Barista vacatures

/Barista vacatures
Barista vacatures 2017-02-24T14:19:35+00:00

Barista vacatures Nederland

Vind de barista vacature die bij je past

Het vinden van een barista vacature hoeft niet moeilijk te zijn. In de meeste gevallen zullen koffiebars om ervaring vragen wanneer zij op zoek zijn naar een barista. Maar dat betekent niet dat je geen kans maakt als je geen barista ervaring hebt. Er zijn namelijk ook genoeg koffiebars, restaurants of hotels die in jou willen investeren en die jou een interne barista cursus aanbieden. Ook wanneer er om barista ervaring gevraagd wordt, kun je het altijd proberen. Wie niet waagt, wie niet wint zeggen wij altijd.

Wat wil je precies?

Voordat je gaat solliciteren op een barista vacature moet je goed nadenken over wat je wilt. Solliciteer je liever bij een koffiebar met één eigenaar die zelf ook in de koffiebar werkt of ga je liever aan de slag voor een grote franchise chain zoals Starbucks? Het voordeel dat je bij een koffiebar met één eigenaar hebt is dat je meerdere taken kunt krijgen. Zo staat de ondernemer eerder open voor nieuwe dingen en kun je hem op een gegeven moment helpen met het managen van de koffiebar. Bij een grote franchise chain zit je meer vast aan regeltjes, maar daarbij zijn er vaak wel meer mogelijkheden voor interne opleidingen. Met deze interne opleidingen kun je je verder ontwikkelen als barista, manager of welke kant je dan ook op wilt.

Aan de slag voor een restaurant of hotel

Tot slot is het ook mogelijk om als barista voor een restaurant of een hotel aan de slag te gaan als barista. De kans is groot dat je niet alleen ingezet wordt voor barista werkzaamheden, maar dat je ook andere werkzaamheden zult moeten uitvoeren. Het is natuurlijk maar net wat je wilt en daarom raden wij jou aan hier van te voren goed over na te denken. Als je zonder na te denken begint met solliciteren kan het zijn dat je met verkeerde verwachtingen bij een werkgever terecht komt en het baantje als barista uiteindelijk tegen valt.

Barista vacatures in Nederland

Wij doen onze uiterste best om deze pagina met barista vacatures in Nederland up-to-date te houden. Kun je vandaag niet de gewenste barista vacature vinden, dan kan het zo zijn dat die er morgen wel bij zit. Blijf baristaworden.nl daarom in de gaten houden en wie weet vind je morgen of overmorgen wèl de gewenste barista vacature.

Het volgen van een barista cursus

Door een barista cursus te volgen vergroot je de kans dat je uiteindelijk als barista wordt aangenomen. Tijdens een barista cursus maak je kennis met het vak en word je langzaam klaargestoomd voor het echte werk. Zo leer je meer over basisvaardigheden, koffiebonen, koffie zetmethoden en latte art. Eventueel kun je jouw nieuwe werkgever ook vragen (mocht je eenmaal aangenomen zijn) naar de mogelijkheden op het gebied van (interne of externe) barista cursussen. Naast een barista cursus zou je eventueel ook kunnen kiezen voor een barista workshop. Deze duren korter en zijn vaak een stukje goedkoper.

Toggle Sliding Bar Area

VOLG ONS OP INSTAGRAM

LEESMATERIAAL

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

#TAGS