffiebonen machines van Philips. Deze volautomaat is speciaal ontwikkeld voor cappuccino liefhebbers die dagelijks koffie met melkschuim drinken.

Wat maakt de Philips Latte Go EP5330/10 zo geschikt voor cappuccino liefhebbers? Een groot pluspunt aan de Philips Latte Go EP5330/10 is dat een cappuccino snel gezet is. Je hebt keuze uit meerdere koffiespecialiteiten met melk en het melksysteem is eenvoudig te reinigen na gebruik. Lees verder om een beter beeld te krijgen van wat deze machine allemaal wel en niet kan.

Walhalla voor cappuccino drinkers

De Philips Latte Go EP5330/10 komt alle behoeften van cappuccino drinkers tegemoet. Het melkschuim is van hoge kwaliteit, een cappuccino is snel gezet en het melksysteem is bijzonder eenvoudig schoon te houden.

Hoge kwaliteit melkschuim

Het melksysteem van deze volautomaat wordt door Philips ‘LatteGo’ genoemd. Je merkt direct dat Philips veel aandacht aan het melksysteem heeft besteedt. De bediening werkt eenvoudig, een cappuccino is snel gezet en de kwaliteit van de melkschuim is van merkwaardige kwaliteit. Het melksysteem is ingebouwd wat het mogelijk maakt om een cappuccino met één druk op de knop te zetten.

De werkwijze van deze koffiebonen apparaat 

Een cappuccino of macchiato zet je met één druk op de knop. Voordat je begint met bereiden is het noodzakelijk om de meegeleverde melkkan met inhoud aan de machine te koppelen. Na gebruik plaats je de melkkan in de koelkast. Handig, zo maak je altijd koffie met verse melk.

2-delige LatteGo

Het voordeel van het LatteGo melksysteem is dat het slechts uit twee onderdelen bestaat. Na gebruik spoel je deze onder de kraan af of met behulp van een vaatwasmachine. Dit espressoapparaat heeft geen melkleidingen wat het schoonmaken een stuk makkelijker maakt. Conclusie: in tegenstelling tot veel andere volautomaten uit deze prijsklasse is het melksysteem van de Philips Latte Go EP5330/10 eenvoudig schoon te houden.

Geen 2 cappuccino’s tegelijk zetten

Houden jouw huisgenoten of collega’s ook wel van een cappuccino? Dan kan het een nadeel zijn dat je met deze volautomaat maar één cappuccino per keer kunt zetten. Wel is het mogelijk of twee espresso’s of americano’s tegelijk te zetten.

Relatief klein melk- en waterreservoir

Wat wij persoonlijk een nadeel vinden is dat het melk- en waterreservoir relatief klein zijn, zeker wanneer je meerdere cappuccino’s per keer wilt zetten.

Keramische maalschijven, een groot pluspunt!

Maalschijven van keramiek levert voordelen op. Keramiek wordt in tegenstelling tot metaal niet snel warm, waarmee een verbrande koffiesmaak voorkomen wordt. Metalen maalschijven worden snel warm wat voor een verbrande smaak kan zorgen wanneer je meerdere koffies achter elkaar zet. Keramische schijven levert met name voordelen op voor gezinnen of bedrijven die in een korte tijd veel bakjes koffie zetten.

Hoe werkt de bediening van deze koffiebonen machine?

De bediening werkt vrijwel hetzelfde als bij haar voorgangers. Je selecteert de gewenste optie met drukknoppen en het display laat je precies zien waar je mee bezig bent. Helaas is het niet mogelijk om de Philips Latte Go EP5330/10 via een smartphone applicatie te bedienen.

Schoonmaak en onderhoud

In vergelijking met andere espressomachines ben je aan de Philips Latte Go EP5330/10 weinig tijd aan schoonmaak en onderhoud kwijt. De machine spoelt automatisch door na gebruik. Het heeft geen melkleidingen wat het makkelijker maakt om de machine schoon te houden. Na het gebruik van de LatteGo spoel je de twee onderdelen onder de kraan af.

Hoe vaak ontkalken?

Het wordt aanbevolen om gebruik te maken van een waterfilter. Deze moet je apart kopen. Met een waterfilter hoef je slechts één keer per anderhalf jaar te ontkalken. Het automatische ontkalkingssyteem neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Indien je niet over een waterfilter beschikt zal je eens per halfjaar moeten ontkalken.

Zetgroep reinigen

De zetgroep wordt automatisch schoongepoeld tijdens het reinigingsprogramma. Aangezien de zetgroep snel vies wordt en een belangrijk onderdeel is, wordt aanbevolen deze regelmatig in te vetten en handmatig schoon te maken. Bij geavanceerde volautomaten wordt de zetgroep automatisch grondig gereinigd en hoef je dit niet handmatig te doen.

Voor wie is deze koffie bonen machine de juiste keus?

 • Cappuccino liefhebbers die meer dan een cappuccino per dag drinken.
 • Koffie-drinkers die weinig tijd willen besteden aan koffie zetten, schoonmaak en onderhoud
 • Kleine tot middelgrote huishoudens

Deze espressomachine is niet geschikt voor grootgebruikers.


 

10. Beste keus voor snel koffie zetten

Heb je weinig tijd in de morgen? Met de Krups Nespresso Expert XN6008 is een bakje koffie zo gezet. Een espresso zet je met één druk op de knop en het kost de machine slechts enkele seconden om op te warmen. Lees meer..

Specificaties

 • Espresso, lungo, ristretto en americano.
 • Compatibel met smartphone app
 • Waterreservoir van 1,4 liter
 • Instelbare temperatuur, volume en sterkte
 • Capaciteit opvangbak: 12 capsules

Plus- en minpunten

De voordelen:

 • Supersnel koffie zetten: de machine warmt snel op en een espresso, americano, ristretto en lungo is met één druk op de knop gezet.
 • Bedienen vanaf je smartphone: download de Nespresso app en zet koffie met je smartphone app, houd je voorraad bij en weet precies wanneer je moet ontkalken.
 • Stille machine: maak minder lawaai dan andere Nespresso machines.
 • Best getest in 2018 door de Consumentenbond

Nadelen:

 • Groot formaat in vergelijking met andere Nespresso machines.
 • Geen melkspecialiteiten mogelijk.

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Dankzij de snelle boiler waar de Krups Nespresso Expert XN6008 over beschikt is het water zo opgewarmd. Zwarte koffie zet je met één druk op de knop of je maakt gebruik van de smartphone app. De Krups Nespresso Expert XN6008 kwam als beste uit de test van de Consumentenbond.

Krups Nespresso Expert XN6008 in het kort

 • Met één druk op de knop een espresso, ristretto, lungo of een americano
 • Compatibel met smartphone app
 • Afneembaar waterreservoir van 1,4 liter
 • Pompdruk: 15 bar
 • Instelbare koffiesterkte, volume en temperatuur
 • Capaciteit opvangbak: 12 capsules
 • Materiaal behuizing: kunststof
 • Afmetingen machine: 43,3 x 38,7 x 25,3 (b x h x d). Deze Nespresso machine weegt 4,4 kilogram.

Voor deze capsule machine kun je gebruik maken van capsules van Nespresso of van goedkopere B-merken. De kans op storingen en verval van garantie is aanwezig wanneer je gebruik maakt van capsules van B-merken.

Met of zonder melkopschuimer?

