Advies espressomachines & more


Contactgegevens

Baristaworden.nl is onderdeel van frank-schrijft.
KvK 60022051

Contact persoon: Frank Raveling

E-mail: [email protected]
Skype: @frank.raveling


Contact opnemen

Bedankt voor je bezoek aan baristaworden.nl. We doen ons best om je berichtje binnen 24 uur te beantwoorden.

  De Barista Bandits, jouw barista op locatie!

  De Barista Bandits, jouw barista op locatie!
  januari 7, 2021 Frank Raveling
  In Koffie tips

  Zoals velen kunnen beamen, is er geen geur beter in de ochtend dan die van gemalen koffie. De gedachte alleen kan blijdschap brengen! Onder het genot van deze gratis shot dopamine, wil ik mezelf graag voorstellen. Ik ben Johan, werkzaam als mobiele barista bij Barista Bandits en vandaag gastblogger voor baristaworden.nl. Bij Barista Bandits kan je een barista inhurenvoor diverse evenementen.

  Van massa tot genot

  De koffiecultuur in Nederland werd in de late 17 eeuw een gemeengoed onder de gehele bevolking en is sindsdien niet meer weg te denken uit de maatschappij. Wij als Nederlanders staan erg hoog in het lijstje van koffiedrinkende landen en dat zie je terug in de samenleving. Toch zie je in de afgelopen decennia een verandering in de manier hoe we onze koffie nuttigen. Vroeger namen we genoegen met snelfilter en zelfs oploskoffie, tegenwoordig lopen we graag een paar extra meter om bij die speciale koffietent een flat white te kunnen bestellen. Van kwantiteit naar kwaliteit.

  Locatie, locatie, locatie

  De vraag naar kwaliteitskoffie werd groter en het aanbod veranderde mee. Veel meer mensen verdiepten zich in de kunst van het koffie maken en werden barista. Soms tot complete wildgroei aan diverse koffiezaken tot gevolg. Ik, als bijna geboren koffieliefhebber, kon dit alleen maar toejuichen, maar zag ook een mogelijkheid. Wat als in plaats van de gast naar de koffiebar, de koffiebar naar de gast kwam?

  Men moet reizen om te leren

  Wij van Barista Bandits zorgen ervoor dat jij die de perfecte espresso op locatie kan nuttigen, van diep in het bos tot aan de 20 etage van jouw kantoorpand. Het werk als ‘mobiele’ barista is daardoor ook een stuk variabeler dan een ‘stenen’ barista. De kerneigenschappen blijven natuurlijk hetzelfde, als barista ben je verantwoordelijk over het eindproduct, dus je bezit de kennis van boon tot koffie (het liefst van grond tot koffie). Maar als barista bij Barista Bandits reis je door heel het binnen- en buitenland om je kennis te delen met je gasten. Je werkt in een team of als zelfstandige op een evenement en beheer je als het ware je eigen koffiebarretje! Het leuke hiervan is dat je naast lekkere koffie maken, je ook als gastheer of gastvrouw werkt.

  Voor mij persoonlijk

  Ik persoonlijk vind het leukste gedeelte het reizen, je komt op plekken waar je anders nooit zou komen en ontmoet mensen die je anders nooit zou spreken. Koffiezetten voor Koningin Maximá, check. Dit betekent niet dat je nooit voor uitdagingen komt te staan. Natuurlijk gaan er wel eens wat dingen minder soepel, maar dat hoort ook bij de charme van het beroep. Saai is het nooit.

  Naast onze espressoservice hebben we ons verdiept in het maken van andere dranken. Zo sta ik op sommige evenementen heerlijke Gin & Tonics te maken of gezonde smoothies te blenden. Een barista bij ons is naast een koffiespecialist ook een professionele barman. Deze diverse uitdagingen maakt het juist zo leuk om als barista te werken. Van bruiloft tot zakelijk diner, de setting is altijd anders, het doel altijd hetzelfde: Bandits, Serving Hospitality