Espressomachine kopen 2017-11-23T03:37:53+00:00

ESPRESSOMACHINE VOLAUTOMAAT

Bekijk het aanbod!

ESPRESSOMACHINE HALFAUTOMAAT

Bekijk het aanbod!

KOFFIECUPMACHINES

Bekijk het aanbod!

FAQ

Het aanbod van koffiemachines kunnen we onderverdelen in espressomachine volautomaat, halfautomaat (ook wel handmatig genoemd) én koffiecupmachines. Alle koffiemachines verschillen in mogelijkheden, design, prijs en gebruiksgemak. Maar één ding hebben al deze espressomachines gemeen: koffie wordt onder hoge druk gezet, waardoor de onder de noemer ‘espresso’ vallen.

Bij een espressomachine wordt het water onder hoge druk door de gemalen koffie heen gedrukt. Het voordeel hiervan is dat je snel koffie kunt zetten. Dankzij de eenvoud en het resultaat is espressokoffie al jarenlang dé favoriet bij koffiedrinkers. Met een espresso shot kun je genieten van een espresso, americano, cappuccino, latte, flat white, machiatto en ga zo nog maar even door. De meeste espressomachines beschikken over een melkopschuimer, waarmee je eenvoudig melk op temperatuur kunt brengen.

Met een espressomachine volautomaat ben je slechts één druk op de knop verwijderd van een heerlijk kopje espresso, lungo, cappuccino of een latte. Het voordeel van een espressomachine volautomaat is dat je kunt genieten van bonen koffie zonder dat dit jou veel moeite kost. Daarnaast zien de volautomaat espressomachine er vaak ook nog eens stijvol uit. Een espressomachine volautomaat heb je al vanaf € 250 euro, maar je kunt ze ook kopen voor 1.500 euro of meer.  Op deze pagina hebben we een TOP-5 espressomachines volautomaat opgesteld op basis van onze bevindingen en die van de Consumentenbond.

Wie meer de tijd wilt nemen en meer wilt leren over koffie kiest voor een espressomachine halfautomaat, ook wel een pistol espressomachine of een espressomachine handmatig genoemd. Met een espressomachine halfautomaat kun je de juiste maalgraad instellen, zelf de gemalen koffie aanstampen en zelf de watertemperatuur,  en de ratio water / koffie instellen. Voor de Espressomachine handmatig heb je iets meer geduld nodig en zal je bovendien een bonenmaler moeten aanschaffen, aangezien deze niet standaard meegeleverd worden. Bovendien heb je meer kennis, tijd en onderhoud nodig. Maar je krijgt er wel een perfecte espresso voor terug!

Een van de eenvoudigste methodes om een espresso of een lunge te krijgen, is met een koffiecupmachine. Je plaatst een koffiecapsule, die je eenvoudig online kunt bestellen, in de machine en binnen enkele seconden is de gewenste koffie klaar. Ook de bediening en het onderhoud van de koffiemachine is zeer eenvoudig. Systemen die gebruik maken van deze capsuletechniek zijn: Nespresso, Dolce Gusto, Illy en Lavazza. De koffiecupmachine werkt eenvoudig en een koffiemachine bestel je al vanaf € 80.

Espressomachine kopen – waar let je op?

Het kan best lastig zijn om een nieuwe espressomachine te kopen. Espressomachines zijn er in allerlei vormen en maten. Dit maakt het voor de meesten onder ons lastig om een keuze te maken. Wij helpen je op weg.

Welk type koffie ga je gebruiken?

Ten eerste zal je voor jezelf moeten bepalen welke koffie je gaat gebruiken. Koffie kan op verschillende manieren gezet worden en dus vraag elke machine om een ander soort koffie. De koffiesoorten zijn als volgt:

1. Koffiebonen
Koffie gemaakt van verse koffiebonen wordt door koffieliefhebbers nog steeds als de beste koffie beschouwd. Dit komt omdat de koffie pas gemalen wordt wanneer het ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit komt ten goede aan de versheid van de koffie. Wie gebruik wilt maken van koffiebonen, kiest voor een espressomachine volautomaat of een espressomachine halfautomaat (ook wel espressomachine handmatig genoemd).