Krups Nespresso Expert XN6008 is beschikbaar met of zonder een aparte melkopschuimer. Wil je zo nu en dan een cappuccino zetten? Dan kies je de Krups Nespresso Expert Milk XN6008 variant. Deze is ongeveer 70 – 80 euro duurder, afhankelijk van de actuele prijzen.

Bedienen met je smartphone app

Deze Krups Nespresso Expert XN6008 is compatibel met de Nespresso smartphone applicatie. Sommige gebruikers vinden bediening via de smartphone een waardevolle toevoeging, terwijl anderen de waarde er niet van inzien. Via de Nespresso app kun je een koffie bestellen, instellingen van je machine regelen en de voorraad van je capsules bijhouden. Ook biedt Nespresso de optie om nieuwe capsules bij te kopen.

Wat kun je nog meer met deze app?

 • Voorraad van de capsules bijhouden
 • Ontkalker Reminder
 • Capsules online bestellen
 • Instructiefilmpjes over ontkalken en schoonmaken
 • Dichtstbijzijnde Nespresso boutiques en recyclepunten

Let op: deze Nespresso app is ook te downloaden op je tablet in de App Store en in de Google Play Store. De app verbindt via Bluetooth met de koffiemachine.

Gebruiksvriendelijke machine

De bediening van deze koffiecupmachine werkt bijzonder eenvoudig. Iemand die de machine nog nooit eerder gebruikt heeft, zou direct weten hoe het werkt. Alles spreekt voor zich.

Espresso bereiden

Het gebruiksgemak werd door de Consumentenbond met een dikke 9,5 beoordeelt. Met één druk op de knop zet je een espresso, lungo, americano of een ristretto. Je gebruikt de draaiknoppen om de sterkte, volume en temperatuur van de koffie in te stellen. Het bereiden van een espresso is zo eenvoudig dat de Consumentenbond dit met een 9,9 beoordeelde.

Snel opgewarmd

Op het gebied van opwarm- en bereidingstijd scoorde de machine een 7,7. Zodra je ‘s morgens beneden komt wacht je hooguit een minuut totdat het water is opgewarmd.

Schoonmaak en onderhoud

Na gebruik spoelt de machine zichzelf schoon. Het geeft ook een indicatie wanneer het ontkalkt moet worden. De meeste onderdelen zijn vaatwasbestendig. Maak je gebruik van de aparte melkopschuimer dan is het belangrijk dat je deze na gebruik onder de kraan afspoelt.

Voor wie is deze Krups Nespresso Expert XN6008 bedoeld?

Deze koffiecupmachine is bedoeld voor mensen die:

 • snel koffie willen zetten
 • geen tijd kwijt willen zijn aan schoonmaken en onderhoud

Deze machine is niet bedoeld voor thuisbarista’s die alle handelingen zelf willen doen, voor het zetten van koffie grote groepen

Garantie Krups

Bij deze Nespresso machine ontvang je 2 jaar garantie. Het garantietype is Pick-up-and-return. Heb je problemen met de machine dan wordt deze thuis opgehaald. Ondertussen ontvang je een leenmachine, zodat je geen bakje koffie hoeft te missen. De defecte machine wordt gerepareerd of vervangen, afhankelijk van het type defect.

In de doos: Nespresso machine, capsule opvangbakje voor 10 capsules, handleiding, welkomstpakket met 14 Nespresso capsules


 

Espresso apparaten uit onze TOP-10 van afgelopen jaar

Elk jaar brengen wij een nieuwe TOP-10 uit met de nieuwste koffieapparaten voor thuis. Hieronder vind je de TOP-10 van afgelopen jaar.


 

2019 – Krups Dolce Gusto Genio 2 KP160T

De Krups Dolce Gusto Genio 2 KP160T is een compacte koffiecupmachine compatibel met Dolce Gusto capsules. Deze koffiemachine warmt snel op en heeft een ijskoudwaterfunctie voor de warme zomers.  Lees meer..

Specificaties

 • Compatibel met Dolce Gusto-capsules.
 • Espresso, cappuccino, latte macchiato, caffe lungo capsules
 • Keuze uit 7 verschillende kopgroottes
 • Heet- en ijskoudwaterfunctie
 • Inhoud waterreservoir: 1 liter

Plus- en minpunten

Best beoordeeld kieskeurig.nl
 Keuze uit 7 kopgroottes (bij Nespresso Original heb je keuze uit 2 kopgroottes).
Zuinig met energie
 Automatisch ontkalkingssysteem
Compacte machines en daarom geschikt voor kleinere keukens.
Geen kalkindicatielampje
Maakt meer geluid dan de gemiddelde Nespresso machine

Bekijk introductievideo

Lees onze review

De Krups Dolce Gusto Genio 2 KP160T is één van de best verkochte koffiecupmachines van dit moment. Deze machine van Krups is eenvoudig in gebruik, vereist bijna geen schoonmaakwerk en blijft met € 99* erg goed betaalbaar.

Krups Dolce Gusto Genio 2 KP160T in het kort

De Krups Dolce Gusto Genio 2 KP160T is een zeer goede machine voor koffiedrinkers die zo nu en dan de sterkte van de koffie willen wijzigen. Zo begin je de dag met een sterke bak koffie of ga je voor een bak koffie met minder cafeïne in de avonduren. Dit stel je in via een hengel bovenaan de machine. Lekker handig!

Specificaties

 • Geschikt voor alle capsules
 • Met melkfunctie: melkpoeder uit een pad
 • Instelbare koffievolume en sterkte
 • Afneembare waterreservoir van 1 liter
 • Materiaal behuizing: kunststof

Machine zonder poespas

De Krups Dolce Gusto Genio 2 KP160T werkt bijzonder eenvoudig. Zonder de handleiding door te lezen begrijp je de machine meteen. Wil je zonder al teveel poespas van een lekkere bak koffie genieten dan is deze machine iets voor jou.

Bediening van deze koffiecupmachine

Net als bij de meeste koffiecupmachine werkt de bediening van de Krups Dolce Gusto Genio 2 KP160T zeer eenvoudig. Via een hengel bovenaan de machine stel je de sterkte van de koffie in.

Met een druk op de knop zet je vervolgens een lungo, espresso, cappuccino of latte macchiato. Voor het zetten van een cappuccino of een latte macchiato maak je gebruik van speciale melkpoeder cups.

Voor wie is de Krups Dolce Gusto Genio 2 KP160T bedoeld?

 • snel koffie willen zetten
 • zo nu en dan een cappuccino of latte machiatto willen zetten
 • geen tijd kwijt willen zijn aan schoonmaken en onderhoud
 • op zoek zijn naar een betaalbare koffiemachine

Deze machine is niet geschikt voor mensen die koffie willen zetten voor grote groepen. Daar zijn de capsules van Dolce Gusto te duur voor. Drink je dagelijks een cappuccino dan zou mijn keuze eerder vallen op een koffiecupmachine met een losse melkopschuimer.

Wil je meer leren als een thuisbarista’s, kies dan voor een handmatige espressomachine waarbij je alle handelingen zelf uitvoert (bij een koffiecupmachine gaat alles automatisch).

Garantie Krups

Bij deze koffiecupmachine ontvang je 2 jaar garantie. Het garantietype is Pick-up-and-return. Heb je problemen met de machine dan wordt deze thuis opgehaald. Ondertussen ontvang je een leenmachine, zodat je geen bakje koffie hoeft te missen. De defecte machine wordt gerepareerd of vervangen, afhankelijk van het type defect.

