Barista trainingen & workshops

//Barista workshop

BARISTA WORKSHOPS

SCA COFFEE INTRODUCTION

TIJD: 3 uur
EUR: 118,- incl. BTW

Meer info
Deelnemen

De SCA Coffee Introduction is een algemene training waarbij alle processen ter sprake komen: achtergrondinformatie koffiebonen, het roosteren van koffiebonen en de verschillende zetmethodes, zoals espresso en filterkoffie.

De SCA Coffee introduction is bedoelt voor iedereen. Na afloop van de workshop kun je deelnemen aan de toetsing (niet verplicht) en een SCA erkend diploma in ontvangst nemen. Hieronder volgen de onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod komen:

Geschiedenis van koffie
Waar komt koffie vandaan en hoe is de koffie één van de grootste handelswaren geworden?

Speciality coffee
Wat betekent de term ‘speciality coffee’ precies en waar moet koffie aan voldoen om zich ‘speciality coffee’ te mogen noemen?

De koffieboon
Hoe groeien koffiebonen en wat is het verschil tussen robusta en arabica koffiebonen?

Roosteren
Tijdens deze training ontvang je basisinformatie over koffie branden. Verder leer je wat van effect roosteren op de smaak van de koffie heeft.

Cupping
Wat is cupping precies en hoe kunnen we smaken herkennen en benoemen?

Zetmethodes
Welke verschillende zetmethoden zijn er en hoe kunnen we deze toepassen?

Doelgroep
Deze introductie workshop is bedoelt voor mensen die weinig tot geen kennis over koffie hebben of mensen die graag in de koffiewereld willen werken, maar nog niet precies weten wat ze binnen de koffiewereld willen doen.

Toetsing

Het SCA Coffee Introduction examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 73,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
21-11-201719:00–22:30Zeewolde
BOEKEN
05-02-201819:00-22:30Den Haag
BOEKEN
17-05-201819:00-22:30Zeewolde
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'SCA Coffee Introduction' workshop.

LATTE ART WORKSHOP

TIJD: 3 uur
EUR: 118,- incl. BTW

Meer info
Deelnemen

Tijdens de Latte Art Workshop worden je de basisvaardigheden van latte art bijgebracht. Dat betekent vooral veel oefenen en achter de machine staan. Je gaat aan de slag met het bekende hartje, blaadje, appel en de rosetta. Deze training is geschikt voor iedreen die geinteresseerd is in Latte Art.

Tijdens de 3 uur durende Latte Art Training zal je vooral achter de machine staan en latte art oefenen. Daarbij zullen we de volgende onderwerpen bespreken:

  • Welke melk gebruiken we en waarom?
  • Melk opschuimtechnieken
  • Free hand pouring
  • Hoe schenk je een appel, hartje, rosetta of blaadje?

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden betreft latte art willen opdoen.

Iedereen kan deelnemen!

 

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
18-11-201714:00-17:00Den Haag
BOEKEN
18-01-201819:00-22:00Den Haag
BOEKEN
05-03-201819:00-22:00Den Haag
BOEKEN
14-04-201814:00-17:00Den Haag
BOEKEN
31-05-201819:00-22:00Den Haag
BOEKEN
03-07-201819:00-22:00Zeewolde
BOEKEN
17-09-201819:00-22:00Den Haag
BOEKEN
30-10-201819:00-22:00Zeewolde
BOEKEN
15-12-201819:00-22:00Den Haag
BOEKEN

SCA COFFEE INTRODUCTION

TIJD: 3 uur
EUR: 118,- incl. BTW

De SCA Coffee Introduction is een algemene training waarbij alle processen ter sprake komen: achtergrondinformatie koffiebonen, het roosteren van koffiebonen en de verschillende zetmethodes, zoals espresso en filterkoffie.

De SCA Coffee introduction is bedoelt voor iedereen. Na afloop van de workshop kun je deelnemen aan de toetsing (niet verplicht) en een SCA erkend diploma in ontvangst nemen. Hieronder volgen de onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod komen:

Geschiedenis van koffie
Waar komt koffie vandaan en hoe is de koffie één van de grootste handelswaren geworden?

Speciality coffee
Wat betekent de term ‘speciality coffee’ precies en waar moet koffie aan voldoen om zich ‘speciality coffee’ te mogen noemen?

De koffieboon
Hoe groeien koffiebonen en wat is het verschil tussen robusta en arabica koffiebonen?

Roosteren
Tijdens deze training ontvang je basisinformatie over koffie branden. Verder leer je wat van effect roosteren op de smaak van de koffie heeft.

Cupping
Wat is cupping precies en hoe kunnen we smaken herkennen en benoemen?

Zetmethodes
Welke verschillende zetmethoden zijn er en hoe kunnen we deze toepassen?

Doelgroep
Deze introductie workshop is bedoelt voor mensen die weinig tot geen kennis over koffie hebben of mensen die graag in de koffiewereld willen werken, maar nog niet precies weten wat ze binnen de koffiewereld willen doen.

Toetsing

Het SCA Coffee Introduction examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 73,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
21-11-201719:00–22:30Zeewolde
BOEKEN
05-02-201819:00-22:30Den Haag
BOEKEN
17-05-201819:00-22:30Zeewolde
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'SCA Coffee Introduction' workshop.

Meer info
Deelnemen

LATTE ART WORKSHOP

TIJD: 3 uur
EUR: 118,- incl. BTW

Tijdens de Latte Art Workshop worden je de basisvaardigheden van latte art bijgebracht. Dat betekent vooral veel oefenen en achter de machine staan. Je gaat aan de slag met het bekende hartje, blaadje, appel en de rosetta. Deze training is geschikt voor iedreen die geinteresseerd is in Latte Art.

Tijdens de 3 uur durende Latte Art Training zal je vooral achter de machine staan en latte art oefenen. Daarbij zullen we de volgende onderwerpen bespreken:

  • Welke melk gebruiken we en waarom?
  • Melk opschuimtechnieken
  • Free hand pouring
  • Hoe schenk je een appel, hartje, rosetta of blaadje?

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden betreft latte art willen opdoen.

Iedereen kan deelnemen!

 

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
18-11-201714:00-17:00Den Haag
BOEKEN
18-01-201819:00-22:00Den Haag
BOEKEN
05-03-201819:00-22:00Den Haag
BOEKEN
14-04-201814:00-17:00Den Haag
BOEKEN
31-05-201819:00-22:00Den Haag
BOEKEN
03-07-201819:00-22:00Zeewolde
BOEKEN
17-09-201819:00-22:00Den Haag
BOEKEN
30-10-201819:00-22:00Zeewolde
BOEKEN
15-12-201819:00-22:00Den Haag
BOEKEN

Meer info
Deelnemen

GESLAAGDE DEELNEMER

Malgorzata heeft bij ons de SCA Barista Skills Intermediate positief afgerond. Momenteel werkt Malgorzata als barista voor een koffiebar in Utrecht.

ROASTING & SLOW COFFEE WORKSHOPS

ROASTING WORKSHOP

TIJD: 10:00 – 17:00
EUR: 299,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Meer info
Deelnemen

Het roosteren of branden van de koffiebonen is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen. Tijdens het roosteren van de koffiebonen wordt er bepaalt welke smaken en aroma’s de koffieboon uiteindelijk gaan hebben. Deze training is een combinatie van theorie en praktijk!

Bij het roosteren van de koffiebonen is theoretische kennis uitermate belangrijk. Tijdens deze training zal je je deels bezig houden met de theorie achter het roosteren. Daarnaast zal je zelf achter de roaster staan en vooral veel koffie proeven! De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Welke veranderingen zien we door het roosteren? Op het gebied van: kleur, geur, gewicht, volume, suikergehalte en zuurgraad?
  • Hoe herken je het brandprofiel (drogen, roosteren, koelen) en welke invloed heeft het op smaak en geur?
  • Welke vormen van warmteoverdracht kennen we?
  • Welke invloed heeft een lichte, medium of donkere roast op smaak?
  • Welk koffiebranders-jargon kennen we?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Koffiebranders in spe, koffie-inkopers, koffieverkopers, particulieren die ook dit deel van koffie willen beheersen of uitvoeren met een thuisbrander.

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendOnbekend
AANVRAGEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Roasting Workshop'.

SLOW COFFEE WORKSHOP

TIJD: 10:00 – 17:00
EUR: 299,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Meer info
Deelnemen

Slow Coffee wint steeds meer populariteit in de koffiewereld. Deels omdat het leuk is en deels omdat je andere smaken naar boven kunt brengen. Tijdens deze training ga je met veel zetmethoden aan de slag. Bij deze training geldt weinig theorie en veel praktijk!

Tijdens de Slow Coffee training zal je vooral veel bezig zijn met de verschillende zetmethoden. De volgende zetmethoden zullen uitgebreid behandelt worden:

  • Aeropress
  • Chemex
  • Hario V60
  • French Press (Cafetière)
  • Syphon
  • Clever Dripper

Bij elke zetmethode worden de verschillende vragen beantwoord: waarom heeft iedere zetmethode een andere doorlooptijd? Welke maalgraad hebben we nodig voor iedere zetmethode en waarom is het per zetmethode verschillend? Wat van invloed heeft de zetmethode op de smaak van de koffie?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op het gebied van slow coffee op willen doen.

Het wordt aangeraden om eerst de SCAE Coffee Introduction te volgen, voordat je aan deze training deelneemt. Maar dit is niet verplicht!

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
29-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Slow Coffee Workshop'.

ROASTING WORKSHOP

TIJD: 10:00 – 17:00
EUR: 299,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Het roosteren of branden van de koffiebonen is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen. Tijdens het roosteren van de koffiebonen wordt er bepaalt welke smaken en aroma’s de koffieboon uiteindelijk gaan hebben. Deze training is een combinatie van theorie en praktijk!

Bij het roosteren van de koffiebonen is theoretische kennis uitermate belangrijk. Tijdens deze training zal je je deels bezig houden met de theorie achter het roosteren. Daarnaast zal je zelf achter de roaster staan en vooral veel koffie proeven! De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Welke veranderingen zien we door het roosteren? Op het gebied van: kleur, geur, gewicht, volume, suikergehalte en zuurgraad?
  • Hoe herken je het brandprofiel (drogen, roosteren, koelen) en welke invloed heeft het op smaak en geur?
  • Welke vormen van warmteoverdracht kennen we?
  • Welke invloed heeft een lichte, medium of donkere roast op smaak?
  • Welk koffiebranders-jargon kennen we?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Koffiebranders in spe, koffie-inkopers, koffieverkopers, particulieren die ook dit deel van koffie willen beheersen of uitvoeren met een thuisbrander.

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendOnbekend
AANVRAGEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Roasting Workshop'.

Meer info
Deelnemen

SLOW COFFEE WORKSHOP

TIJD: 10:00 – 17:00
EUR: 299,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Slow Coffee wint steeds meer populariteit in de koffiewereld. Deels omdat het leuk is en deels omdat je andere smaken naar boven kunt brengen. Tijdens deze training ga je met veel zetmethoden aan de slag. Bij deze training geldt weinig theorie en veel praktijk!

Tijdens de Slow Coffee training zal je vooral veel bezig zijn met de verschillende zetmethoden. De volgende zetmethoden zullen uitgebreid behandelt worden:

  • Aeropress
  • Chemex
  • Hario V60
  • French Press (Cafetière)
  • Syphon
  • Clever Dripper

Bij elke zetmethode worden de verschillende vragen beantwoord: waarom heeft iedere zetmethode een andere doorlooptijd? Welke maalgraad hebben we nodig voor iedere zetmethode en waarom is het per zetmethode verschillend? Wat van invloed heeft de zetmethode op de smaak van de koffie?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op het gebied van slow coffee op willen doen.

Het wordt aangeraden om eerst de SCAE Coffee Introduction te volgen, voordat je aan deze training deelneemt. Maar dit is niet verplicht!

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
29-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Slow Coffee Workshop'.

Meer info
Deelnemen

SCA BARISTA SKILLS

1. SCA BARISTA SKILLS FOUNDATION

TIJD: 10:00 – 17:00
EUR: 239,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Meer info
Deelnemen

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation krijg je meer achtergrondinformatie over koffie, het zetten van dé perfecte espresso, het belang van hygiëne en het verschil tussen zuur, bitter, sterk en slap. Geschikt voor iedere koffieliefhebber!

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation worden verschillende onderwerpen behandelt. De training bestaat uit een mix van theorie en veel oefenen achter de espressomachine:

Koffiebonen
Het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen en waarom verse koffiebonen zo belangrijk zijn. Daarnaast kom je koffiebonen het beste kunt bewaren.

Malen, doseren & tamping
Als barista kun je met de maalgraad, dosering en het aandrukken van de gemalen koffie een grote invloed uitoefenen op de smaak van de koffie. Tijdens de training leer je hier meer over.

Brewing & extraction
Na het volgen van de SCAE Barista Skills Foundation training vergeet je de woorden ‘brewing’ en ‘extraction’ nooit weer. Uit welke stappen bestaat het zetten van een goede espresso en hoe herken je extractie en overextractie?

Melk opschuimen
Uiteraard kan het onderdeel ‘melk opschuimen’ niet ontbreken. Tijdens deze training krijg je tips voor het opschuimen van melk en ga je zelf aan de slag. Je leert hoe je een overheerlijke cappuccino en latte zelf kunt zetten!

Hygiëne, gezondheid & veiligheid:
Uiteraard spelen hygiene, gezondheid en veiligheid een belangrijke rol bij het zetten van koffie. Hoe ga je hygiëne te werk en houd je de espressomachine schoon?

Machineonderhoud:
Tot slot krijg je tips hoe je een horeca espressomachine het beste kunt onderhouden. Wat gebeurd er wanneer je de espressomachine niet goed onderhoud?

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.

Doelgroep:
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 73,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
13-11-2017*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
13-01-2018*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
27-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
14-03-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
30-04-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
27-06-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
17-09-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
10-11-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
19-12-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

*deze training wordt gegeven in het Engels

2. SCA BARISTA SKILLS INTERMEDIATE

TIJD: 10:00 – 17:00
EUR: 396,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Meer info
Deelnemen

De SCA Barista Skills Intermediate richt zich op de verschillende factoren (o.a. doorlooptijd, dosering) die invloed hebben op de smaak, de verschillende koffies en leren we meer over financiën. Geschikt voor een bekwame (thuis) barista!

De SCA Barista Skills Foundation training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista. De volgende onderwerpen worden behandeld:

Koffiebonen
Bij de SCA Barista Skills Foundation draait het allemaal om de smaak van de koffiebonen. Wat van invloed heeft de oorsprong, de bewerkingsmethode en de variëteit van de koffiebonen op de smaak van de koffie?

Werkplek Management
Je leert hoe je een werkplek op de juiste manier in kan richten, zodat je snel en efficient kan werken.

Malen, doseren en tamping
Hoe stel je de maalgraad in? Hoe maak je kleine aanpassingen aan de maalfijnheid en wat is het effect van een hoge of lage dosering op de smaak van de koffie?

Brewing & Extraction
Tijdens het brewing & extraction onderdeel kom je erachter hoe jij als barista invloed kan uitoefenen op de smaak van de koffie. Wat invloed heeft de extractie op de smaak van de koffie en hoe je zet je een espresso die in balans is?

Melk opschuimtechnieken
Tijdens de SCA Barista Skills Intermediate ga je ook aan de slag met de espresso machine. Je leert waarom melk schuimt, welke melk het beste is om te gebruiken en waarom melk in sommige gevallen niet schuimt?

Barista menu
Uiteraard ga je tijdens deze training aan de slag met het barista menu, bestaande uit de bekende espresso, een macchiato, americano, cappuccino, latte en flat white. Hoe zorg je ervoor dat je deze koffiedranken onder verschillende omstandigheden op een efficiënte manier klaar maakt?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
De belangrijkste aspecten op het gebied van hygiëne, gezondheid en veiligheid worden behandeld. Daarbij zal ook de onderhoud van de espresso machine behandeld worden.

Inzicht in financiën
Tot slot leer je meer over de kosten die bij het maken van koffie komen kijken.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

SCAE Barista Skills Foundation wordt aangeraden (maar is niet verplicht) aan mensen die nog geen trainingen gedaan hebben. Er wordt wel van uit gegaan dat cursisten de kennis en vaardigheden bezitten uit de modules van SCAE Barista Skills Foundation voordat aan SCAE Barista Skills Intermediate wordt begonnen.

Doelgroep:
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista.

Het SCA Barista Skills Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 218,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
29-11-2017*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
16-12-201710:00–17:00Den Haag
BOEKEN
05-02-201810:00–17:00Zeewolde
BOEKEN
28-03-201810:00–17:00Den Haag
BOEKEN

*deze training wordt gegeven in het Engels

3. SCA BARISTA SKILLS PROFESSIONAL

TIJD: 2 lesdagen 
EUR: 783,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Meer info
Deelnemen

In de training SCA Barista Skills Professional gaan we uitgebreid in op de smaak van de koffie, versheid van de koffie, espresso machines en hebben we het over klanttevredenheid, financiën, leveranciers en werkroosters voor het personeel.

De SCA Barista Skills Professional is bedoelt voor gevorderden en gaat dieper in op alles wat met koffie te maken heeft. Deze training verschaft kennis over de wetenschap die achter processen en methodes verschuilt gaat. Na het volgen van deze cursus en het behalen van je diploma mag je jezelf een professionele barista noemen. Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:

Koffiebonen
Welke factoren hebben invloed op de smaak van de koffie en wat doen verschillende roasts met de smaak? Welke invloed heeft de verpakking op de versheid van de koffiebonen en hoe beïnvloeden externe factoren de versheid?

Malen, doseren en tamping
Wat van invloed hebben de verschillende koffiemolens op de smaak? En wat zijn de verschillende aanstamptechnieken? Hoe herken je gemaakte fouten van andere barista’s terug in de smaak?

Brewing & Extraction
Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van espresso machines en hoe kun je fouten in de extractie van andere barista’s herkennen?

Melk opschuimtechnieken
Leer meer over de verschillende behandelingstechnieken van melk en welke invloed hebben deze technieken op de smaak? Daarnaast leer je hoe je microfoam van hoge kwaliteit kunt maken en hoe je opschuimfouten van andere barista’s kunt ontdekken.

Barista menu
Hoe ontwikkel je een eigen barista menu en hoe bereken je de kosten per menu item?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
Hoe pas je HACCP toe? Ook zal hier machine onderhoud behandelt worden.

Het behandelen van klanten
Hoe lever je goede service en hoe test je de tevredenheid van klanten? Hoe ga je om met klachten van klanten?

Inzicht in Financiën
Hoe selecteer je jouw leveranciers en hoe maak je werkroosters? Verder leer je hoe je de kostprijs van de koffie op basis van verschillende ingrediënten kunt berekenen en hoe je de overige kosten kunt berekenen.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Twee lesdagen van 7 uur elk. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Het SCA Barista Skills Professional examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA  examen + diploma: € 327,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
17-01-2018*10:00–17:00*Den Haag*
BOEKEN*

*deze training wordt gegeven in het Engels

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

  • WERELDWIJD ERKEND CERTIFICAAT (SCA)

  • ERVARING SINDS 1999

  • AUTHORIZED’ & GEPASSIONEERDE TRAINERS

  • GERICHT OP PRAKTIJK

  • KLEINE GROEPEN = PERSOONLIJKE AANDACHT

SCA BARISTA FOUNDATION

TIJD: 10:00 – 17:00
EUR: 239,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation krijg je meer achtergrondinformatie over koffie, het zetten van dé perfecte espresso, het belang van hygiëne en het verschil tussen zuur, bitter, sterk en slap. Geschikt voor iedere koffieliefhebber!

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation worden verschillende onderwerpen behandelt. De training bestaat uit een mix van theorie en veel oefenen achter de espressomachine:

Koffiebonen
Het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen en waarom verse koffiebonen zo belangrijk zijn. Daarnaast kom je koffiebonen het beste kunt bewaren.

Malen, doseren & tamping
Als barista kun je met de maalgraad, dosering en het aandrukken van de gemalen koffie een grote invloed uitoefenen op de smaak van de koffie. Tijdens de training leer je hier meer over.

Brewing & extraction
Na het volgen van de SCAE Barista Skills Foundation training vergeet je de woorden ‘brewing’ en ‘extraction’ nooit weer. Uit welke stappen bestaat het zetten van een goede espresso en hoe herken je extractie en overextractie?

Melk opschuimen
Uiteraard kan het onderdeel ‘melk opschuimen’ niet ontbreken. Tijdens deze training krijg je tips voor het opschuimen van melk en ga je zelf aan de slag. Je leert hoe je een overheerlijke cappuccino en latte zelf kunt zetten!

Hygiëne, gezondheid & veiligheid:
Uiteraard spelen hygiene, gezondheid en veiligheid een belangrijke rol bij het zetten van koffie. Hoe ga je hygiëne te werk en houd je de espressomachine schoon?

Machineonderhoud:
Tot slot krijg je tips hoe je een horeca espressomachine het beste kunt onderhouden. Wat gebeurd er wanneer je de espressomachine niet goed onderhoud?

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.

Doelgroep:
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 73,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
13-11-2017*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
13-01-2018*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
27-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
14-03-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
30-04-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
27-06-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
17-09-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
10-11-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
19-12-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

*deze training wordt gegeven in het Engels

Meer info
Deelnemen

SCA BARISTA INTERMEDIATE

TIJD: 10:00 – 17:00
EUR: 396,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

De SCA Barista Skills Intermediate richt zich op de verschillende factoren (o.a. doorlooptijd, dosering) die invloed hebben op de smaak, de verschillende koffies en leren we meer over financiën. Geschikt voor een bekwame (thuis) barista!

De SCA Barista Skills Foundation training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista. De volgende onderwerpen worden behandeld:

Koffiebonen
Bij de SCA Barista Skills Foundation draait het allemaal om de smaak van de koffiebonen. Wat van invloed heeft de oorsprong, de bewerkingsmethode en de variëteit van de koffiebonen op de smaak van de koffie?

Werkplek Management
Je leert hoe je een werkplek op de juiste manier in kan richten, zodat je snel en efficient kan werken.

Malen, doseren en tamping
Hoe stel je de maalgraad in? Hoe maak je kleine aanpassingen aan de maalfijnheid en wat is het effect van een hoge of lage dosering op de smaak van de koffie?

Brewing & Extraction
Tijdens het brewing & extraction onderdeel kom je erachter hoe jij als barista invloed kan uitoefenen op de smaak van de koffie. Wat invloed heeft de extractie op de smaak van de koffie en hoe je zet je een espresso die in balans is?

Melk opschuimtechnieken
Tijdens de SCA Barista Skills Intermediate ga je ook aan de slag met de espresso machine. Je leert waarom melk schuimt, welke melk het beste is om te gebruiken en waarom melk in sommige gevallen niet schuimt?

Barista menu
Uiteraard ga je tijdens deze training aan de slag met het barista menu, bestaande uit de bekende espresso, een macchiato, americano, cappuccino, latte en flat white. Hoe zorg je ervoor dat je deze koffiedranken onder verschillende omstandigheden op een efficiënte manier klaar maakt?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
De belangrijkste aspecten op het gebied van hygiëne, gezondheid en veiligheid worden behandeld. Daarbij zal ook de onderhoud van de espresso machine behandeld worden.

Inzicht in financiën
Tot slot leer je meer over de kosten die bij het maken van koffie komen kijken.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

SCAE Barista Skills Foundation wordt aangeraden (maar is niet verplicht) aan mensen die nog geen trainingen gedaan hebben. Er wordt wel van uit gegaan dat cursisten de kennis en vaardigheden bezitten uit de modules van SCAE Barista Skills Foundation voordat aan SCAE Barista Skills Intermediate wordt begonnen.

Doelgroep:
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista.

Het SCA Barista Skills Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 218,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
29-11-2017*10:00-17:00*Den Haag*
BOEKEN
16-12-201710:00–17:00Den Haag
BOEKEN
05-02-201810:00–17:00Zeewolde
BOEKEN
28-03-201810:00–17:00Den Haag
BOEKEN

*deze training wordt gegeven in het Engels

Meer info
Deelnemen

SCA BARISTA PROFESSIONAL

TIJD: 2 lesdagen 
EUR: 783,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

In de training SCA Barista Skills Professional gaan we uitgebreid in op de smaak van de koffie, versheid van de koffie, espresso machines en hebben we het over klanttevredenheid, financiën, leveranciers en werkroosters voor het personeel.

De SCA Barista Skills Professional is bedoelt voor gevorderden en gaat dieper in op alles wat met koffie te maken heeft. Deze training verschaft kennis over de wetenschap die achter processen en methodes verschuilt gaat. Na het volgen van deze cursus en het behalen van je diploma mag je jezelf een professionele barista noemen. Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:

Koffiebonen
Welke factoren hebben invloed op de smaak van de koffie en wat doen verschillende roasts met de smaak? Welke invloed heeft de verpakking op de versheid van de koffiebonen en hoe beïnvloeden externe factoren de versheid?

Malen, doseren en tamping
Wat van invloed hebben de verschillende koffiemolens op de smaak? En wat zijn de verschillende aanstamptechnieken? Hoe herken je gemaakte fouten van andere barista’s terug in de smaak?

Brewing & Extraction
Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van espresso machines en hoe kun je fouten in de extractie van andere barista’s herkennen?

Melk opschuimtechnieken
Leer meer over de verschillende behandelingstechnieken van melk en welke invloed hebben deze technieken op de smaak? Daarnaast leer je hoe je microfoam van hoge kwaliteit kunt maken en hoe je opschuimfouten van andere barista’s kunt ontdekken.

Barista menu
Hoe ontwikkel je een eigen barista menu en hoe bereken je de kosten per menu item?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
Hoe pas je HACCP toe? Ook zal hier machine onderhoud behandelt worden.

Het behandelen van klanten
Hoe lever je goede service en hoe test je de tevredenheid van klanten? Hoe ga je om met klachten van klanten?

Inzicht in Financiën
Hoe selecteer je jouw leveranciers en hoe maak je werkroosters? Verder leer je hoe je de kostprijs van de koffie op basis van verschillende ingrediënten kunt berekenen en hoe je de overige kosten kunt berekenen.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Twee lesdagen van 7 uur elk. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Het SCA Barista Skills Professional examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA  examen + diploma: € 327,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
17-01-2018*10:00–17:00*Den Haag*
BOEKEN*

*deze training wordt gegeven in het Engels

Meer info
Deelnemen

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

  • WERELDWIJD ERKEND CERTIFICAAT (SCA)

  • ERVARING SINDS 1999

  • AUTHORIZED’ & GEPASSIONEERDE TRAINERS

  • GERICHT OP PRAKTIJK

  • KLEINE GROEPEN = PERSOONLIJKE AANDACHT

SCA BREWING & ROASTING

SCA BREWING INTERMEDIATE

TIJD: 10:00 – 17:00
EUR: 481,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Meer info
Deelnemen

Bij deze training draait het allemaal om het extractieproces en het technisch benaderen van koffie. Je leert meer over de oplosbare stoffen van gemalen koffie en de 6 basiselementen van koffie. Geschikt voor liefhebbers die de diepte in willen duiken en meer willen weten over het technische aspect van koffie.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Brewing Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van maalfijnheid en extractie-oppervlakte op smaak?
  • Welke verschillende type koffiemolens kennen we en wat is de invloed van de verschillende types op smaak?
  • Wat is de invloed van het roosterproces op de uiteindelijke smaak?
  • Wat is het verschil tussen sterkte en extractie?
  • Wat is de ideale extractie?
  • Hoe ontwikkelt een extractie zich?
  • Wat zijn de 6 essentiële elementen van koffie?
  • Wat is een Brew Chart en hoe gebruik je een refractometer?

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Voor degene die nog geen SCA training hebben gevolgd, raden we aan te beginnen met de SCA Coffee Introduction of de SCA Barista Skills Foundation. Dit is echter geen vereiste.

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

 

Het SCA Brewing Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 218,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendDen HaagAANVRAGEN

SCA ROASTING FOUNDATION

TIJD: 10:00 – 17:00
EUR: 481,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Meer info
Deelnemen

Koffiebranden is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen. Tijdens deze training maak je kennis met het proces van koffiebranden. Je krijgt de theorie die je nodig hebt, maar zult vooral achter de brander staan. Geschikt voor iedereen die meer wil leren over koffie branden.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de training ter sprake:

  • Welke factoren zijn van belang bij het controleren van temperatuur bij het branden.
  • Welke punten zijn van cruciaal belang tijdens het brandproces en hoe herken je deze.
  • Hoe ziet de brandcycles eruit, hoe kun je deze controleren en welke invloed heeft dit op smaak.
  • Hoe kun je sturen op smaak tijdens het brandproces.
  • Veiligheid is bij het branden van koffie een belangrijk item. Wat doe je wanneer er brand in je brander woedt? Hoe bestrijd je het en minstens zo belangrijk, hoe voorkom je het?

Eén lesdag van 9 uur inclusief examen. De training start om 09.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden. Iedereen die geïnteresseerd in koffie branden is welkom!

Het SCA Roasting Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA certificaat: € 73,- (Incl. 21% BTW)

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
20-12-201709:00–18:00Zeewolde
BOEKEN

SCA ROASTING INTERMEDIATE

TIJD: 2 lesdagen
EUR: 1.086,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Meer info
Deelnemen

Tijdens deze training bouwen we verder op de kennis die je hebt opgedaan tijdens de SCA Roasting Foundation. We gaan dieper in op het roasting proces, zullen we verschillende brandprofielen uitproberen en vertellen jou meer over de smaakaspecten van het branden. Geschikt voor gevorderde koffiebranders.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Roasting Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van warmteoverdracht op het brandproces.
  • Welke relatie is er tussen het brandprofiel en smaak.
  • Hoe kun je door verschillende roosterprofielen toch tot dezelfde kleur komen.
  • Hoe herken je branddefecten in uiterlijk en smaak en hoe kun je ze voorkomen.
  • De basis chemische veranderingen die er tijdens het brandproces in de boon optreden.
  • Hoe richt je de ideale de werkplek in en wat heb je nodig om een branderij in te richten.

Twee lesdagen van 8 uur inclusief examen. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 17.00 af.

Het is aan te raden om alleen deel te nemen aan deze training wanneer je de SCA Roasting Foundation certificaat hebt gehaald of wanneer je praktijkervaring hebt opgedaan bij een koffiebrander.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden. 

Het SCA Roasting Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 180,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
07-12-201710:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

GESLAAGDE DEELNEMER

Jan heeft bij ons de SCA Barista Skills Foundation met succes afgerond. Na het behalen van zijn SCA certificaat is Jan bij een koffiebar in Amsterdam aan de slag gegaan als barista.

SCA BREWING INTERMEDIATE

TIJD: 10:00 – 17:00
EUR: 481,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Bij deze training draait het allemaal om het extractieproces en het technisch benaderen van koffie. Je leert meer over de oplosbare stoffen van gemalen koffie en de 6 basiselementen van koffie. Geschikt voor liefhebbers die de diepte in willen duiken en meer willen weten over het technische aspect van koffie.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Brewing Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van maalfijnheid en extractie-oppervlakte op smaak?
  • Welke verschillende type koffiemolens kennen we en wat is de invloed van de verschillende types op smaak?
  • Wat is de invloed van het roosterproces op de uiteindelijke smaak?
  • Wat is het verschil tussen sterkte en extractie?
  • Wat is de ideale extractie?
  • Hoe ontwikkelt een extractie zich?
  • Wat zijn de 6 essentiële elementen van koffie?
  • Wat is een Brew Chart en hoe gebruik je een refractometer?

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Voor degene die nog geen SCA training hebben gevolgd, raden we aan te beginnen met de SCA Coffee Introduction of de SCA Barista Skills Foundation. Dit is echter geen vereiste.

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

 

Het SCA Brewing Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 218,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendDen HaagAANVRAGEN

Meer info
Deelnemen

SCA ROASTING FOUNDATION

TIJD: 10:00 – 17:00
EUR: 481,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Koffiebranden is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen. Tijdens deze training maak je kennis met het proces van koffiebranden. Je krijgt de theorie die je nodig hebt, maar zult vooral achter de brander staan. Geschikt voor iedereen die meer wil leren over koffie branden.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de training ter sprake:

  • Welke factoren zijn van belang bij het controleren van temperatuur bij het branden.
  • Welke punten zijn van cruciaal belang tijdens het brandproces en hoe herken je deze.
  • Hoe ziet de brandcycles eruit, hoe kun je deze controleren en welke invloed heeft dit op smaak.
  • Hoe kun je sturen op smaak tijdens het brandproces.
  • Veiligheid is bij het branden van koffie een belangrijk item. Wat doe je wanneer er brand in je brander woedt? Hoe bestrijd je het en minstens zo belangrijk, hoe voorkom je het?

Eén lesdag van 9 uur inclusief examen. De training start om 09.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden. Iedereen die geïnteresseerd in koffie branden is welkom!

Het SCA Roasting Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA certificaat: € 73,- (Incl. 21% BTW)

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
20-12-201709:00–18:00Zeewolde
BOEKEN

Meer info
Deelnemen

SCA ROASTING INTERMEDIATE

TIJD: 2 lesdagen
EUR: 1.086,- incl. BTW
Lunch inbegrepen

Tijdens deze training bouwen we verder op de kennis die je hebt opgedaan tijdens de SCA Roasting Foundation. We gaan dieper in op het roasting proces, zullen we verschillende brandprofielen uitproberen en vertellen jou meer over de smaakaspecten van het branden. Geschikt voor gevorderde koffiebranders.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Roasting Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van warmteoverdracht op het brandproces.
  • Welke relatie is er tussen het brandprofiel en smaak.
  • Hoe kun je door verschillende roosterprofielen toch tot dezelfde kleur komen.
  • Hoe herken je branddefecten in uiterlijk en smaak en hoe kun je ze voorkomen.
  • De basis chemische veranderingen die er tijdens het brandproces in de boon optreden.
  • Hoe richt je de ideale de werkplek in en wat heb je nodig om een branderij in te richten.

Twee lesdagen van 8 uur inclusief examen. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 17.00 af.

Het is aan te raden om alleen deel te nemen aan deze training wanneer je de SCA Roasting Foundation certificaat hebt gehaald of wanneer je praktijkervaring hebt opgedaan bij een koffiebrander.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden. 

Het SCA Roasting Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 180,- incl. BTW

Klik op ‘boeken’ om deelname aan de desbetreffende training te bevestigen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
07-12-201710:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

Meer info
Deelnemen

Terug naar boven

GESLAAGDE DEELNEMER

Jan heeft bij ons de SCA Barista Skills Foundation met succes afgerond. Na het behalen van zijn SCA certificaat is Jan bij een koffiebar in Amsterdam aan de slag gegaan als barista.

TEAMTRAININGEN

LATTE ART TEAMTRAINING

TIJD: 3 uur (max. 6 personen)
EUR: 479,- incl. BTW

De Latte Art Teamtraining is bedoelt voor horeca of een teamuitje (max. 6 personen). Tijdens deze training sta je vooral zelf achter de machine en krijg je tips voor het schenken van het welbekende hartje, appel, blaadje en rosetta. De inhoud van de training hangt deels af van het niveau van de groep.

De Latte Art Teamtraining is vooral een training dat gericht is op praktijk. Tijdens de training zal iedereen in de groep vooral gefocust zijn op het schenken van latte art. De volgende onderwerpen zullen besproken worden:

  • Welke melk gebruiken we en waarom?
  • Melk opschuimtechnieken
  • Free hand pouring
  • Hoe schenk je een appel, hartje, rosetta of blaadje?

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ook zeer geschikt voor een team of bedrijfsuitje!

 

Deze training aanvragen!

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

  • WERELDWIJD ERKEND CERTIFICAAT (SCA)

  • ERVARING SINDS 1999

  • AUTHORIZED’ & GEPASSIONEERDE TRAINERS

  • GERICHT OP PRAKTIJK

  • KLEINE GROEPEN = PERSOONLIJKE AANDACHT

OVERZICHT BARISTA WORKSHOPS

TrainingTIJDEUR  
SCA Coffee Introduction3 uur€ 118,-
Meer info
Deelnemen
Latte Art Workshop3 uur€ 118,-
Meer info
Deelnemen
Slow Coffee workshop7 uur€ 299,-
Meer info
Deelnemen
Roasting workshop7 uur€ 299,-
Meer info
Deelnemen
SCA Barista skills Foundation7 uur€ 239,-
Meer info
Deelnemen
SCA Barista Skills Intermediate7 uur€ 296,-
Meer info
Deelnemen
SCA Barista Skills Professional2 lesdagen€ 783,-
Meer info
Deelnemen
SCA Brewing Intermediate7 uur€ 481,-
Meer info
Deelnemen
SCA Roasting Foundation9 uur€ 481,-
Meer info
Deelnemen
SCA Roasting Intermediate2 lesdagen€ 1.086,-
Meer info
Deelnemen

Welke koffie workshop past bij jou?

Heb je een dure espressomachine gekocht en wil je graag weten hoe je een lekkere bak koffie zet? Of wil je simpelweg meer leven over koffie? Dan is een barista workshop iets voor jou. Tijdens een workshop kom je in een korte tijd veel te weten over koffie zetmethoden, de verschillende koffiesoorten en maak je kennis met latte art. Op baristaworden.nl bieden wij workshops met uiteenlopende onderwerpen aan, zoals latte art, basis barista, roasting en slow coffee.

De meeste thuis barista ‘s onderschatten de moeilijkheidsgraad van het zetten van een lekkere bak koffie. Met een goede en dure espressomachine ben je er niet. Er zijn behoorlijk wat factoren die de smaak van de koffie beïnvloeden, waar je tijdens onze workshops meer over te weten zult komen.

De onderstaande workshops bieden wij aan:

  • SCA Coffee Introduction
  • Basis Barista Workshop
  • Latte Art Workshop
  • Slow Coffee workshop
  • Roasting workshop
  • Barista Teamtraining
  • Latte Art Teamtraining

Barista workshops iets voor jou?

De Basis barista workshop, de latte art workshop én de SCA Coffee Introduction workshops zijn bedoelt voor mensen die weinig tot geen kennis over koffie hebben of mensen die graag in de koffiewereld willen werken, maar nog geen idee hebben wat ze precies binnen de koffiewereld willen gaan doen. De barista gerelateerde workshops die we aanbieden zijn een stuk goedkoper dan de SCA cursussen. Wanneer je er niet zeker van bent of een SCA cursus iets voor jou is, kun je eerst starten met één van onze barista workshops.

Daarnaast bieden we de slow coffee en roasting workshops aan. Deze workshops zijn bedoelt voor koffiebranders, koffie-inkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer over slow coffee en roasting te weten willen kopen

Tot slot bieden wij Latte Art en barista teamtrainingen aan. Deze workshops zijn bedoelt voor een teamuitje, een dagje uit met je collega’s of als training voor jouw horeca personeel. Uiteraard zijn wij flexibel en kunnen we de training aanpassen aan de wensen van de groep.

Welke barista workshops bieden wij aan?

Zoals al eerder aangegeven bieden wij verschillende workshops aan, namelijk de SCA Coffee Introduction, basis barista workshop, latte art workshop, roasting workshop, slow coffee workshop, barista teamtraining en de latte art teamtraining.

SCA Coffee Introduction
Deze workshop wordt gegeven volgens de richtlijnen van het SCA, Speciality Coffee Association. Tijdens deze workshop maak je kennis met verschillende zetmethodes, koffiebonen in het algemeen, de werking van de espresso machine en het roosteren van koffiebonen. Kosten: € 117,37 inclusief 21% BTW.

Basis barista workshop
Deze workshop is gericht op alle aspecten waar een barista mee te maken krijgt, zoals de werking van een espressomachine, het instellen van de koffiemolen, de basis voor het maken van een heerlijke espresso en cappuccino. Deze workshop is bedoelt voor beginnende barista’s of particulieren die meer willen leren over koffie en het zetten van koffie. Kosten: € 117,37 inclusief 21% BTW.

Tijdens onze barista workshops maak je kennis met het vak. Je leert meer over koffie(bonen), hoe een espressomachine werkt en zal de mogelijkheid krijgen om verschillende koffies te oefenen, zoals de espresso, americano en cappuccino. Na afloop van de barista workshop ben je in staat om de perfecte espresso, americano en cappuccino te maken. Tijdens de barista workshop de juiste handvaten aangereikt om het thuis of waar dan ook verder te oefenen.

Latte art workshop
Tijdens de Latte Art Workshop ga je aan de slag met het zetten van een espresso, het opschuimen van de melk en de technieken die achter het bekende hartje, blaadje, appel en Rosette verscholen zitten. Deze training is bedoelt voor iedereen die latte art graag onder de knie wilt krijgen. Kosten: € 117,37 inclusief 21% BTW.

Slow coffee workshop
Bij deze workshop draait het voornamelijk om praktijk. Je zult voornamelijk veel zetmethoden uitproberen en leren wat van invloed een specifieke zetmethode op de smaak heeft. Je zult ervaren dat elke zetmethode een andere smaak op levert. Erg interessant (en lekker)! Kosten: € 298,87 inclusief 21% BTW.

Roasting workshop
Bij deze workshop draait het om het branden van de koffiebonen, wat gezien wordt als het belangrijkste onderdeel binnen de koffieketen. Het roosteren van de koffiebonen heeft namelijk enorm veel invloed op de smaak van de koffieboon. Deze workshop is een combinatie van theorie en praktijk. Kosten: € 298,87 inclusief 21% BTW.

Op zoek naar een barista cursus? Klik dan hier.

Waarom voor onze barista workshops kiezen?

  • Workshops worden door professionals gegeven
  • Persoonlijke aandacht
  • Professioneel apparatuur
  • Wereldwijd erkend diploma (dit geldt alleen voor de SCA Coffee Introduction)
  • Ervaring sinds 1999

Waar worden onze barista workshops gegeven?

De workshops die wij geven worden alleen gegeven in Zeewolde en Den Haag. De meeste workshops staan al ingepland. Mocht deze datum niet uitkomen dan kun je ons altijd een berichtje sturen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Meer informatie over onze barista workshops

Heb je een dure espressomachine gekocht en wil je graag weten hoe je een lekkere bak koffie zet? Of wil je simpelweg meer leven over koffie? Dan is een barista workshop iets voor jou. Tijdens een workshop kom je in een korte tijd veel te weten over koffie zetmethoden, de verschillende koffiesoorten en maak je kennis met latte art. Op baristaworden.nl bieden wij workshops met uiteenlopende onderwerpen aan, zoals latte art, basis barista, roasting en slow coffee.

De meeste thuis barista ‘s onderschatten de moeilijkheidsgraad van het zetten van een lekkere bak koffie. Met een goede en dure espressomachine ben je er niet. Er zijn behoorlijk wat factoren die de smaak van de koffie beïnvloeden, waar je tijdens onze workshops meer over te weten zult komen.

De onderstaande workshops bieden wij aan:

  • SCA Coffee Introduction
  • Basis Barista Workshop
  • Latte Art Workshop
  • Slow Coffee workshop
  • Roasting workshop
  • Barista Teamtraining
  • Latte Art Teamtraining

Barista workshops iets voor jou?

De Basis barista workshop, de latte art workshop én de SCA Coffee Introduction workshops zijn bedoelt voor mensen die weinig tot geen kennis over koffie hebben of mensen die graag in de koffiewereld willen werken, maar nog geen idee hebben wat ze precies binnen de koffiewereld willen gaan doen. De barista gerelateerde workshops die we aanbieden zijn een stuk goedkoper dan de SCA cursussen. Wanneer je er niet zeker van bent of een SCA cursus iets voor jou is, kun je eerst starten met één van onze barista workshops.

Daarnaast bieden we de slow coffee en roasting workshops aan. Deze workshops zijn bedoelt voor koffiebranders, koffie-inkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer over slow coffee en roasting te weten willen kopen

Tot slot bieden wij Latte Art en barista teamtrainingen aan. Deze workshops zijn bedoelt voor een teamuitje, een dagje uit met je collega’s of als training voor jouw horeca personeel. Uiteraard zijn wij flexibel en kunnen we de training aanpassen aan de wensen van de groep.

Welke barista workshops bieden wij aan?

Zoals al eerder aangegeven bieden wij verschillende workshops aan, namelijk de SCA Coffee Introduction, basis barista workshop, latte art workshop, roasting workshop, slow coffee workshop, barista teamtraining en de latte art teamtraining.

SCA Coffee Introduction
Deze workshop wordt gegeven volgens de richtlijnen van het SCA, Speciality Coffee Association. Tijdens deze workshop maak je kennis met verschillende zetmethodes, koffiebonen in het algemeen, de werking van de espresso machine en het roosteren van koffiebonen. Kosten: € 117,37 inclusief 21% BTW.

Basis barista workshop
Deze workshop is gericht op alle aspecten waar een barista mee te maken krijgt, zoals de werking van een espressomachine, het instellen van de koffiemolen, de basis voor het maken van een heerlijke espresso en cappuccino. Deze workshop is bedoelt voor beginnende barista’s of particulieren die meer willen leren over koffie en het zetten van koffie. Kosten: € 117,37 inclusief 21% BTW.

Tijdens onze barista workshops maak je kennis met het vak. Je leert meer over koffie(bonen), hoe een espressomachine werkt en zal de mogelijkheid krijgen om verschillende koffies te oefenen, zoals de espresso, americano en cappuccino. Na afloop van de barista workshop ben je in staat om de perfecte espresso, americano en cappuccino te maken. Tijdens de barista workshop de juiste handvaten aangereikt om het thuis of waar dan ook verder te oefenen.

Latte art workshop
Tijdens de Latte Art Workshop ga je aan de slag met het zetten van een espresso, het opschuimen van de melk en de technieken die achter het bekende hartje, blaadje, appel en Rosette verscholen zitten. Deze training is bedoelt voor iedereen die latte art graag onder de knie wilt krijgen. Kosten: € 117,37 inclusief 21% BTW.

Slow coffee workshop
Bij deze workshop draait het voornamelijk om praktijk. Je zult voornamelijk veel zetmethoden uitproberen en leren wat van invloed een specifieke zetmethode op de smaak heeft. Je zult ervaren dat elke zetmethode een andere smaak op levert. Erg interessant (en lekker)! Kosten: € 298,87 inclusief 21% BTW.

Roasting workshop
Bij deze workshop draait het om het branden van de koffiebonen, wat gezien wordt als het belangrijkste onderdeel binnen de koffieketen. Het roosteren van de koffiebonen heeft namelijk enorm veel invloed op de smaak van de koffieboon. Deze workshop is een combinatie van theorie en praktijk. Kosten: € 298,87 inclusief 21% BTW.

Op zoek naar een barista cursus? Klik dan hier.

Waarom voor onze barista workshops kiezen?

  • Workshops worden door professionals gegeven
  • Persoonlijke aandacht
  • Professioneel apparatuur
  • Wereldwijd erkend diploma (dit geldt alleen voor de SCA Coffee Introduction)
  • Ervaring sinds 1999

Waar worden onze barista workshops gegeven?

De workshops die wij geven worden alleen gegeven in Zeewolde en Den Haag. De meeste workshops staan al ingepland. Mocht deze datum niet uitkomen dan kun je ons altijd een berichtje sturen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

VOLG ONS OP INSTAGRAM

LEESMATERIAAL

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

#TAGS