Bij slow drip coffee of een espressomachine halfautomaat heb je een elektronische of handmatige handmolen nodig om de koffiebonen te malen.

2. Capsules
De capsules zijn perfect voor mensen die graag snel en efficiënt een bak koffie willen zetten. Koffiecupmachines worden nog steeds als espressomachines gezien, omdat het onder hoge druk van het water binnen enkele seconden ‘een shot espresso’ kan zetten. Wie gebruik maakt van capsules, kiest voor de koffiecupmachine.

3. Koffiepads
Koffiepads hebben in Nederland de filterkoffie overgenomen. Alhoewel de smaak van de koffie lang niet in de buurt komt van bonen & capsules koffie, zijn de koffiepads een goede optie voor mensen die snel en goedkoop een bak koffie willen zetten. Gebruik je koffiepads, dan kies je voor een koffiepadmachine.

4. Gemalen koffie
Tot slot kun je gebruik maken van gemalen koffie, iets wat nog steeds veel Nederlanders doen. Gebruik je gemalen koffie, dan heb je meerdere opties: namelijk een filterkoffiemachine, espressomachine volautomaat en halfautomaat en daarnaast kun je kiezen voor alle slow drip methoden, zoals de chemex, de aeropress en de french press.

Welke espressomachines zijn er verkrijgbaar?

Er zijn verschillende soorten espressomachines die je kunt kopen. Drie in totaal:

1. Espressomachine volautomaat
Bij een volautomaat kun je met één druk op de knop genieten van een heerlijk bakje koffie. De meeste Nederlanders die graag een duurdere espressomachine willen kopen, kiezen voor een espressomachine volautomaat omdat deze eenvoudig te bedienen is én je toch kunt genieten van bonen koffie. Bij een espressomachine volautomaat kun je alles zelf instellen, denk aan de maalgraad, de temperatuur van het water, de hoeveelheid water en de hoeveelheid koffie die je wilt gebruiken.

2. Espressomachine halfautomaat
Bij een espressomachine halfautomaat moet je vrijwel alles zelf doen. Je kiest voor een espressomachine halfautomaat wanneer je gepassioneerd bent van koffie en graag de tijd wilt nemen om koffie te zetten. Je zult de koffiebonen zelf moeten malen, de koffie moeten aanstampen en zelf de toevoer van water aanzetten. De espressomachine halfautomaat, ook wel espressomachine handmatig genoemd is een goede keuze wanneer je meer wilt leren over koffie.

3. Portiesysteem of koffiecupmachine
De koffiecupmachine is met name beroemd geworden door Nespresso. Het is enorm eenvoudig om een kop koffie te zetten met een koffiecupmachine. Je hoeft zelf geen instellingen te regelen, plaats de cup of capsule in de houder en druk op te knop. De capsules zijn in verschillende smaken verkrijgbaar en smaken erg goed! De koffiecupmachine is bedoelt voor koffieliefhebbers die willen genieten van lekkere koffie, maar hier niet al teveel tijd aan kwijt willen zijn.

Extra functionaliteiten op je espressomachine

Bij een espressomachine kopen is het slim om te letten op de functionaliteiten waarmee de espressomachine geleverd wordt. Bij deze een opsomming:

• Melkschuimer
Een melkschuimer is een stoompijpje die je in een kannetje met melk stop. Vervolgens kun je zelf melk opschuimen om een cappuccino of een latte te maken. Er zijn ook espressomachines met een geïntegreerde melk opschuimers, dan gaat alles vanzelf.

• Heet water
Deze optie kun je gebruiken voor het zetten van thee.

• Kopjesverwarmer
Een kopjesverwamer houdt het pas gezette kopje koffie warm, zodat je de koffie een tijdje kunt laten staan zonder dat het afkoelt.

• Automatisch uitschakelen
Deze optie is in Nederland verplicht. Het helpt je energie te besparen.

• Timer
Plaats een mok onder het espressoapparaat en stel de timer in. De volgende dag word jij wakker met een heerlijk bakje koffie.

• Verstelbare tuit
Dit kan handig zijn wanneer je andere maten koffiekopjes gebruikt.

• Display

Een display maakt het makkelijker om de instellingen in te stellen.