In de doos

Koffiemachine, handleiding, capsule afvalbakje, welkomstpakket, lekbakje


 

2019 – Jura A1 beste koffiebonen machine

Stel je hoge eisen aan je koffie, maar wil je een machine zonder poespas? Dan voldoet de Jura A1 mogelijk aan je wensen. De uitstekende bouwkwaliteit belooft een lange levensduur.  Lees meer..

Specificaties

 • Espresso, koffie en ristretto
 • Melkfunctie: geen
 • Bouwkwaliteit: topklasse
 • Waterfilter inbegrepen
 • Instelbare: sterkte, temperatuur en hoeveelheid
 • Instelbare watertemperatuur
 • Waterreservoir: 1,1 liter

Plus- en minpunten

 Zeer goede kwaliteit espresso dankzij de P.E.P zetmethode
 Weinig onderhoud in vergelijking met andere koffiemachines dankzij automatische onderhoudsprogramma’s.
 Uitstekende bouwkwaliteit en dus een lange levensduur.
 Compacte en stijlvolle machine
 Een koffiemachine zonder poespas
 – Geen melkfunctie
 – Geen twee kopjes tegelijk zetten
 – Kleine waterreservoir van 1,1 L

 

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Deze compacte machine van Jura is speciaal ontwikkeld voor mensen die alleen zwart drinken. Geen melkfunctie, waarmee extra schoonmaakwerk bespaart wordt.

Bekijk hier alle Jura koffiemachines

Americano of een espresso?

Weet je bij voorbaat al dat je alleen zwarte koffie drinkt dan hoef je geen uitgebreide volautomaat te kopen. Bij de Jura A1 Piano ligt de focus op zwarte koffie. De machine is uitgerust met een Pulse Extraction Process (P.E.P.). Dit is een systeem dat automatisch de extractietijd optimaliseert, waardoor aroma’s beter tot hun recht komen. De smaak van de koffie hangt tenslotte grotendeels af van de extractietijd.

Eveneens beschikt de machine over snelle koffiemolens. Het resultaat: verse koffie en een kortere bereidingstijd.

Wil je de dag goed beginnen met een sterke bak koffie? Drink je graag koffie in de avond, maar dan wel wat minder sterk? Een groot pluspunt aan de Jura A1 is dat een eigen gebruikersprofiel kunt instellen. Per profiel kun je de sterkte, hoeveelheid en de maalgraad instellen. Zo ben je met een druk op de knop voorzien van je een bakje koffie met je favoriete instellingen.

Het uiterlijk & de bediening

De elegante metalen behuizing, compactheid en simpelheid kenmerken de Jura A1 Piano, verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering. De machine is redelijk aan de grote kant, wat voor de meeste keukens geen problemen zal opleveren.

Jura staat bekend om gebruiksvriendelijke koffiemachines. De bediening verloopt via een modern touchscherm. De opties spreken voor zich en zijn voor iedereen eenvoudig te begrijpen. Het nadeel van een touchscreen is dat deze duurder zijn om te repareren, mocht er wat gebeuren. Gelukkig wordt de machine geleverd met een garantie van 24 maanden.

Voor wie de Jura A1 Piano bedoeld?

De Jura A1 is bedoeld voor koffieliefhebbers die:

 • een machine zonder poespas willen
 • hoge verwachtingen hebben van hun koffie
 • die snel en lekkere koffie willen
 • die bereid zijn om geld uit te geven aan een goede espressomachine
 • die geen tijd hebben voor schoonmaakwerk

Deze machine is niet geschikt voor: cappuccino en latte lovers, koffie zetten voor grote groepen (max. 2 kopjes per zet beurt) en thuis barista’s die alle handelingen zelf willen uitvoeren.

Deze machine wordt geleverd met 24 maanden garantie.


 

2019 – Krups Nespresso CitiZ & Milk XN760B

De Krups Nespresso CitiZ & Milk XN760B is een compacte koffiemachine met een losse melkopschuimer. Snel koffie zetten en weinig onderhoud. Lees meer..

Specificaties

 • Zwarte koffie, Espresso, Cappuccino, Latte
 • Geschikt voor Nespresso capsules
 • Melkfunctie: losse melkopschuimer
 • Kleuren: zilver en rood
 • Instelbare koffie volume
 • Waterreservoir 1 L

Min- en pluspunten

 Een compacte espressomachine
Cappuccino zetten dankzij de losse melkopschuimer
Hoge kwaliteit espresso
Warmt binnen 25 seconden op.
Weinig onderhouds- en schoonmaakwerk
 –
Maakt best veel lawaai
 – weinig instellingsmogelijkheden

Bekijk introductievideo

Lees onze review

De afmetingen van de Krups Nespresso CitiZ & Milk XN760B zijn: 27,8 cm x 21,9 cm x 37,2 cm (breedte x diepte x hoogte). Het gewicht is iets meer dan 4 kilogram. Ideaal voor een kleine keuken dus!

Hoe werkt de Krups Nespresso CitiZ & Milk XN760B?

De Krups Nespresso CitiZ & Milk XN760B is een capsule machine. Plaats een capsule in de machine, druk op de knop en geniet van een espresso of een lungo cafe. Het voordeel van deze machines is dat het ontzettend eenvoudig werkt; het nadeel is dat de capsules relatief duur zijn in vergelijking met gemalen koffie. Je betaalt dus voor het gemak en de kwaliteit van de espresso, die door de Consumentenbond beoordeelt wordt met een 7,2.

Een ander groot voordeel van de koffiecupmachines in het algemeen is dat het amper schoon- en onderhoudswerk nodig heeft. Na gebruik haal je de lege capsule uit de houder en je bent ready to go! Doordat de machine zo klein is, heeft het een waterreservoir van 1 liter. Na 4 – 5 bakjes koffie heeft de boiler tijd nodig om op te warmen. Gelukkig warmt deze kleine krachtpatser snel op. De opwarm- en bereidingstijd wordt beoordeelt met een 8,2, wat erg goed is in vergelijking met andere machines.

Cappuccino en latte’s

De Krups Nespresso CitiZ & Milk XN760B is eveneens geschikt voor cappuccino en latte lovers. De machine beschikt over een geïntegreerde melkschuimer. Het werkt als volgt: je zet een espresso, laat het melk opschuimen die je vervolgens in de espresso giet.

De kwaliteit van het melkschuim wordt beoordeelt met een 8,8. Je mag dus rekenen op zachte melkschuim met een goede consistentie. Verwacht geen cappuccino’s met mooie figuurtjes. Wil je aan je latte art vaardigheden werken, dan past een handmatige espressomachine beter bij je.

Voor wie de Krups Nespresso CitiZ & Milk XN760B bedoeld?

De Krups Nespresso CitiZ & Milk XN760B is bedoeld voor koffieliefhebbers die:

 • op zoek zijn naar een kleine machine met een compact formaat
 • snel lekkere koffie willen zetten
 • hoge verwachtingen hebben van hun koffie
 • cappuccino’s en latte lovers
 • zo weinig mogelijk tijd aan schoonmaken kwijt willen zijn

Deze machine is niet geschikt voor: koffie zetten voor grote groepen (max. 2 kopjes per zet beurt), mensen die een uitgebreide machine willen en thuisbarista’s die hun latte art vaardigheden willen verbeteren.

Deze machine wordt geleverd met 24 maanden garantie.


 

2019 – Melitta Caffeo Solo Black Silver E950-103

De Melitta Caffeo Solo Black Silver E950-103 kwam als duurzaamste uit de test van de Consumentenbond, het scoorde een 8,5 op energieverbruik. Wil je je huis verduurzamen, dan zit je met deze koffie bonen machine dus goed. Note: deze machine zet alleen zwarte koffie. Lees meer..

Specificaties

 • Koffie, espresso
 • Compact model met strakke vormgeving!
 • Automatisch ontkalkingssysteem
 • 2 espresso tegelijk zetten
 • Instelbare koffiesterkte en temperatuur
 • Waterreservoir 1.2 L

Plus- en minpunten

 laag in energiegebruik
Gratis service aan huis tijdens de garantieperiode
  Compacte en stijlvolle koffiemachine.
✓  Weinig onderhoud dankzij automatisch ontkalken.
✓  veel instellingsmogelijkheden: koffie sterkte, maalgraad, temperatuur en waterhoeveelheid instelbaar
 – Geen waterfilter inbegrepen
 – Geen melkfunctie

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Heeft het lage energieverbruik invloed op de kwaliteit? De eerste vraag die in ons opkwam is of het energieverbruik invloed heeft op de kwaliteit van de koffie. Opvallend genoeg scoren maar weinig espressomachines een voldoende wanneer ze getest worden op het energieverbruik.

Het antwoord is: ja en nee. De consumentenbond beoordeelt de kwaliteit van de espresso met een onvoldoende. Daarentegen vonden wij de espresso prima smaken. Ook op het internet zijn de reviews over de kwaliteit van de koffie goed. Op Bol.com wordt de machine door gebruikers beoordeelt met 4.5 sterren uit 5 (64 beoordelingen in totaal).

Verwacht geen koffie zoals deze in professionele koffieshops geschonken wordt. Ben je gauw tevreden dan is deze espressomachine iets voor jou. De aanbevolen verkoopprijs van € 328,- is goed betaalbaar in vergelijking met de prijs voor andere koffiemachines. Bovendien bespaar je geld op de energierekening en draag je een steentje bij aan het verduurzamen van deze planeet (een koffiemachine kopen die je uiteindelijk toch).

Bekijk alle Melitta espressomachines.

Hoe zit het met de bediening van deze koffiebonen machine?

De one touch opties zijn: zwarte koffie of espresso. Door de simpelheid heeft de machine slechts een aantal knoppen, wat de bediening eenvoudig maakt. Per zetbeurt is het mogelijk om de sterkte, de hoeveelheid en de temperatuur aan te passen. De machine heeft geen geheugen voor koffieprofielen, waardoor je de instellingen per zetbeurt moet aanpassen. Door de eenvoudige bediening zie ik dit niet als een beperking. Aantal kopjes per zetbeurt is 2.

De bediening bestaat uit een aan- en uitknop, een knop om de koffievariatie in te stellen en een aantal display knoppen voor verschillende functionaliteiten.

Verder beschikt de machine over een instelbare maalgraad, aroma controle en een automatische ontkalker. De machine geeft een indicatie wanneer het ontkalkt moet worden. Regelmatig ontkalken is belangrijk om de levensduur van de machine te verlengen.

Het ontwerp van dit koffiezetapparaat bonen

Zoals meestal bij goedkopere machines is de behuizing van kunststof gemaakt. Desalniettemin vind ik de machine er niet goedkoop uitzien, eerder het tegenovergestelde. Het is een compacte machine die weinig ruimte inneemt en dus geschikt is voor kleinere keukens. De inhoud van de waterreservoir is 1,2 liter, wat beperkingen kan opleveren wanneer je visite krijgt. Na ongeveer 5 – 7 kopjes heeft de boiler tijd nodig om het water op te warmen. Volgens de test van de Consumentenbond gaat het opwarmen redelijk snel.

Voor wie de Melitta Caffeo Solo Black Silver E950-103 bedoeld?

De Melitta Caffeo Solo Black Silver E950-103 is bedoeld voor koffieliefhebbers die:

 • duurzamer willen leven
 • alleen zwarte koffie drinken
 • een goedkopere machine willen kopen
 • zo weinig mogelijk tijd aan schoonmaken kwijt willen zijn

Deze machine is niet geschikt voor: koffie zetten voor grote groepen (max. 2 kopjes per zet beurt), mensen die een uitgebreide machine willen, latte en cappuccino lovers, thuisbarista’s die hun latte art vaardigheden willen verbeteren en koffiedrinkers die hoge standaarden hebben betreft de kwaliteit van de koffie.

Deze machine wordt geleverd met 24 maanden garantie.


 

2019 – Siemens EQ.3 TI305206RW S500

Ben je op zoek naar een uitgebreide volautomaat die van alle gemakken voorzien is maar geen energie vreet? Dan is de Siemens EQ.3 TI305206RW S500 iets wat je zoekt. Lees meer..

Specificaties

 • Zwarte koffie, Espresso, Cappuccino, Latte
 • Melkfunctie: automatisch via stoompijpje
 • Kopjesverwarmer
 • 2 kopjes per zetbeurt
 • Waterreservoir 1.4 L
 • Automatisch uitschakelen

Plus- en minpunten

 laag in energiegebruik
 compacte en stijlvolle machine
  keramische maalschijven: keramiek wordt niet snel warm, wat een verbrande koffie smaak voorkomt.
  goede kwaliteit espresso
✓ 
Automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma: eenvoudig schoon te maken. Onderdelen zijn vaatwasbestendig.
 – Geen gebruikersprofielen mogelijk
 – Maakt redelijk veel lawaai

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Er zijn maar weinig uitgebreide espressomachines die een voldoende scoren op energieverbruik. Dit komt omdat functies zoals een automatische melkfunctie, een display schermpje en andere luxe veel energie vreten.

Bekijk alle Siemens espressomachines.

Hoe zit het met de kwaliteit van de koffie?

Duurzaam bezig zijn is leuk, maar het mag niet ten koste gaan de kwaliteit (zeker niet wanneer we het over koffie hebben). Zowel de kwaliteit van de espresso als de kwaliteit van het melkschuim werden door de Consumentenbond beoordeelt met een ruime voldoende.

Heb je zin in een lekkere cappuccino of een latte dan maak je gebruik van het stoompijpje. Deze plaats je in het meegeleverde melkcontainer en vervolgens wordt de melk automatisch opgeschuimd. Je hoeft dus alleen maar melk toe te voegen aan de container en deze in de houder plaatsen. Lekker makkelijk!

De machine maakt gebruik van een innovatief melkschuim-systeem. Maar in principe merk je daar weinig van in vergelijking met andere volautomaten. Een pluspunt: je kunt het stoompijpje en de container gewoon in de vaatwasmachine zetten!

Keramische schijven

De meeste volautomaten maken gebruik van metalen schijven. Het nadeel hiervan is dat deze snel warm worden waardoor het de koffie een verbrande smaak geeft. De Siemens EQ.3 TI305206RW S500 maakt gebruik van keramische schijven. Een materiaal dat niet snel warm wordt. Dit is een groot pluspunt!

Gebruiksgemak scoort een dikke voldoende

Het gebruiksgemak van de Siemens EQ.3 TI305206RW S500 scoort een 8,8. De machine maakt gebruik van knoppen en op het display schermpje zie je precies wat je doet. Op de bediening valt dus niks op aan te merken!

>De waterreservoir is 1,4 liter. Dit betekent dat je na 6 tot 7 kopjes koffie opnieuw moet wachten tot het water is opgewarmd.

