VOLG ONS OP INSTAGRAM

LEESMATERIAAL

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

#TAGS

SCA brewing cursussen 2017-07-28T04:53:03+00:00

BREWING TRAININGEN

SCA BREWING INTERMEDIATE

Bij deze training draait het allemaal om het extractieproces en het technisch benaderen van koffie. Je leert meer over de oplosbare stoffen van gemalen koffie en de 6 basiselementen van koffie. Geschikt voor liefhebbers die de diepte in willen duiken en meer willen weten over het technische aspect van koffie.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Brewing Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van maalfijnheid en extractie-oppervlakte op smaak?
  • Welke verschillende type koffiemolens kennen we en wat is de invloed van de verschillende types op smaak?
  • Wat is de invloed van het roosterproces op de uiteindelijke smaak?
  • Wat is het verschil tussen sterkte en extractie?
  • Wat is de ideale extractie?
  • Hoe ontwikkelt een extractie zich?
  • Wat zijn de 6 essentiële elementen van koffie?
  • Wat is een Brew Chart en hoe gebruik je een refractometer?

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Voor degene die nog geen SCAE training hebben gevolgd, raden we aan te beginnen met de SCAE Coffee Introduction of de SCAE Barista Skills Foundation. Dit is echter geen vereiste.

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Toetsing
Het SCAE Brewing Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

 

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendDen HaagAANVRAGEN

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 1 lesdag
Prijs training: € 480,37
Prijs certificaat: € 217,80
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands

SLOW COFFEE WORKSHOP

Slow Coffee wint steeds meer populariteit in de koffiewereld. Deels omdat het leuk is en deels omdat je andere smaken naar boven kunt brengen. Tijdens deze training ga je met veel zetmethoden aan de slag. Bij deze training geldt weinig theorie en veel praktijk!

Tijdens de Slow Coffee training zal je vooral veel bezig zijn met de verschillende zetmethoden. De volgende zetmethoden zullen uitgebreid behandelt worden:

  • Aeropress
  • Chemex
  • Hario V60
  • French Press (Cafetière)
  • Syphon
  • Clever Dripper

Bij elke zetmethode worden de verschillende vragen beantwoord: waarom heeft iedere zetmethode een andere doorlooptijd? Welke maalgraad hebben we nodig voor iedere zetmethode en waarom is het per zetmethode verschillend? Wat van invloed heeft de zetmethode op de smaak van de koffie?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op het gebied van slow coffee op willen doen.

Het wordt aangeraden om eerst de SCAE Coffee Introduction te volgen, voordat je aan deze training deelneemt. Maar dit is niet verplicht!

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
29-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Slow Coffee Workshop'.

Duur: 7 uur
Prijs training: € 298,87 (incl. 21% BTW)

GESLAAGDE DEELNEMER

Jan heeft bij ons de SCA Barista Skills Foundation met succes afgerond. Na het behalen van zijn SCA certificaat is Jan bij een koffiebar in Amsterdam aan de slag gegaan als barista.

BREWING TRAININGEN

SCA BREWING INTERMEDIATE

Bij deze training draait het allemaal om het extractieproces en het technisch benaderen van koffie. Je leert meer over de oplosbare stoffen van gemalen koffie en de 6 basiselementen van koffie. Geschikt voor liefhebbers die de diepte in willen duiken en meer willen weten over het technische aspect van koffie.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Brewing Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van maalfijnheid en extractie-oppervlakte op smaak?
  • Welke verschillende type koffiemolens kennen we en wat is de invloed van de verschillende types op smaak?
  • Wat is de invloed van het roosterproces op de uiteindelijke smaak?
  • Wat is het verschil tussen sterkte en extractie?
  • Wat is de ideale extractie?
  • Hoe ontwikkelt een extractie zich?
  • Wat zijn de 6 essentiële elementen van koffie?
  • Wat is een Brew Chart en hoe gebruik je een refractometer?