• Waterfilter
Filtert automatisch het water, waardoor de kwaliteit van het water verbetert en er geen kalk in de espressomachine terecht komt.

Het goedkoopste kopje koffie

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat een kopje koffie uit een espressomachine volautomaat of halfautomaat het goedkoopst is (gemiddeld 0,14 cent per bakje koffie). Bij een koffiecupmachine ligt de gemiddelde prijs voor een bakje koffie een stuk hoger, namelijk 0,30 cent. Dit komt omdat de cups of capsules een stuk duurder zijn dan gemalen koffie of koffiebonen.

Wel moet gezegd worden dat de espressomachines in aanschaf een stukje duurder zijn dan een koffiecupmachine. Maar deze kosten haal je er op de lange termijn dus makkelijk uit. Daarom lijkt een espressomachine kopen de beste optie voor degenen die goedkoper uit willen zijn.

Welke espressomachine koop je?

Op deze pagina heb je meer informatie kunnen lezen over espressomachines. Hopelijk gaat deze informatie het maken van een keuze makkelijker maken. Wellicht weet je nu beter wat van koffiemachine het beste bij jou past. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn en vragen hebben, dan zijn wij altijd bereid deze te beantwoorden. Stuur ons een berichtje via ons contactformulier en wij zullen jouw berichtje zo snel mogelijk beantwoorden.

Je kunt de volgende espressomachines kopen:

• Klik hier om een espressomachine volautomaat te kopen
• Klik hier om een espressomachine halfautomaat te kopen
• Klik hier om een portiesysteem of een koffiecupmachine te kopen

Espressomachine kopen – waar let je op?

 

Het kan best lastig zijn om een nieuwe espressomachine te kopen. Espressomachines zijn er in allerlei vormen en maten. Dit maakt het voor de meesten onder ons lastig om een keuze te maken. Wij helpen je op weg.

Welk type koffie ga je gebruiken?

Ten eerste zal je voor jezelf moeten bepalen welke koffie je gaat gebruiken. Koffie kan op verschillende manieren gezet worden en dus vraag elke machine om een ander soort koffie. De koffiesoorten zijn als volgt:

1. Koffiebonen
Koffie gemaakt van verse koffiebonen wordt door koffieliefhebbers nog steeds als de beste koffie beschouwd. Dit komt omdat de koffie pas gemalen wordt wanneer het ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit komt ten goede aan de versheid van de koffie. Wie gebruik wilt maken van koffiebonen, kiest voor een espressomachine volautomaat of een espressomachine halfautomaat (ook wel espressomachine handmatig genoemd).

Bij slow drip coffee of een espressomachine halfautomaat heb je een elektronische of handmatige handmolen nodig om de koffiebonen te malen.

2. Capsules
De capsules zijn perfect voor mensen die graag snel en efficiënt een bak koffie willen zetten. Koffiecupmachines worden nog steeds als espressomachines gezien, omdat het onder hoge druk van het water binnen enkele seconden ‘een shot espresso’ kan zetten. Wie gebruik maakt van capsules, kiest voor de koffiecupmachine.

3. Koffiepads
Koffiepads hebben in Nederland de filterkoffie overgenomen. Alhoewel de smaak van de koffie lang niet in de buurt komt van bonen & capsules koffie, zijn de koffiepads een goede optie voor mensen die snel en goedkoop een bak koffie willen zetten. Gebruik je koffiepads, dan kies je voor een koffiepadmachine.

4. Gemalen koffie
Tot slot kun je gebruik maken van gemalen koffie, iets wat nog steeds veel Nederlanders doen. Gebruik je gemalen koffie, dan heb je meerdere opties: namelijk een filterkoffiemachine, espressomachine volautomaat en halfautomaat en daarnaast kun je kiezen voor alle slow drip methoden, zoals de chemex, de aeropress en de french press.

Welke espressomachines zijn er verkrijgbaar?

Er zijn verschillende soorten espressomachines die je kunt kopen. Drie in totaal:

1. Espressomachine volautomaat
Bij een volautomaat kun je met één druk op de knop genieten van een heerlijk bakje koffie. De meeste Nederlanders die graag een duurdere espressomachine willen kopen, kiezen voor een espressomachine volautomaat omdat deze eenvoudig te bedienen is én je toch kunt genieten van bonen koffie. Bij een espressomachine volautomaat kun je alles zelf instellen, denk aan de maalgraad, de temperatuur van het water, de hoeveelheid water en de hoeveelheid koffie die je wilt gebruiken.