Eenvoudig schoonmaken

De machine scoort een 9,4 op schoonmaken. Door de uitneembare zetgroep en melkcontainer is de machine eenvoudig schoon te maken. Ook het lekbakje en de koffiedikreservoir zijn uitneembaar en vaatwasbestendig. De machine heeft een automatisch spoelprogramma en ontkalkingssysteem. Het schoonmaken neemt dus niet al te veel tijd in beslag, wat bij andere volautomaten nog wel eens tegen kan vallen.

Voor wie de Siemens EQ.3 TI305206RW S500 bedoeld?

De Siemens EQ.3 TI305206RW S500 is bedoeld voor koffieliefhebbers die:

 • duurzamer willen leven
 • cappuccino en latte lovers
 • zo weinig mogelijk tijd aan schoonmaken kwijt willen zijn

Deze machine is niet geschikt voor: koffie zetten voor grote groepen (max. 2 kopjes per zet beurt), mensen die een uitgebreide machine willen, thuis barista’s die hun latte art vaardigheden willen verbeteren en koffiedrinkers die hoge standaarden hebben betreft de kwaliteit van de koffie.

Deze machine wordt geleverd met 24 maanden garantie.


 

2019 – Jura E8 Platina touch [2019]

Jura E8 is één van de beste volautomatische espressomachines van dit moment. Door de Consumentenbond beoordeelt met een 8,3 waar wij ons helemaal in vinden. Met deze Jura ben je verzekerd van goede espresso’s en weinig onderhoudswerk. Lees meer..

Specificaties

 • Model uit 2019
 • 12 koffiespecialiteiten
 • Melkfunctie: automatisch via slangetje
 • Bediening: via kleurenscherm of via app
 • Smart waterfilter inbegrepen
 • Instellingsmogelijkheden: sterkte, hoeveelheid en temperatuur

Plus- en minpunten

 Display makkelijk te bedienen
 
Gebruikersprofielen mogelijk
✓ 
Kwaliteit espresso is bovengemiddeld!
 
Constante temperatuur van de koffie
 
Energievriendelijke machine
 
Heet water afname voor thee mogelijk
 –
Niet geschikt voor kleine keukens

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Met één druk op de knop: espresso, Café Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato, Ristretto. Druk van de pomp is 15 bar, wat het zetten van een goede cappuccino mogelijk maakt.

Stel je eigen gebruikersprofiel in

Er is geen machine die zo gebruiksvriendelijk is als deze. Het eenvoudige display is eenvoudig te bedienen en heeft veel uitgebreide functies. 12 verschillende programma’s met de mogelijkheid om een persoonlijk koffieprofiel aan te maken. De door jou samengestelde koffierecepten sla je op voor jezelf, je partner of een vriend. Zo stel je zelf de sterkte, hoeveelheid, temperatuur en koffie- en melkverhouding in. Erg fijn dat je dit niet elke keer opnieuw hoeft in te stellen.

Uiterlijk van dit bonen apparaat

Deze Jura E8 wordt geleverd in verschillende uitvoeringen: Chroom, Platina en Dark Inox. De behuizing van de machine is metaal. Het een grote machine en dus niet geschikt voor kleinere keukens.

Melk opschuimen via een slangetje

Het melk wordt opgeschuimd via een slangetje dat je direct in een pak melk of de meegeleverde container plaatst. Druk op de knop en de machine doet de rest. De kwaliteit van de melkschuim wordt door de Consumentenbond beoordeelt met een 8,1. Wel zal je iets langer op je cappuccino of latte wachten, gemiddeld 30 – 45 seconden. Het melksysteem wordt automatisch gereinigd, nadat je deze gebruikt hebt. Net als bij de meeste volautomaten zal je dagelijks het slangetje onder de kraan moeten afspoelen.

Schoonmaak en onderhoud van deze koffiemachine

In vergelijking met andere volautomatische espresso apparaten vereist de Jura E8 weinig schoonmaakwerk en onderhoud. Dit komt door de inbegrepen anti calcium filter, een melksysteem die automatisch reinigt, waterfilter en automatisch ontkalken systeem. De uitgebreide waterfilter en anti calcium filter verbeteren de kwaliteit van de water, wat niet alleen beter is voor de machine maar ook voor je gezondheid en de smaak van de koffie. De waterfilter en de ontkalker dienen eens in de zoveel tijd vervangen te worden.

Voor wie is de Jura E8 bedoeld?

De Jura E8 Dark Inox, Chroom of Platina is bedoeld voor:

 • latte en cappuccino drinkers
 • koffieliefhebbers die waarde hechten aan goede koffie
 • mensen die snel koffie willen zetten
 • mensen die van een goede crema laag houden

Niet geschikt voor: koffie zetten voor grote groepen, thuisbarista’s die alle handelingen zelf willen uitvoeren, mensen die geen tijd willen besteden aan schoonmaak en onderhoud en voor kleine keukens.

Deze koffie machine wordt geleverd met 25 maanden garantie.

Bekijk alle Jura modellen


 

2019 – Philips 3000 serie HD8821/01

Vind je goede koffie belangrijk, maar wil je geen honderden euro’s uitgeven? De Philips 3000 serie HD8821/01 kwam als beste koop uit de test van de Consumentenbond. Lees meer..

Specificaties

 • Keuze uit 6 koffiespecialiteiten
 • Melkfunctie: via stoompijpje
 • Keramische maalschijven
 • Geheugen voor koffierecepten
 • 2 kopjes koffie per keer zetten
 • Automatisch reinigen en ontkalken

Plus- en minpunten

De voordelen:

 ‘Beste koop’ – aldus Consumentenbond
 Bijna geen schoonmaakwerk vereist
 Hoge kwaliteit melkschuim
Keramische maalschijven die een verbrande koffiesmaak voorkomen
 Gebruikers koffieprofielen mogelijk
✓ Gebruiksvriendelijke bediening

Nadelen:
 – opwarm- en bereidingstijd kost best veel tijd

Bekijk introductievideo

Lees onze review

Waarom is deze koffiezetapparaat bonen verkozen tot beste koop?

De Philips 3000 serie HD8821/01 wordt aangeboden voor minder dan € 300,-, waarmee het tot de laagste prijsklasse van de volautomaten behoort. De consumentenbond was met name te spreken over het gebruiksgemak, eenvoud van schoonmaakwerk, de kwaliteit van de espresso, de consistente temperatuur van het water en de kwaliteit van de melkschuim. Het was daarentegen minder te spreken over de opwarm- en bereidingstijd.

Deze espressomachine kent een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding. Ondanks de lage prijs is deze volautomaat uitgerust met vele instellingsmogelijkheden, keramische maalschijven en kun je jouw favoriete instellingen opslaan. Zo hoef je niet elke keer de instellingen aan te passen en kan iedereen in het huis zijn favoriete bak koffie drinken.

Keramische schijven

Een groot voordeel voor een machine uit deze prijsklasse is dat de maalschijven van keramiek zijn. Keramiek heeft als eigenschap dat het niet snel warm wordt, waarmee een verbrande koffiesmaak uitgesloten wordt. Metalen schijven worden snel warm. Bij het zetten van meerdere koffies achter elkaar kunnen de schijven oververhit raken. Dit kan tot een verbrande koffiesmaak leiden. De  Philips 3000 serie HD8821/01 is de enige volautomaat binnen deze prijsklasse die over keramische schijven beschikt. Een groot pluspunt!

Melkfunctie via een stoompijpje

Heb je zin in een cappuccino of een latte, dan maak je gebruik van het stoompijpje. Plaats het stoompijpje in de melkkan en het opschuimen van de melk kan beginnen. Het is belangrijk dat je het tuitje na gebruik goed schoonmaakt om opgedroogde melkresten te voorkomen. Bacteriën zijn gek op op melkresten, wat tot schimmels kan leiden.

Het nadeel van een stoompijpje is dat het zetten van een cappuccino redelijk wat tijd in beslag neemt. Cappuccino’s zetten voor meerdere personen wordt dus al snel lastig.

Eenvoudig schoon te maken

Opmerkelijk is dat deze koffie machine eenvoudig schoon te maken is. Bij veel espressomachines met melk functies kan de schoonmaak een hel zijn. De afneembare zetgroep en het automatische reinigingssysteem maken het schoonmaken een stuk eenvoudiger. Verder beschikt de machine over een indicatielampje dat aangeeft wanneer er ontkalkt moet worden.

Compact design

De machine is compact en ziet er naar onze mening goed uit. De behuizing is van kunststof, waardoor de machine wellicht wat goedkoop oogt. Kunststof is daarentegen eenvoudig schoon te houden.

De Philips 3000 serie HD8821/01 past prima in kleine keukens. Maar kijk voor de zekerheid nog wel even naar de afmetingen: 21.5 cm x 43 cm x 33 cm (breedte x diepte x hoogte).

Voor wie de Philips 3000 serie HD8821/01 bedoeld?

Deze espresso koffiemachine is bedoeld voor koffieliefhebbers die:

 • op zoek zijn naar een betaalbare espressomachine
 • cappuccino’s en latte lovers
 • die geen tijd hebben voor schoonmaakwerk
 • een kleine keuken hebben

Deze koffiebonen apparaat is niet geschikt voor: koffie zetten voor grote groepen (max. 2 kopjes per zet beurt), thuis barista’s die alle handelingen zelf willen uitvoeren en koffieliefhebbers die dezelfde kwaliteit koffie verwachten als in hun favoriete koffiebar.

Deze espresso apparaat wordt geleverd met 24 maanden garantie.

In de doos: Philips espressomachine, een ontkalker, een schoonmaakborstel, een strip t.b.v. meten waterhardheid, een koffieschepje, een sleutel om de maalgraad in te stellen en een handleiding.


 

2019 – Jura Impressa E8 [2018]

Te bedienen via een smartphone, een kleurendisplay en met één druk op de knop heb je keuze uit 12 koffiespecialiteiten. De Jura E8 scoorde een 9,6 op gebruiksgemak in de test van de Consumentenbond. Lees meer..

Specificaties

 • Model uit 2018
 • keuze uit 12 koffiespecialiteiten
 • op afstand te bedienen via smartphone
 • te bedienen via kleurendisplay
 • Waterreservoir: 1,9 liter
 • Smart Waterfilter: ontkalken is niet nodig
 • melkfunctie: automatisch via melkslang

Plus- en minpunten

De voordelen:

 • Zeer eenvoudige bediening: deze machine scoorde niet voor niets een 9,6 voor gebruiksgemak in de Consumentenbondtest. Deze hoge beoordeling is te danken aan de mogelijkheid voor smartphone bediening en het overzichtelijke kleurendisplay. Met een druk op de knop heb je keuze uit 12 koffiespecialiteiten.
 • Vele instellingsmogelijkheden: dankzij de vele instellingsmogelijkheden kun je jouw kopje volledig customizen. Het is mogelijk om de maalgraad, water- en melkhoeveelheid, gewenste schuim niveau, koffiesterkte en temperatuur in te stellen.
 • Een geavanceerd extractieproces: dankzij de P.E.P. zetmethode en de pre-infusion haal je het maximale uit de koffieboon. Het is mogelijk om twee espresso’s of melkspecialiteiten tegelijk te zetten.
 • Slimme waterfilter: met deze waterfilter is ontkalken niet meer nodig. De filter optimaliseert zichzelf op basis van de waterkwaliteit waardoor je zelf niet het menu in hoeft.
 • Bouwkwaliteit topklasse: zowel de binnen- als de buitenkant van de machine is gebouwd van stevige materialen wat een lange levensduur mogelijk maakt.

De nadelen:

 • Geen kopjes warmhoudplaat
 • Het waterreservoir had voor de omvang van het apparaat wat groter gemogen.

Bekijk introductievideo

Lees onze review

De Jura E8 is eenvoudig te bedienen, zet heerlijke koffie en is van alle gemakken en de nieuwste technologieën voorzien. Deze volautomaat hoor je amper, heeft talloze instellingsmogelijkheden en ontkalken is niet nodig. Voldoet de Jura E8 aan jouw verwachtingen? Laten we het uitzoeken..

Meest gebruiksvriendelijke barista koffiemachine

De Jura E8 kwam als meest gebruiksvriendelijke espressomachine uit de test van de Consumentenbond. De hoge beoordeling heeft de machine te danken aan:

 • De meegeleverde Jura Smart Connect: bij goedkopere uitvoeringen van Jura dien je het Jura Smart Connect apparaatje apart aan te schaffen, maar bij de Jura E8 wordt deze standaard meegeleverd. Dit apparaatje heb je nodig om gebruik te maken van de Jura smartphone of tablet app. Met deze app bestel je koffie op afstand, pas je de koffiesterkte en andere instellingen eenvoudig aan en sla je jouw favoriete koffie recepten op.
 • Het kleurenscherm maakt de bediening erg overzichtelijk. Naast het schermpje vind je drukknoppen.
 • Met één druk op de knop heb je keuze uit 12 koffiespecialiteiten. Koffie zetten is nog nooit zo eenvoudig geweest.
 • Veel instellingsmogelijkheden: je hebt keuze uit 12 koffierecepten waarvan je de hoeveelheid, sterkte, maalgraad en temperatuur van het water aanpast. Ondanks de vele mogelijkheden is de bediening zeer eenvoudig
 • Schoonmaken en onderhoud: dankzij de uitrusting van moderne schoonmaakprogramma’s en de meegeleverde smart waterfilter ben je weinig tijd kwijt aan schoonmaak en onderhoud. Dankzij de slimme waterfilter hoeft de machine nooit ontkalkt te worden. Je krijg een melding wanneer de waterfilter vervangen moet worden. Ook de melkleidingen worden na gebruik automatisch doorgespoeld.

Extractie met intervallen

De extractie is een belangrijk onderdeel voor het zetten van lekkere koffie. Dankzij de Pulse Extraction Process (P.E.P. zetmethode) wordt het water in intervallen door de gemalen koffie heen geperst. Dit resulteert in een gecontroleerde extractie waarbij alle aroma’s uit de koffieboon onttrokken worden. De extractie duurt 24 seconden en is erg consistent. Bij veel volautomaten duurt de extractie te kort of te lang wat resulteert in zure of bittere koffie.

Met de pre-infusion technologie wordt de gemalen koffie eerst vochtig gemaakt, voordat de extractie in gang wordt gezet. Dit zorgt voor heerlijke aroma’s in de keuken!

Twee koffies tegelijk zetten met deze koffiebonen machine

De mogelijkheid om twee koffies tegelijk te zetten gaat je flink wat tijd besparen tijdens verjaardagen en partijen. Deze machine is geschikt voor grootverbruikers en kleine ondernemingen. Wel zal je het waterreservoir regelmatig moeten bijvullen. Deze is 1,9 liter groot, goed voor 8 – 10 kopjes koffie. Het waterreservoir is uitneembaar en vul je eenvoudig bij door het onder de kraan te houden.

Airtight bonenreservoir

Het bonenreservoir heeft ruimte voor 280 gram bonen. De machine geeft een seintje wanneer het reservoir bijna leeg is. Dankzij de airtighte sluiting blijven koffiebonen altijd vers. Naast het bonenreservoir bevindt zich een klepje voor gemalen koffie. Ideaal voor mensen die decafe willen drinken.

Weinig geluid

Het fijne aan de Jura E8 is dat het weinig geluid maakt tijdens het malen van de koffiebonen en het zetten van een espresso of een melkspecialiteit. De Consumentenbond beoordeelde dit onderdeel met een 10. Dat zegt dus wel genoeg!

Geluidsniveau: 66,5 dB
Geluidsniveau cappuccino zetten: 58 dB
dB = decibel

Om je een beter idee te geven: 65 dB is vergelijkbaar met het geluid tijdens het voeren van een gesprek.

Vele instellingsmogelijkheden met deze barista koffiemachine

Keuze uit 12 koffierecepten. Per koffierecept kun je het volgende instellen:

 • Melk- en waterhoeveelheid
 • Watertemperatuur: keuze uit ‘hoog en laag’
 • Koffiesterkte: keuze tussen 5 tot 16 gram per zetbeurt (8 koffiesterkten in totaal)
 • Maalgraad: keuze uit 6 maalgraden.
 • Tijdens het opschuimen van de melk kun je de temperatuur aanpassen en de gewenste hoeveelheid schuim instellen aan de hand van een draaiknop. Erg handig!

Via de smartphone app van Jura sla je jouw favoriete instellingen op. Zo hoef je de machine niet voor iedere zet beurt opnieuw in te stellen. Let op: de app biedt de mogelijkheid om koffieprofielen op te slaan, niet de koffie bonen machine.

Ondanks de vele instellingsmogelijkheden blijft de bediening van de machine erg overzichtelijk. Binnen enkele klikken heb je jouw favoriete instellingen ingesteld.

Bouwkwaliteit van topklasse

Zowel het binnenwerk als de buitenkant is gemaakt van stevige materialen die een lange levensduur hebben. Het merk Jura staat bekend om het leveren van espressomachines met een lange levensduur. De behuizing is van kunststof en de afwerkingen zijn van metaal. Dit geeft de Jura E8 een elegante look.

Niet geschikt voor kleine keukens

De Jura E8 is een flink apparaat en dus al gauw te groot voor kleine keukens. De melkfunctie verloopt via een melkslang wat extra ruimte inneemt.

De afmetingen:

 • Hoogte: 35,1 cm
 • Diepte: 43,3 cm
 • Breedte: 28 cm

Onderhoud en ontkalken

 • Schoonmaken: de machine spoelt zichzelf schoon na gebruik. Dit geldt ook voor de melkleidingen. Deze worden 10 minuten na gebruik gereinigd. De zetgroep wordt automatisch schoongemaakt tijdens het reinigingsprogramma.
 • Ontkalken: dit is niet meer nodig dankzij de Smart Water filter. Deze filter is zo krachtig dat al het kalk uit het water wordt gefilterd.
 • Melding en begeleiding: de machine geeft precies aan wanneer het reinigingsprogramma uitgevoerd moet worden en wanneer de lek- en koffieprut bak geleegd moeten worden.

Slimme waterfilter

Met de meegeleverde waterfilter is ontkalken niet meer nodig. Deze waterfilter beschikt over een chip waardoor de filter zichzelf volledig optimaliseert voor de waterkwaliteit in jouw regio. Ideaal, bij veel andere volautomaten moet je het menu in om de waterfilter juist in te stellen.

Indien je besluit de waterfilter niet te installeren dan zal je jaarlijks moeten ontkalken. Het ontkalkingsprogramma neemt 40 minuten in beslag.

Valt er ook iets negatiefs te vermelden?

Er zijn weinig nadelen te bedenken voor de Jura E8. In een hogere prijsklasse zou je een betere en geavanceerde espressomachine kunnen vinden, maar deze Jura E8 is in onze ogen behoorlijk compleet. Een kopjes warmhoudplaat zou handig zijn geweest, het waterreservoir had best iets groter gemogen en het is jammer dat je perse de app moet gebruiken om koffie profielen op te slaan. Tot slot neemt de machine redelijk wat tijd in beslag om op te warmen.


 

De beste koffiemachine, waar let je op?

Het kiezen van de beste koffiemachine is niet eenvoudig. Het aanbod van koffiezetapparaten is gigantisch met verschillende merken en type koffiemachines. Bekende merken zijn Philips, Jura, Siemens, De’Longhi, Krups en Solis. Voorbeelden van type koffiezetapparaten zijn volautomaat, halfautomaat of een koffiecupmachine.

We begrijpen goed dat je de bomen door het bos niet meer ziet en hopen dat onderstaand advies de keuze makkelijker maakt.

1. Kies het type koffiemachine

Kies uit een volautomatische-, halfautomatische espressomachine of een koffiecupmachine. Elk heeft zijn eigen voordelen. Op basis van jouw wensen en budget kies je het type koffiemachine uit.

Volautomaat Halfautomaat Capsule
Systemen
Koffievarianten Espresso
Zwarte koffie
Cappuccino
Macchiato
Espresso
Zwarte koffie
Cappuccino
Macchiato
Espresso
Zwarte koffie
Aantal koppen per zetbeurt    
 Type koffie koffiebonen Gemalen koffie Capsules
 Opties instellingen  
 Onderhoud/ schoonmaak  Weinig onderhoud Veel onderhoud Weinig onderhoud

Volautomatische espresso apparaten

De naam zegt het al: bij een volautomaat gebeurt alles automatisch. Van het malen van de verse koffiebonen tot het opschuimen van de melk. Met een druk op de knop zet je espresso of een lungo.

Koop je een volautomatische espressomachine met automatische melkfunctie dan zet je ook je favoriete melkkoffies met een druk op de knop. Andere volautomaten serveren alleen zwarte koffie of zijn uitgerust met een klassiek stoompijpje waarmee je zelf de melk opschuimt.

Het grote voordeel van een volautomaat is gemak. Je bent weinig tijd kwijt aan het zetten van koffie en het onderhouden van de machine. Koffiemachines met bonen zijn relatief duur, maar wel de voordeligste manier om koffie te zetten. De prijs is gemiddeld €0,10 per bakje koffie.

Voorbeelden van merken: Philips, Siemens, Jura, Melitta, De’Longhi.

Jaarlijks brengen wij een TOP-10 met de beste volautomaat koffiemachines uit. Ben je op zoek naar een volautomatische espressomachine? Bekijk onze TOP-10 volautomaten van 2020.

Halfautomatische espresso apparaten (pistonmachines)

Een pistonmachine vraagt om meer geduld en toewijding. Bij pistonmachines voer je alle handelingen zelf uit: het malen van de koffiebonen, het aanstampen van de gemalen koffie en het opschuimen van de melk. Omdat je alle handelingen zelf uitvoert kun je niet verwachten dat de eerste beste espresso goed smaakt. Het oefenen kan wat frustraties met zich meebrengen, maar oefening baart kunst.

De ene keer smaakt een espresso te zuur of te bitter, maar gaandeweg leer je hoe je het maximale uit de machine haalt. Pistonmachines zijn bedoeld voor mensen met een interesse in koffie en die hier graag meer over willen leren.

De prijzen voor een handmatige espressomachine verschillen. Een simpele halfautomaat begint vanaf € 100,-. Wil je een koffiemachine van semi-professionele kwaliteit, dan ben je al gauw € 300,- kwijt. Een bonenmaler zit niet bij de prijs inbegrepen. Deze koop je er apart bij. Voor een goede bonenmaler ben je tussen de € 60,- en € 100,- kwijt.

Voorbeelden van merken zijn: Gaggia, De’Longhi, Solis, Sage, Krups.Bekijk hier onze TOP-10 met halfautomaten 2020.

Capsule koffiemachines

Nespresso of Dolce Gusto zijn grote merken binnen de wereld van de koffiecupmachines. Deze apparaten werken op capsules die je in de machine plaatst. Het voordeel van deze machines is dat je weinig tijd kwijt bent aan het zetten van koffie, de onderhoud en de schoonmaak. Nadelen zijn dat de machines vaak weinig opties hebben en dat de capsules behoorlijk aan de prijs zijn. Gelukkig ben je bij de koop van een Nespresso koffiemachine niet alleen aangewezen op Nespresso capsules, maar zijn er ook goedkopere alternatieven van derde partijen. De prijs voor een Nespresso capsule is € 0,37.

Voorbeelden van merken zijn: Krups, Magimix, De’Longhi.

Bekijk hier onze TOP-10 met koffiecupmachines van Nespresso en Dolce Gusto.

2. Stel je budget vast + kies het merk

Er zitten grote verschillen in prijzen voor koffiemachines. De prijzen starten vanaf € 50,- voor een koffiecupmachine tot € 2.000,- of meer voor een volautomatische of halfautomatische espressomachine.

Heb je een hoog budget en ben je op zoek naar een luxe en kwalitatieve espressomachine met veel mogelijkheden?Kijk dan eens naar het assortiment van Jura en Siemens.

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke espressomachine zonder in te leveren op kwaliteit? Dan zijn de merken Philips, De’Longhi en Krups interessant voor je.

Philips

Staat bekend om volautomatische espressomachines met een goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. Meerdere koffiemachines van Philips zijn door de Consumentenbond uitgeroepen tot de ‘beste koop’. Het scoort dus hoog op prijs/kwaliteit verhouding.

Onder Philips vallen ook Saeco en Gaggia waarbij de focus meer ligt op de verkoop van pistonmachines. Philips en alle dochterondernemingen maken gebruik van een speciale drukfilter die voor een ideale extractie zorgt. Veel fabrikanten hebben deze drukfilter geprobeerd na te bouwen, maar dat is tot op heden nog niemand gelukt.

Bekijk hier alle Philips koffiemachines.

Siemens

Richt zich op het hoger segment binnen de volautomatische espressomachines. De espressomachines van Siemens zijn luxe van de binnen- en buitenkant, beschikken over een grote capaciteit en zijn voorzien van vele functionaliteiten.

Bekijk hier alle Siemens koffiemachines.

Jura

Een volautomatische espressomachine van Jura past niet binnen iedereens budget.Het simpelste model van Jura dat alleen zwarte koffie serveert begint vanaf € 600,-. Prijzen veranderen nauwelijks. Je krijgt er wel hoge kwaliteit, luxe machines, lange levensduur en uitstekende service voor terug. Een van de beste merken voor volautomatische koffiemachines.

Bekijk hier alle Jura koffiemachines.

Melitta

Melitta richt zich op volautomatische espressomachines en filter koffiezetapparaten. Het Duitse merk levert goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. De Melitta Caffeo Solo behoort tot een van de best verkochte koffiemachines aller tijden.

Bekijk hier alle Melitta koffiemachines.

Krups

Krups is een grote speler binnen de koffiemachine wereld. Het verkoopt van allerlei soorten koffiemachines zoals volautomatisch, halfautomatisch, capsulesystemen en filter koffieapparaten. De voornaamste focus ligt op koffiecupmachines. Krups koffiemachines zijn over het algemeen goed te betalen, de machines zijn van prima kwaliteit en de service is goed.

De'Longhi

De’Longhi kan nog wel eens de grootste speler zijn binnen de koffiewereld. Het Italiaanse merk verkoopt allerlei soorten koffiemachines binnen een grote prijsrange. De voordeligste koffiemachine begint vanaf € 100,- en prijzen voor machines lopen op tot € 1.500,-.

Bekijk hier alle Delonghi koffiemachines.

3. Besluit op basis van je wensen 

Nu is het tijd om een beslissing te maken op basis van je wensen en de mogelijkheden binnen het budget.

 1. Espresso-liefhebbers: kies voor een pistonmachine waarbij je zelf alle handelingen moet uitvoeren. Met de Gaggia Viva kun je na een beetje oefenen de beste espresso’s zetten.
 2. Cappuccino-liefhebbers: kies voor een volautomatische koffiemachine met een automatische melkfunctie, zodat je met een druk op de knop een cappuccino kan zetten.
 3. Grootverbruikers: kies voor een volautomatische espressomachine met een grote watertank en boiler of thermoblock als verwarmingselement.
 4. Gemak-liefhebbers: heb je weinig tijd en wil je gemak? Kies dan voor een koffiecupmachine, zodat je geen tijd kwijt bent aan de bereiding en schoonmaak.
 5. Thuisbarista’s: heb je de ambitie om barista te worden of vind je het gewoon leuk om te oefenen? Kies dan voor een pistonmachine.

De beste koffiemachine voor grootgebruikers

Gaat er bij jou thuis veel koffie doorheen? Investeer dan in een espresso apparaat met een grote capaciteit. Denk dan aan een grotere waterreservoir en een grote verwarmingselement. Met een kleine boiler / thermoblock en een klein waterreservoir moet je de machine vaak bijvullen met water en wachten tot de boiler of thermoblock weer opgewarmd is. Dat wil je niet.

Bij grootgebruikers wordt de prijs voor een bakje koffie natuurlijk ook belangrijk. De voordeligste manier om koffie te zetten is met verse koffiebonen. Een bakje koffie kost ongeveer € 0,10 eurocent. Voor grootverbruikers raden we daarom een volautomatische espressomachine aan.

Tegenwoordig zijn er ook goedkopere alternatieven van derde partijen voor Nespresso capsules te koop vanaf € 0,11 cent per capsule. Het is aan jou of je deze koffie lekker vindt. Er zijn slechts een aantal koffiecupmachines met een grote capaciteit (verwarmingselement en watertank), maar ook die komen niet in de buurt met het vermogen van een volautomatische espressomachine.

De beste koffiemachine wanneer je op budget bent

Ben je op budget? Kijk dan niet alleen naar de eenmalige kosten die je voor een espressomachine kwijt bent. De prijs die je per bakje koffie kwijt bent is een belangrijker gegeven. Gemalen koffie en koffiebonen zijn veruit de voordeligste manier om koffie te zetten. Er zijn al pistonmachines vanaf € 100,- en volautomatische espressomachines vanaf € 300,-

De De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110 een van de beste budgetvriendelijke koffiemachine van dit moment. De zwarte koffie smaakt goed en de machine werkt eenvoudig. Verwacht alleen geen wonderen van de cappuccino’s. Wil je een uitgebreidere espressomachine met automatische melkfunctie, dan is de Philips 2200 Serie LatteGo EP2231een betere optie die hele goede cappuccino’s zet.

Bekijk hier onze TOP-5 met de beste budgetvriendelijke koffiemachines.

Bekijk onze overige TOP-10’s met de beste koffiebonen machines van 2020

Jaarlijks brengen we een TOP-10 uit voor elk soort koffiemachine, namelijk volautomaten, halfautomaten en koffiecupmachines.