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Voor degene die nog geen SCAE training hebben gevolgd, raden we aan te beginnen met de SCAE Coffee Introduction of de SCAE Barista Skills Foundation. Dit is echter geen vereiste.

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Toetsing
Het SCAE Brewing Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

 

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendDen HaagAANVRAGEN

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 1 lesdag
Prijs training: € 480,37
Prijs certificaat: € 217,80
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands

SLOW COFFEE WORKSHOP

Slow Coffee wint steeds meer populariteit in de koffiewereld. Deels omdat het leuk is en deels omdat je andere smaken naar boven kunt brengen. Tijdens deze training ga je met veel zetmethoden aan de slag. Bij deze training geldt weinig theorie en veel praktijk!

Tijdens de Slow Coffee training zal je vooral veel bezig zijn met de verschillende zetmethoden. De volgende zetmethoden zullen uitgebreid behandelt worden:

  • Aeropress
  • Chemex
  • Hario V60
  • French Press (Cafetière)
  • Syphon
  • Clever Dripper

Bij elke zetmethode worden de verschillende vragen beantwoord: waarom heeft iedere zetmethode een andere doorlooptijd? Welke maalgraad hebben we nodig voor iedere zetmethode en waarom is het per zetmethode verschillend? Wat van invloed heeft de zetmethode op de smaak van de koffie?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op het gebied van slow coffee op willen doen.

Het wordt aangeraden om eerst de SCAE Coffee Introduction te volgen, voordat je aan deze training deelneemt. Maar dit is niet verplicht!

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
29-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Slow Coffee Workshop'.

Duur: 7 uur
Prijs training: € 298,87 (incl. 21% BTW)

 

GESLAAGDE DEELNEMER

Jan heeft bij ons de SCA Barista Skills Foundation met succes afgerond. Na het behalen van zijn SCA certificaat is Jan bij een koffiebar in Amsterdam aan de slag gegaan als barista.

SCA BARISTA SKILLS

1. SCA BARISTA SKILLS FOUNDATION

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation krijg je meer achtergrondinformatie over koffie, het zetten van dé perfecte espresso, het belang van hygiëne en het verschil tussen zuur, bitter, sterk en slap. Geschikt voor iedere koffieliefhebber!

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation worden verschillende onderwerpen behandelt. De training bestaat uit een mix van theorie en veel oefenen achter de espressomachine:

Koffiebonen
Het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen en waarom verse koffiebonen zo belangrijk zijn. Daarnaast kom je koffiebonen het beste kunt bewaren.

Malen, doseren & tamping
Als barista kun je met de maalgraad, dosering en het aandrukken van de gemalen koffie een grote invloed uitoefenen op de smaak van de koffie. Tijdens de training leer je hier meer over.

Brewing & extraction
Na het volgen van de SCAE Barista Skills Foundation training vergeet je de woorden ‘brewing’ en ‘extraction’ nooit weer. Uit welke stappen bestaat het zetten van een goede espresso en hoe herken je extractie en overextractie?

Melk opschuimen
Uiteraard kan het onderdeel ‘melk opschuimen’ niet ontbreken. Tijdens deze training krijg je tips voor het opschuimen van melk en ga je zelf aan de slag. Je leert hoe je een overheerlijke cappuccino en latte zelf kunt zetten!

Hygiëne, gezondheid & veiligheid:
Uiteraard spelen hygiene, gezondheid en veiligheid een belangrijke rol bij het zetten van koffie. Hoe ga je hygiëne te werk en houd je de espressomachine schoon?

Machineonderhoud:
Tot slot krijg je tips hoe je een horeca espressomachine het beste kunt onderhouden. Wat gebeurd er wanneer je de espressomachine niet goed onderhoud?

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.

Doelgroep:
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Toetsing:
Het SCAE Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
13-11-2017*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
13-01-2018*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
27-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
14-03-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
30-04-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
27-06-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
17-09-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
10-11-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
19-12-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

*deze training wordt gegeven in het Engels

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 1 lesdag
Prijs training: € 238,37
Prijs SCA Diploma: € 72,60
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands & Engels

2. SCA BARISTA SKILLS INTERMEDIATE

De SCA Barista Skills Intermediate richt zich op de verschillende factoren (o.a. doorlooptijd, dosering) die invloed hebben op de smaak, de verschillende koffies en leren we meer over financiën. Geschikt voor een bekwame (thuis) barista!

De SCA Barista Skills Foundation training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista. De volgende onderwerpen worden behandeld:

Koffiebonen
Bij de SCA Barista Skills Foundation draait het allemaal om de smaak van de koffiebonen. Wat van invloed heeft de oorsprong, de bewerkingsmethode en de variëteit van de koffiebonen op de smaak van de koffie?

Werkplek Management
Je leert hoe je een werkplek op de juiste manier in kan richten, zodat je snel en efficient kan werken.

Malen, doseren en tamping
Hoe stel je de maalgraad in? Hoe maak je kleine aanpassingen aan de maalfijnheid en wat is het effect van een hoge of lage dosering op de smaak van de koffie?

Brewing & Extraction
Tijdens het brewing & extraction onderdeel kom je erachter hoe jij als barista invloed kan uitoefenen op de smaak van de koffie. Wat invloed heeft de extractie op de smaak van de koffie en hoe je zet je een espresso die in balans is?

Melk opschuimtechnieken
Tijdens de SCA Barista Skills Intermediate ga je ook aan de slag met de espresso machine. Je leert waarom melk schuimt, welke melk het beste is om te gebruiken en waarom melk in sommige gevallen niet schuimt?

Barista menu
Uiteraard ga je tijdens deze training aan de slag met het barista menu, bestaande uit de bekende espresso, een macchiato, americano, cappuccino, latte en flat white. Hoe zorg je ervoor dat je deze koffiedranken onder verschillende omstandigheden op een efficiënte manier klaar maakt?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
De belangrijkste aspecten op het gebied van hygiëne, gezondheid en veiligheid worden behandeld. Daarbij zal ook de onderhoud van de espresso machine behandeld worden.

Inzicht in financiën
Tot slot leer je meer over de kosten die bij het maken van koffie komen kijken.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

SCAE Barista Skills Foundation wordt aangeraden (maar is niet verplicht) aan mensen die nog geen trainingen gedaan hebben. Er wordt wel van uit gegaan dat cursisten de kennis en vaardigheden bezitten uit de modules van SCAE Barista Skills Foundation voordat aan SCAE Barista Skills Intermediate wordt begonnen.

Doelgroep:
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista.

Toetsing:
Het SCAE Barista Skills Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
29-11-2017*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
16-12-201710:00–17:00Den Haag
BOEKEN
05-02-201810:00–17:00Zeewolde
BOEKEN
28-03-201810:00–17:00Den Haag
BOEKEN

*deze training wordt gegeven in het Engels

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 1 lesdag
Prijs training: € 395,67
Prijs SCA diploma: € 217,80
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands & Engels

3. SCA BARISTA SKILLS PROFESSIONAL

In de training SCA Barista Skills Professional gaan we uitgebreid in op de smaak van de koffie, versheid van de koffie, espresso machines en hebben we het over klanttevredenheid, financiën, leveranciers en werkroosters voor het personeel.

De SCA Barista Skills Professional is bedoelt voor gevorderden en gaat dieper in op alles wat met koffie te maken heeft. Deze training verschaft kennis over de wetenschap die achter processen en methodes verschuilt gaat. Na het volgen van deze cursus en het behalen van je diploma mag je jezelf een professionele barista noemen. Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:

Koffiebonen
Welke factoren hebben invloed op de smaak van de koffie en wat doen verschillende roasts met de smaak? Welke invloed heeft de verpakking op de versheid van de koffiebonen en hoe beïnvloeden externe factoren de versheid?

Malen, doseren en tamping
Wat van invloed hebben de verschillende koffiemolens op de smaak? En wat zijn de verschillende aanstamptechnieken? Hoe herken je gemaakte fouten van andere barista’s terug in de smaak?

Brewing & Extraction
Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van espresso machines en hoe kun je fouten in de extractie van andere barista’s herkennen?

Melk opschuimtechnieken
Leer meer over de verschillende behandelingstechnieken van melk en welke invloed hebben deze technieken op de smaak? Daarnaast leer je hoe je microfoam van hoge kwaliteit kunt maken en hoe je opschuimfouten van andere barista’s kunt ontdekken.

Barista menu
Hoe ontwikkel je een eigen barista menu en hoe bereken je de kosten per menu item?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
Hoe pas je HACCP toe? Ook zal hier machine onderhoud behandelt worden.

Het behandelen van klanten
Hoe lever je goede service en hoe test je de tevredenheid van klanten? Hoe ga je om met klachten van klanten?

Inzicht in Financiën
Hoe selecteer je jouw leveranciers en hoe maak je werkroosters? Verder leer je hoe je de kostprijs van de koffie op basis van verschillende ingrediënten kunt berekenen en hoe je de overige kosten kunt berekenen.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Twee lesdagen van 7 uur elk. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Toetsing
Het SCAE Barista Skills Professional examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
17-01-2018*10:00–17:00*Den Haag*
BOEKEN*

*deze training wordt gegeven in het Engels

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 2 lesdagen
Prijs training: € 782,87
Prijs SCA Diploma: € 326,70
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands & Engels

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

  • WERELDWIJD ERKEND CERTIFICAAT (SCA)

  • ERVARING SINDS 1999

  • AUTHORIZED’ & GEPASSIONEERDE TRAINERS

  • GERICHT OP PRAKTIJK

  • KLEINE GROEPEN = PERSOONLIJKE AANDACHT

SCA BARISTA SKILLS

SCA BARISTA SKILLS FOUNDATION

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation krijg je meer achtergrondinformatie over koffie, het zetten van dé perfecte espresso, het belang van hygiëne en het verschil tussen zuur, bitter, sterk en slap. Geschikt voor iedere koffieliefhebber!

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation worden verschillende onderwerpen behandelt. De training bestaat uit een mix van theorie en veel oefenen achter de espressomachine:

Koffiebonen
Het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen en waarom verse koffiebonen zo belangrijk zijn. Daarnaast kom je koffiebonen het beste kunt bewaren.

Malen, doseren & tamping
Als barista kun je met de maalgraad, dosering en het aandrukken van de gemalen koffie een grote invloed uitoefenen op de smaak van de koffie. Tijdens de training leer je hier meer over.

Brewing & extraction
Na het volgen van de SCAE Barista Skills Foundation training vergeet je de woorden ‘brewing’ en ‘extraction’ nooit weer. Uit welke stappen bestaat het zetten van een goede espresso en hoe herken je extractie en overextractie?

Melk opschuimen
Uiteraard kan het onderdeel ‘melk opschuimen’ niet ontbreken. Tijdens deze training krijg je tips voor het opschuimen van melk en ga je zelf aan de slag. Je leert hoe je een overheerlijke cappuccino en latte zelf kunt zetten!

Hygiëne, gezondheid & veiligheid:
Uiteraard spelen hygiene, gezondheid en veiligheid een belangrijke rol bij het zetten van koffie. Hoe ga je hygiëne te werk en houd je de espressomachine schoon?

Machineonderhoud:
Tot slot krijg je tips hoe je een horeca espressomachine het beste kunt onderhouden. Wat gebeurd er wanneer je de espressomachine niet goed onderhoud?

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.

Doelgroep:
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Toetsing:
Het SCAE Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
13-11-2017*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
13-01-2018*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
27-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
14-03-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
30-04-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
27-06-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
17-09-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
10-11-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
19-12-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

*deze training wordt gegeven in het Engels

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 1 lesdag
Prijs training: € 238,37
Prijs SCA Diploma: € 72,60
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands & Engels

SCA BARISTA SKILLS INTERMEDIATE

De SCA Barista Skills Intermediate richt zich op de verschillende factoren (o.a. doorlooptijd, dosering) die invloed hebben op de smaak, de verschillende koffies en leren we meer over financiën. Geschikt voor een bekwame (thuis) barista!

De SCA Barista Skills Foundation training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista. De volgende onderwerpen worden behandeld:

Koffiebonen
Bij de SCA Barista Skills Foundation draait het allemaal om de smaak van de koffiebonen. Wat van invloed heeft de oorsprong, de bewerkingsmethode en de variëteit van de koffiebonen op de smaak van de koffie?

Werkplek Management
Je leert hoe je een werkplek op de juiste manier in kan richten, zodat je snel en efficient kan werken.

Malen, doseren en tamping
Hoe stel je de maalgraad in? Hoe maak je kleine aanpassingen aan de maalfijnheid en wat is het effect van een hoge of lage dosering op de smaak van de koffie?

Brewing & Extraction
Tijdens het brewing & extraction onderdeel kom je erachter hoe jij als barista invloed kan uitoefenen op de smaak van de koffie. Wat invloed heeft de extractie op de smaak van de koffie en hoe je zet je een espresso die in balans is?

Melk opschuimtechnieken
Tijdens de SCA Barista Skills Intermediate ga je ook aan de slag met de espresso machine. Je leert waarom melk schuimt, welke melk het beste is om te gebruiken en waarom melk in sommige gevallen niet schuimt?

Barista menu
Uiteraard ga je tijdens deze training aan de slag met het barista menu, bestaande uit de bekende espresso, een macchiato, americano, cappuccino, latte en flat white. Hoe zorg je ervoor dat je deze koffiedranken onder verschillende omstandigheden op een efficiënte manier klaar maakt?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
De belangrijkste aspecten op het gebied van hygiëne, gezondheid en veiligheid worden behandeld. Daarbij zal ook de onderhoud van de espresso machine behandeld worden.

Inzicht in financiën
Tot slot leer je meer over de kosten die bij het maken van koffie komen kijken.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

SCAE Barista Skills Foundation wordt aangeraden (maar is niet verplicht) aan mensen die nog geen trainingen gedaan hebben. Er wordt wel van uit gegaan dat cursisten de kennis en vaardigheden bezitten uit de modules van SCAE Barista Skills Foundation voordat aan SCAE Barista Skills Intermediate wordt begonnen.

Doelgroep:
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista.

Toetsing:
Het SCAE Barista Skills Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
29-11-2017*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
16-12-201710:00–17:00Den Haag
BOEKEN
05-02-201810:00–17:00Zeewolde
BOEKEN
28-03-201810:00–17:00Den Haag
BOEKEN

*deze training wordt gegeven in het Engels

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 1 lesdag
Prijs training: € 395,67
Prijs SCA diploma: € 217,80
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands & Engels

SCA BARISTA SKILLS PROFESSIONAL

In de training SCA Barista Skills Professional gaan we uitgebreid in op de smaak van de koffie, versheid van de koffie, espresso machines en hebben we het over klanttevredenheid, financiën, leveranciers en werkroosters voor het personeel.

De SCA Barista Skills Professional is bedoelt voor gevorderden en gaat dieper in op alles wat met koffie te maken heeft. Deze training verschaft kennis over de wetenschap die achter processen en methodes verschuilt gaat. Na het volgen van deze cursus en het behalen van je diploma mag je jezelf een professionele barista noemen. Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:

Koffiebonen
Welke factoren hebben invloed op de smaak van de koffie en wat doen verschillende roasts met de smaak? Welke invloed heeft de verpakking op de versheid van de koffiebonen en hoe beïnvloeden externe factoren de versheid?

Malen, doseren en tamping
Wat van invloed hebben de verschillende koffiemolens op de smaak? En wat zijn de verschillende aanstamptechnieken? Hoe herken je gemaakte fouten van andere barista’s terug in de smaak?

Brewing & Extraction
Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van espresso machines en hoe kun je fouten in de extractie van andere barista’s herkennen?

Melk opschuimtechnieken
Leer meer over de verschillende behandelingstechnieken van melk en welke invloed hebben deze technieken op de smaak? Daarnaast leer je hoe je microfoam van hoge kwaliteit kunt maken en hoe je opschuimfouten van andere barista’s kunt ontdekken.

Barista menu
Hoe ontwikkel je een eigen barista menu en hoe bereken je de kosten per menu item?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
Hoe pas je HACCP toe? Ook zal hier machine onderhoud behandelt worden.

Het behandelen van klanten
Hoe lever je goede service en hoe test je de tevredenheid van klanten? Hoe ga je om met klachten van klanten?

Inzicht in Financiën
Hoe selecteer je jouw leveranciers en hoe maak je werkroosters? Verder leer je hoe je de kostprijs van de koffie op basis van verschillende ingrediënten kunt berekenen en hoe je de overige kosten kunt berekenen.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Twee lesdagen van 7 uur elk. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Toetsing
Het SCAE Barista Skills Professional examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
17-01-2018*10:00–17:00*Den Haag*
BOEKEN*

*deze training wordt gegeven in het Engels

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 2 lesdagen
Prijs training: € 782,87
Prijs SCA Diploma: € 326,70
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands & Engels

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

  • WERELDWIJD ERKEND CERTIFICAAT (SCA)

  • ERVARING SINDS 1999

  • AUTHORIZED’ & GEPASSIONEERDE TRAINERS

  • GERICHT OP PRAKTIJK

  • KLEINE GROEPEN = PERSOONLIJKE AANDACHT

BARISTA WORKSHOPS

SCA COFFEE INTRODUCTION

De SCA Coffee Introduction is een algemene training waarbij alle processen ter sprake komen: achtergrondinformatie koffiebonen, het roosteren van koffiebonen en de verschillende zetmethodes, zoals espresso en filterkoffie.

De SCA Coffee introduction is bedoelt voor iedereen. Na afloop van de workshop kun je deelnemen aan de toetsing (niet verplicht) en een SCA erkend diploma in ontvangst nemen. Hieronder volgen de onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod komen:

Geschiedenis van koffie
Waar komt koffie vandaan en hoe is de koffie één van de grootste handelswaren geworden?

Speciality coffee
Wat betekent de term ‘speciality coffee’ precies en waar moet koffie aan voldoen om zich ‘speciality coffee’ te mogen noemen?

De koffieboon
Hoe groeien koffiebonen en wat is het verschil tussen robusta en arabica koffiebonen?

Roosteren
Tijdens deze training ontvang je basisinformatie over koffie branden. Verder leer je wat van effect roosteren op de smaak van de koffie heeft.

Cupping
Wat is cupping precies en hoe kunnen we smaken herkennen en benoemen?

Zetmethodes
Welke verschillende zetmethoden zijn er en hoe kunnen we deze toepassen?

Doelgroep
Deze introductie workshop is bedoelt voor mensen die weinig tot geen kennis over koffie hebben of mensen die graag in de koffiewereld willen werken, maar nog niet precies weten wat ze binnen de koffiewereld willen doen.

Toetsing
De SCA Coffee Introduction wordt afgesloten met een schriftelijke toets. Let op: voor de SCA certificaat, die overal ter wereld erkend wordt, worden extra kosten in rekening gebracht. Je kunt er voor kiezen om deel te nemen aan de workshop zonder een certificaat te ontvangen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
21-11-201719:00–22:30Zeewolde
BOEKEN
05-02-201819:00-22:30Den Haag
BOEKEN
17-05-201819:00-22:30Zeewolde
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'SCA Coffee Introduction' workshop.

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 3 uur
Prijs training: € 117,37
Prijs SCA Diploma: € 72,60
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW

BASIS BARISTA WORKSHOP

Tijdens de Basis Barista Workshop kom je te weten hoe een espressomachine werkt, hoe je een koffiemolen op de juiste manier afstelt en uit welke stappen het maken van een espresso of een cappuccino bestaat. Geschik voor iedere koffieliefhebber!

Tijdens de 3 uur durende workshop houd je je 20 minuten bezig met de theoretische kant van het verhaal en sta je de rest van de tijd achter de espressomachine om te oefenen. Leren hoe de espressomachine werkt en lekker veel proeven!

De volgende onderwerpen worden behandelt:

De espressomachine
Je komt te weten hoe een espressomachine werkt, welke systemen er bestaan en wat de aandachtspunten per systeem zijn.

De koffiemolen
Tijdens de training leer je meer over de koffiemolen en hoe je deze moet instellen op basis van verschillende factoren.

Espresso maken
Je leert wat een espresso precies is en hoe je met de druk en temperatuur van het water invloed kunt uitoefenen op de smaak. Ook gaan we dieper in op de maalfijnheid en hoe deze de smaak van de koffie beïnvloedt.

Extractie
Wat betekent onder- en overextractie en wat doet het met de smaak van de koffie? En hoe los je problemen met de extractie op?

Schoonmaak
Hoe maak je een espressomachine schoon en waarom is het belangrijk deze goed schoon te houden?

Melk
Je leert de basisbeginselen van latte art en hoe je melk het beste kunt opschuimen.

Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Iedereen kan deelnemen!

 

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendOnbekendAANVRAGEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Basis Barista Workshop'.

Duur: 3 uur
Prijs training: € 117,37
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW

GESLAAGDE DEELNEMER

Malgorzata heeft bij ons de SCA Barista Skills Intermediate positief afgerond. Momenteel werkt Malgorzata als barista voor een koffiebar in Utrecht.

BARISTA WORKSHOPS

SCA COFFEE INTRODUCTION

De SCA Coffee Introduction is een algemene training waarbij alle processen ter sprake komen: achtergrondinformatie koffiebonen, het roosteren van koffiebonen en de verschillende zetmethodes, zoals espresso en filterkoffie.

De SCA Coffee introduction is bedoelt voor iedereen. Na afloop van de workshop kun je deelnemen aan de toetsing (niet verplicht) en een SCA erkend diploma in ontvangst nemen. Hieronder volgen de onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod komen:

Geschiedenis van koffie
Waar komt koffie vandaan en hoe is de koffie één van de grootste handelswaren geworden?

Speciality coffee
Wat betekent de term ‘speciality coffee’ precies en waar moet koffie aan voldoen om zich ‘speciality coffee’ te mogen noemen?

De koffieboon
Hoe groeien koffiebonen en wat is het verschil tussen robusta en arabica koffiebonen?

Roosteren
Tijdens deze training ontvang je basisinformatie over koffie branden. Verder leer je wat van effect roosteren op de smaak van de koffie heeft.

Cupping
Wat is cupping precies en hoe kunnen we smaken herkennen en benoemen?

Zetmethodes
Welke verschillende zetmethoden zijn er en hoe kunnen we deze toepassen?

Doelgroep
Deze introductie workshop is bedoelt voor mensen die weinig tot geen kennis over koffie hebben of mensen die graag in de koffiewereld willen werken, maar nog niet precies weten wat ze binnen de koffiewereld willen doen.

Toetsing
De SCA Coffee Introduction wordt afgesloten met een schriftelijke toets. Let op: voor de SCA certificaat, die overal ter wereld erkend wordt, worden extra kosten in rekening gebracht. Je kunt er voor kiezen om deel te nemen aan de workshop zonder een certificaat te ontvangen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
21-11-201719:00–22:30Zeewolde
BOEKEN
05-02-201819:00-22:30Den Haag
BOEKEN
17-05-201819:00-22:30Zeewolde
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'SCA Coffee Introduction' workshop.

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 3 uur
Prijs training: € 117,37
Prijs SCA Diploma: € 72,60
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW

BASIS BARISTA WORKSHOP

Tijdens de Basis Barista Workshop kom je te weten hoe een espressomachine werkt, hoe je een koffiemolen op de juiste manier afstelt en uit welke stappen het maken van een espresso of een cappuccino bestaat. Geschik voor iedere koffieliefhebber!

Tijdens de 3 uur durende workshop houd je je 20 minuten bezig met de theoretische kant van het verhaal en sta je de rest van de tijd achter de espressomachine om te oefenen. Leren hoe de espressomachine werkt en lekker veel proeven!

De volgende onderwerpen worden behandelt:

De espressomachine
Je komt te weten hoe een espressomachine werkt, welke systemen er bestaan en wat de aandachtspunten per systeem zijn.

De koffiemolen
Tijdens de training leer je meer over de koffiemolen en hoe je deze moet instellen op basis van verschillende factoren.

Espresso maken
Je leert wat een espresso precies is en hoe je met de druk en temperatuur van het water invloed kunt uitoefenen op de smaak. Ook gaan we dieper in op de maalfijnheid en hoe deze de smaak van de koffie beïnvloedt.

Extractie
Wat betekent onder- en overextractie en wat doet het met de smaak van de koffie? En hoe los je problemen met de extractie op?

Schoonmaak
Hoe maak je een espressomachine schoon en waarom is het belangrijk deze goed schoon te houden?

Melk
Je leert de basisbeginselen van latte art en hoe je melk het beste kunt opschuimen.

Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Iedereen kan deelnemen!

 

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendOnbekendAANVRAGEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Basis Barista Workshop'.

Duur: 3 uur
Prijs training: € 117,37
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW

GESLAAGDE DEELNEMER

Malgorzata heeft bij ons de SCA Barista Skills Intermediate positief afgerond. Momenteel werkt Malgorzata als barista voor een koffiebar in Utrecht.

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

  • WERELDWIJD ERKEND CERTIFICAAT (SCA)

  • ERVARING SINDS 1999

  • AUTHORIZED’ & GEPASSIONEERDE TRAINERS

  • GERICHT OP PRAKTIJK

  • KLEINE GROEPEN = PERSOONLIJKE AANDACHT

SCA COFFEE DIPLOMA SYSTEM

Speciality Coffee Association (SCA) houdt zich bezig met training, opbouwen van vaardigheden en certificering.

  • DIPLOMA WERELDWIJD ERKEND

  • AUTHORIZED TRAINERS

  • SCA WAARBORGT KWALITEIT

HULP NODIG?

Klik aan de rechterkant van het scherm op het groene chatincoontje.

Vraag stellen via de e-mail? Bezoek onze contactpagina om je vraag te stellen.

Volg ons op Instagram en stel je vraag via de direct messenger.

SCA DIPLOMA SYSTEM

Speciality Coffee Association (SCA) houdt zich bezig met training, opbouwen van vaardigheden en certificering.

  • DIPLOMA WERELDWIJD ERKEND

  • AUTHORIZED TRAINERS

  • SCAE WAARBORGT KWALITEIT

HULP NODIG?

Klik aan de rechterkant van het scherm op het groene chatincoontje.

Vraag stellen via de e-mail? Bezoek onze contactpagina om je vraag te stellen.

Volg ons op Instagram en stel je vraag via de direct messenger.