2. Espressomachine halfautomaat
Bij een espressomachine halfautomaat moet je vrijwel alles zelf doen. Je kiest voor een espressomachine halfautomaat wanneer je gepassioneerd bent van koffie en graag de tijd wilt nemen om koffie te zetten. Je zult de koffiebonen zelf moeten malen, de koffie moeten aanstampen en zelf de toevoer van water aanzetten. De espressomachine halfautomaat, ook wel espressomachine handmatig genoemd is een goede keuze wanneer je meer wilt leren over koffie.

3. Portiesysteem of koffiecupmachine
De koffiecupmachine is met name beroemd geworden door Nespresso. Het is enorm eenvoudig om een kop koffie te zetten met een koffiecupmachine. Je hoeft zelf geen instellingen te regelen, plaats de cup of capsule in de houder en druk op te knop. De capsules zijn in verschillende smaken verkrijgbaar en smaken erg goed! De koffiecupmachine is bedoelt voor koffieliefhebbers die willen genieten van lekkere koffie, maar hier niet al teveel tijd aan kwijt willen zijn.

Extra functionaliteiten op je espressomachine

Bij een espressomachine kopen is het slim om te letten op de functionaliteiten waarmee de espressomachine geleverd wordt. Bij deze een opsomming:

• Melkschuimer
Een melkschuimer is een stoompijpje die je in een kannetje met melk stop. Vervolgens kun je zelf melk opschuimen om een cappuccino of een latte te maken. Er zijn ook espressomachines met een geïntegreerde melk opschuimers, dan gaat alles vanzelf.

• Heet water
Deze optie kun je gebruiken voor het zetten van thee.

• Kopjesverwarmer
Een kopjesverwamer houdt het pas gezette kopje koffie warm, zodat je de koffie een tijdje kunt laten staan zonder dat het afkoelt.

• Automatisch uitschakelen
Deze optie is in Nederland verplicht. Het helpt je energie te besparen.

• Timer
Plaats een mok onder het espressoapparaat en stel de timer in. De volgende dag word jij wakker met een heerlijk bakje koffie.

• Verstelbare tuit
Dit kan handig zijn wanneer je andere maten koffiekopjes gebruikt.

• Display

Een display maakt het makkelijker om de instellingen in te stellen.

• Waterfilter
Filtert automatisch het water, waardoor de kwaliteit van het water verbetert en er geen kalk in de espressomachine terecht komt.

Het goedkoopste kopje koffie

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat een kopje koffie uit een espressomachine volautomaat of halfautomaat het goedkoopst is (gemiddeld 0,14 cent per bakje koffie). Bij een koffiecupmachine ligt de gemiddelde prijs voor een bakje koffie een stuk hoger, namelijk 0,30 cent. Dit komt omdat de cups of capsules een stuk duurder zijn dan gemalen koffie of koffiebonen.

Wel moet gezegd worden dat de espressomachines in aanschaf een stukje duurder zijn dan een koffiecupmachine. Maar deze kosten haal je er op de lange termijn dus makkelijk uit. Daarom lijkt een espressomachine kopen de beste optie voor degenen die goedkoper uit willen zijn.

Welke espressomachine koop je?

Op deze pagina heb je meer informatie kunnen lezen over espressomachines. Hopelijk gaat deze informatie het maken van een keuze makkelijker maken. Wellicht weet je nu beter wat van koffiemachine het beste bij jou past. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn en vragen hebben, dan zijn wij altijd bereid deze te beantwoorden. Stuur ons een berichtje via ons contactformulier en wij zullen jouw berichtje zo snel mogelijk beantwoorden.

Je kunt de volgende espressomachines kopen:

• Klik hier om een espressomachine volautomaat te kopen
• Klik hier om een espressomachine halfautomaat te kopen
• Klik hier om een portiesysteem of een koffiecupmachine te kopen

VOLG ONS OP INSTAGRAM

LEESMATERIAAL

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN