VOLG ONS OP INSTAGRAM

LEESMATERIAAL

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

#TAGS

SCA BARISTA SKILLS

SCA BARISTA FOUNDATION

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation krijg je meer achtergrondinformatie over koffie, het zetten van dé perfecte espresso, het belang van hygiëne en het verschil tussen zuur, bitter, sterk en slap.

Geschikt voor iedere koffieliefhebber!

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation worden verschillende onderwerpen behandelt. De training bestaat uit een mix van theorie en veel oefenen achter de espressomachine:

Koffiebonen
Het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen en waarom verse koffiebonen zo belangrijk zijn. Daarnaast kom je koffiebonen het beste kunt bewaren.

Malen, doseren & tamping
Als barista kun je met de maalgraad, dosering en het aandrukken van de gemalen koffie een grote invloed uitoefenen op de smaak van de koffie. Tijdens de training leer je hier meer over.

Brewing & extraction
Na het volgen van de SCAE Barista Skills Foundation training vergeet je de woorden ‘brewing’ en ‘extraction’ nooit weer. Uit welke stappen bestaat het zetten van een goede espresso en hoe herken je extractie en overextractie?

Melk opschuimen
Uiteraard kan het onderdeel ‘melk opschuimen’ niet ontbreken. Tijdens deze training krijg je tips voor het opschuimen van melk en ga je zelf aan de slag. Je leert hoe je een overheerlijke cappuccino en latte zelf kunt zetten!

Hygiëne, gezondheid & veiligheid:
Uiteraard spelen hygiene, gezondheid en veiligheid een belangrijke rol bij het zetten van koffie. Hoe ga je hygiëne te werk en houd je de espressomachine schoon?

Machineonderhoud:
Tot slot krijg je tips hoe je een horeca espressomachine het beste kunt onderhouden. Wat gebeurd er wanneer je de espressomachine niet goed onderhoud?

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.

Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.

Doelgroep:
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 72,60 incl. BTW

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
25-10-201710:00-17:00Den Haag
BOEKEN
18-12-201710:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
27-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
14-03-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
*deze training wordt gegeven in het Engels
Kosten training: € 238,37 incl. 21% BTW
Kosten SCA certificatie: € 72,60 incl. 21% BTW

SCA BARISTA INTERMEDIATE

De SCA Barista Skills Intermediate richt zich op de verschillende factoren (o.a. doorlooptijd, dosering) die invloed hebben op de smaak, de verschillende koffies en leren we meer over financiën.

Geschikt voor een bekwame (thuis) barista!

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

De SCA Barista Skills Foundation training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista. De volgende onderwerpen worden behandeld:

Koffiebonen
Bij de SCA Barista Skills Foundation draait het allemaal om de smaak van de koffiebonen. Wat van invloed heeft de oorsprong, de bewerkingsmethode en de variëteit van de koffiebonen op de smaak van de koffie?

Werkplek Management
Je leert hoe je een werkplek op de juiste manier in kan richten, zodat je snel en efficient kan werken.

Malen, doseren en tamping
Hoe stel je de maalgraad in? Hoe maak je kleine aanpassingen aan de maalfijnheid en wat is het effect van een hoge of lage dosering op de smaak van de koffie?

Brewing & Extraction
Tijdens het brewing & extraction onderdeel kom je erachter hoe jij als barista invloed kan uitoefenen op de smaak van de koffie. Wat invloed heeft de extractie op de smaak van de koffie en hoe je zet je een espresso die in balans is?

Melk opschuimtechnieken
Tijdens de SCA Barista Skills Intermediate ga je ook aan de slag met de espresso machine. Je leert waarom melk schuimt, welke melk het beste is om te gebruiken en waarom melk in sommige gevallen niet schuimt?

Barista menu
Uiteraard ga je tijdens deze training aan de slag met het barista menu, bestaande uit de bekende espresso, een macchiato, americano, cappuccino, latte en flat white. Hoe zorg je ervoor dat je deze koffiedranken onder verschillende omstandigheden op een efficiënte manier klaar maakt?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
De belangrijkste aspecten op het gebied van hygiëne, gezondheid en veiligheid worden behandeld. Daarbij zal ook de onderhoud van de espresso machine behandeld worden.

Inzicht in financiën
Tot slot leer je meer over de kosten die bij het maken van koffie komen kijken.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.

SCAE Barista Skills Foundation wordt aangeraden (maar is niet verplicht) aan mensen die nog geen trainingen gedaan hebben. Er wordt wel van uit gegaan dat cursisten de kennis en vaardigheden bezitten uit de modules van SCAE Barista Skills Foundation voordat aan SCAE Barista Skills Intermediate wordt begonnen.

Doelgroep:
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista.

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA examen + diploma: € 217,80 incl. BTW

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
12-10-201710:00–17:00Zeewolde
BOEKEN
16-12-201710:00–17:00Den Haag
BOEKEN
05-02-201810:00–17:00Zeewolde
BOEKEN
28-03-201810:00–17:00Den Haag
BOEKEN
*deze training wordt gegeven in het Engels
Kosten training: € 395,67 incl. 21% BTW
Kosten SCA certificatie: € 217,80 incl. 21% BTW

SCA BARISTA PROFESSIONAL

In de training SCA Barista Skills Professional gaan we uitgebreid in op de smaak van de koffie, versheid van de koffie, espresso machines en hebben we het over klanttevredenheid, financiën, leveranciers en werkroosters voor het personeel.

Twee op achtereenvolgende lesdagen van 7 uur elk. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

De SCA Barista Skills Professional is bedoelt voor gevorderden en gaat dieper in op alles wat met koffie te maken heeft. Deze training verschaft kennis over de wetenschap die achter processen en methodes verschuilt gaat. Na het volgen van deze cursus en het behalen van je diploma mag je jezelf een professionele barista noemen. Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:

Koffiebonen
Welke factoren hebben invloed op de smaak van de koffie en wat doen verschillende roasts met de smaak? Welke invloed heeft de verpakking op de versheid van de koffiebonen en hoe beïnvloeden externe factoren de versheid?

Malen, doseren en tamping
Wat van invloed hebben de verschillende koffiemolens op de smaak? En wat zijn de verschillende aanstamptechnieken? Hoe herken je gemaakte fouten van andere barista’s terug in de smaak?

Brewing & Extraction
Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van espresso machines en hoe kun je fouten in de extractie van andere barista’s herkennen?

Melk opschuimtechnieken
Leer meer over de verschillende behandelingstechnieken van melk en welke invloed hebben deze technieken op de smaak? Daarnaast leer je hoe je microfoam van hoge kwaliteit kunt maken en hoe je opschuimfouten van andere barista’s kunt ontdekken.

Barista menu
Hoe ontwikkel je een eigen barista menu en hoe bereken je de kosten per menu item?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
Hoe pas je HACCP toe? Ook zal hier machine onderhoud behandelt worden.

Het behandelen van klanten
Hoe lever je goede service en hoe test je de tevredenheid van klanten? Hoe ga je om met klachten van klanten?

Inzicht in Financiën
Hoe selecteer je jouw leveranciers en hoe maak je werkroosters? Verder leer je hoe je de kostprijs van de koffie op basis van verschillende ingrediënten kunt berekenen en hoe je de overige kosten kunt berekenen.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA  examen + diploma: € 326,70 incl. BTW

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
05-10-2017*10:00–17:00*Den Haag*
BOEKEN
17-01-201810:00–17:00Den Haag
BOEKEN*
*deze training wordt gegeven in het Engels
Kosten training: € 782,87 incl. 21% BTW
Kosten SCA certificatie: € 326,70 incl. 21% BTW

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

  • WERELDWIJD ERKEND CERTIFICAAT (SCA)

  • ERVARING SINDS 1999

  • AUTHORIZED’ & GEPASSIONEERDE TRAINERS

  • GERICHT OP PRAKTIJK

  • KLEINE GROEPEN = PERSOONLIJKE AANDACHT

GESLAAGDE DEELNEMER

Jan heeft bij ons de SCA Barista Skills Foundation met succes afgerond. Na het behalen van zijn SCA certificaat is Jan bij een koffiebar in Amsterdam aan de slag gegaan als barista.

SCA BARISTA SKILLS

SCA BARISTA SKILLS FOUNDATION

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation krijg je meer achtergrondinformatie over koffie, het zetten van dé perfecte espresso, het belang van hygiëne en het verschil tussen zuur, bitter, sterk en slap. Geschikt voor iedere koffieliefhebber!

Tijdens de SCA Barista Skills Foundation worden verschillende onderwerpen behandelt. De training bestaat uit een mix van theorie en veel oefenen achter de espressomachine:

Koffiebonen
Het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen en waarom verse koffiebonen zo belangrijk zijn. Daarnaast kom je koffiebonen het beste kunt bewaren.

Malen, doseren & tamping
Als barista kun je met de maalgraad, dosering en het aandrukken van de gemalen koffie een grote invloed uitoefenen op de smaak van de koffie. Tijdens de training leer je hier meer over.

Brewing & extraction
Na het volgen van de SCAE Barista Skills Foundation training vergeet je de woorden ‘brewing’ en ‘extraction’ nooit weer. Uit welke stappen bestaat het zetten van een goede espresso en hoe herken je extractie en overextractie?

Melk opschuimen
Uiteraard kan het onderdeel ‘melk opschuimen’ niet ontbreken. Tijdens deze training krijg je tips voor het opschuimen van melk en ga je zelf aan de slag. Je leert hoe je een overheerlijke cappuccino en latte zelf kunt zetten!

Hygiëne, gezondheid & veiligheid:
Uiteraard spelen hygiene, gezondheid en veiligheid een belangrijke rol bij het zetten van koffie. Hoe ga je hygiëne te werk en houd je de espressomachine schoon?

Machineonderhoud:
Tot slot krijg je tips hoe je een horeca espressomachine het beste kunt onderhouden. Wat gebeurd er wanneer je de espressomachine niet goed onderhoud?

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.

Doelgroep:
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Toetsing:
Het SCAE Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
25-10-201710:00-17:00Den Haag
BOEKEN
18-12-201710:00-17:00Zeewolde
BOEKEN
27-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
14-03-201810:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

*deze training wordt gegeven in het Engels

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 1 lesdag
Prijs training: € 238,37
Prijs SCA Diploma: € 72,60
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands & Engels

SCA BARISTA SKILLS INTERMEDIATE

De SCA Barista Skills Intermediate richt zich op de verschillende factoren (o.a. doorlooptijd, dosering) die invloed hebben op de smaak, de verschillende koffies en leren we meer over financiën. Geschikt voor een bekwame (thuis) barista!

De SCA Barista Skills Foundation training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista. De volgende onderwerpen worden behandeld:

Koffiebonen
Bij de SCA Barista Skills Foundation draait het allemaal om de smaak van de koffiebonen. Wat van invloed heeft de oorsprong, de bewerkingsmethode en de variëteit van de koffiebonen op de smaak van de koffie?

Werkplek Management
Je leert hoe je een werkplek op de juiste manier in kan richten, zodat je snel en efficient kan werken.

Malen, doseren en tamping
Hoe stel je de maalgraad in? Hoe maak je kleine aanpassingen aan de maalfijnheid en wat is het effect van een hoge of lage dosering op de smaak van de koffie?

Brewing & Extraction
Tijdens het brewing & extraction onderdeel kom je erachter hoe jij als barista invloed kan uitoefenen op de smaak van de koffie. Wat invloed heeft de extractie op de smaak van de koffie en hoe je zet je een espresso die in balans is?

Melk opschuimtechnieken
Tijdens de SCA Barista Skills Intermediate ga je ook aan de slag met de espresso machine. Je leert waarom melk schuimt, welke melk het beste is om te gebruiken en waarom melk in sommige gevallen niet schuimt?

Barista menu
Uiteraard ga je tijdens deze training aan de slag met het barista menu, bestaande uit de bekende espresso, een macchiato, americano, cappuccino, latte en flat white. Hoe zorg je ervoor dat je deze koffiedranken onder verschillende omstandigheden op een efficiënte manier klaar maakt?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
De belangrijkste aspecten op het gebied van hygiëne, gezondheid en veiligheid worden behandeld. Daarbij zal ook de onderhoud van de espresso machine behandeld worden.

Inzicht in financiën
Tot slot leer je meer over de kosten die bij het maken van koffie komen kijken.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

SCAE Barista Skills Foundation wordt aangeraden (maar is niet verplicht) aan mensen die nog geen trainingen gedaan hebben. Er wordt wel van uit gegaan dat cursisten de kennis en vaardigheden bezitten uit de modules van SCAE Barista Skills Foundation voordat aan SCAE Barista Skills Intermediate wordt begonnen.

Doelgroep:
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista.

Toetsing:
Het SCAE Barista Skills Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
12-10-201710:00–17:00Zeewolde
BOEKEN
16-12-201710:00–17:00Den Haag
BOEKEN
05-02-201810:00–17:00Zeewolde
BOEKEN
28-03-201810:00–17:00Den Haag
BOEKEN

*deze training wordt gegeven in het Engels

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 1 lesdag
Prijs training: € 395,67
Prijs SCA diploma: € 217,80
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands & Engels

SCA BARISTA SKILLS PROFESSIONAL

In de training SCA Barista Skills Professional gaan we uitgebreid in op de smaak van de koffie, versheid van de koffie, espresso machines en hebben we het over klanttevredenheid, financiën, leveranciers en werkroosters voor het personeel.

De SCA Barista Skills Professional is bedoelt voor gevorderden en gaat dieper in op alles wat met koffie te maken heeft. Deze training verschaft kennis over de wetenschap die achter processen en methodes verschuilt gaat. Na het volgen van deze cursus en het behalen van je diploma mag je jezelf een professionele barista noemen. Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:

Koffiebonen
Welke factoren hebben invloed op de smaak van de koffie en wat doen verschillende roasts met de smaak? Welke invloed heeft de verpakking op de versheid van de koffiebonen en hoe beïnvloeden externe factoren de versheid?

Malen, doseren en tamping
Wat van invloed hebben de verschillende koffiemolens op de smaak? En wat zijn de verschillende aanstamptechnieken? Hoe herken je gemaakte fouten van andere barista’s terug in de smaak?

Brewing & Extraction
Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van espresso machines en hoe kun je fouten in de extractie van andere barista’s herkennen?

Melk opschuimtechnieken
Leer meer over de verschillende behandelingstechnieken van melk en welke invloed hebben deze technieken op de smaak? Daarnaast leer je hoe je microfoam van hoge kwaliteit kunt maken en hoe je opschuimfouten van andere barista’s kunt ontdekken.

Barista menu
Hoe ontwikkel je een eigen barista menu en hoe bereken je de kosten per menu item?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid
Hoe pas je HACCP toe? Ook zal hier machine onderhoud behandelt worden.

Het behandelen van klanten
Hoe lever je goede service en hoe test je de tevredenheid van klanten? Hoe ga je om met klachten van klanten?

Inzicht in Financiën
Hoe selecteer je jouw leveranciers en hoe maak je werkroosters? Verder leer je hoe je de kostprijs van de koffie op basis van verschillende ingrediënten kunt berekenen en hoe je de overige kosten kunt berekenen.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.
Twee lesdagen van 7 uur elk. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Toetsing
Het SCAE Barista Skills Professional examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
05-10-2017*10:00–17:00*Den Haag*
BOEKEN
17-01-201810:00–17:00Den Haag
BOEKEN*

*deze training wordt gegeven in het Engels

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 2 lesdagen
Prijs training: € 782,87
Prijs SCA Diploma: € 326,70
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands & Engels

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

  • WERELDWIJD ERKEND CERTIFICAAT (SCA)

  • ERVARING SINDS 1999

  • AUTHORIZED’ & GEPASSIONEERDE TRAINERS

  • GERICHT OP PRAKTIJK

  • KLEINE GROEPEN = PERSOONLIJKE AANDACHT

SCA BREWING & ROASTING

SCA BREWING INTERMEDIATE

Bij deze training draait het allemaal om het extractieproces en het technisch benaderen van koffie. Je leert meer over de oplosbare stoffen van gemalen koffie en de 6 basiselementen van koffie.

Geschikt voor liefhebbers die de diepte in willen duiken en meer willen weten over het technische aspect van koffie.

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.

De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Brewing Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van maalfijnheid en extractie-oppervlakte op smaak?
  • Welke verschillende type koffiemolens kennen we en wat is de invloed van de verschillende types op smaak?
  • Wat is de invloed van het roosterproces op de uiteindelijke smaak?
  • Wat is het verschil tussen sterkte en extractie?
  • Wat is de ideale extractie?
  • Hoe ontwikkelt een extractie zich?
  • Wat zijn de 6 essentiële elementen van koffie?
  • Wat is een Brew Chart en hoe gebruik je een refractometer?

Voor degene die nog geen SCAE training hebben gevolgd, raden we aan te beginnen met de SCAE Coffee Introduction of de SCAE Barista Skills Foundation. Dit is echter geen vereiste.

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Toetsing
Het SCAE Brewing Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

 

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendDen HaagAANVRAGEN
Kosten training: € 480,37 (incl. 21% BTW)
Kosten SCA certificatie: € 217,80 (incl. 21% BTW)

SCA ROASTING FOUNDATION

Koffiebranden is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen. Tijdens deze training maak je kennis met het proces van koffiebranden.

Je krijgt de theorie die je nodig hebt, maar zult vooral achter de brander staan. Geschikt voor iedereen die meer wil leren over koffie branden.

Eén lesdag van 9 uur inclusief examen. De training start om 09.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.

De volgende onderwerpen komen tijdens de training ter sprake:

  • Welke factoren zijn van belang bij het controleren van temperatuur bij het branden.
  • Welke punten zijn van cruciaal belang tijdens het brandproces en hoe herken je deze.
  • Hoe ziet de brandcycles eruit, hoe kun je deze controleren en welke invloed heeft dit op smaak.
  • Hoe kun je sturen op smaak tijdens het brandproces.
  • Veiligheid is bij het branden van koffie een belangrijk item. Wat doe je wanneer er brand in je brander woedt? Hoe bestrijd je het en minstens zo belangrijk, hoe voorkom je het?

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden. Iedereen die geïnteresseerd in koffie branden is welkom!

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Kosten SCA certificaat: € 72,60 (Incl. 21% BTW)

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
20-12-201709:00–18:00Zeewolde
BOEKEN

Kosten training: € 480,37 (incl. 21% BTW)
Kosten SCA certificatie: € 72,60 (Incl. 21% BTW)

SCA ROASTING INTERMEDIATE

Tijdens deze training bouwen we verder op de kennis die je hebt opgedaan tijdens de SCA Roasting Foundation.

We gaan dieper in op het roasting proces, zullen we verschillende brandprofielen uitproberen en vertellen jou meer over de smaakaspecten van het branden. Geschikt voor gevorderde koffiebranders.

Twee op achtereenvolgende lesdagen van 8 uur inclusief examen. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 17.00 af.

De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Roasting Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van warmteoverdracht op het brandproces.
  • Welke relatie is er tussen het brandprofiel en smaak.
  • Hoe kun je door verschillende roosterprofielen toch tot dezelfde kleur komen.
  • Hoe herken je branddefecten in uiterlijk en smaak en hoe kun je ze voorkomen.
  • De basis chemische veranderingen die er tijdens het brandproces in de boon optreden.
  • Hoe richt je de ideale de werkplek in en wat heb je nodig om een branderij in te richten.

Het is aan te raden om alleen deel te nemen aan deze training wanneer je de SCAE Roasting Foundation certificaat hebt gehaald of wanneer je praktijkervaring hebt opgedaan bij een koffiebrander.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden. 

 

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
07-12-201710:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

Kosten training: € 1.085,37 (incl. 21% BTW)
Kosten SCA certificatie: € 217,80 (incl. 21% BTW)

BREWING & ROASTING

SCA BREWING INTERMEDIATE

Bij deze training draait het allemaal om het extractieproces en het technisch benaderen van koffie. Je leert meer over de oplosbare stoffen van gemalen koffie en de 6 basiselementen van koffie. Geschikt voor liefhebbers die de diepte in willen duiken en meer willen weten over het technische aspect van koffie.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Brewing Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van maalfijnheid en extractie-oppervlakte op smaak?
  • Welke verschillende type koffiemolens kennen we en wat is de invloed van de verschillende types op smaak?
  • Wat is de invloed van het roosterproces op de uiteindelijke smaak?
  • Wat is het verschil tussen sterkte en extractie?
  • Wat is de ideale extractie?
  • Hoe ontwikkelt een extractie zich?
  • Wat zijn de 6 essentiële elementen van koffie?
  • Wat is een Brew Chart en hoe gebruik je een refractometer?

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Voor degene die nog geen SCAE training hebben gevolgd, raden we aan te beginnen met de SCAE Coffee Introduction of de SCAE Barista Skills Foundation. Dit is echter geen vereiste.

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Toetsing
Het SCAE Brewing Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

 

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendDen HaagAANVRAGEN

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 1 lesdag
Prijs training: € 480,37
Prijs certificaat: € 217,80
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands

SCA ROASTING FOUNDATION

Koffiebranden is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen. Tijdens deze training maak je kennis met het proces van koffiebranden. Je krijgt de theorie die je nodig hebt, maar zult vooral achter de brander staan. Geschikt voor iedereen die meer wil leren over koffie branden.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de training ter sprake:

  • Welke factoren zijn van belang bij het controleren van temperatuur bij het branden.
  • Welke punten zijn van cruciaal belang tijdens het brandproces en hoe herken je deze.
  • Hoe ziet de brandcycles eruit, hoe kun je deze controleren en welke invloed heeft dit op smaak.
  • Hoe kun je sturen op smaak tijdens het brandproces.
  • Veiligheid is bij het branden van koffie een belangrijk item. Wat doe je wanneer er brand in je brander woedt? Hoe bestrijd je het en minstens zo belangrijk, hoe voorkom je het?

Eén lesdag van 9 uur inclusief examen. De training start om 09.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden. Iedereen die geïnteresseerd in koffie branden is welkom!

Toetsing
Je kunt er voor kiezen om deel te nemen aan het examen, dat bestaat uit een theoretische toets (15 vragen) en een prijktijktoets. Als je de cursus gehaald hebt, krijg je het SCAE Brewing Foundation certificaat dat overal ter wereld erkend wordt.

LET OP: voor het behalen van het certificaat worden extra kosten in rekening gebracht (dit is optioneel).

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
20-12-201709:00–18:00Zeewolde
BOEKEN

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 1 lesdag
Prijs training: € 480,37
Prijs certificaat: € 72,60
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands

SCA ROASTING INTERMEDIATE

Tijdens deze training bouwen we verder op de kennis die je hebt opgedaan tijdens de SCA Roasting Foundation. We gaan dieper in op het roasting proces, zullen we verschillende brandprofielen uitproberen en vertellen jou meer over de smaakaspecten van het branden. Geschikt voor gevorderde koffiebranders.

Bij de training zit gratis een lunch + reader bij de prijs inbegrepen. De volgende onderwerpen komen tijdens de SCA Roasting Intermediate ter sprake:

  • Wat is de invloed van warmteoverdracht op het brandproces.
  • Welke relatie is er tussen het brandprofiel en smaak.
  • Hoe kun je door verschillende roosterprofielen toch tot dezelfde kleur komen.
  • Hoe herken je branddefecten in uiterlijk en smaak en hoe kun je ze voorkomen.
  • De basis chemische veranderingen die er tijdens het brandproces in de boon optreden.
  • Hoe richt je de ideale de werkplek in en wat heb je nodig om een branderij in te richten.

Twee lesdagen van 8 uur inclusief examen. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 17.00 af.

Het is aan te raden om alleen deel te nemen aan deze training wanneer je de SCAE Roasting Foundation certificaat hebt gehaald of wanneer je praktijkervaring hebt opgedaan bij een koffiebrander.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor koffiebranders die wel praktijk ervaring hebben, maar  geen theoretische onderbouwing. Daarnaast is deze training zeer geschikt voor koffieverkopers die graag meer willen weten over het product dat ze verkopen, geïnteresseerden die erachter willen komen of koffiebranden iets voor hen is of particulieren die thuis graag koffie willen branden. 

Toetsing
Direct nadat de tweedaagse training is afgelopen volgt het examen (op de laatste dag). Het examen bestaat uit een theoretische toets (25 vragen) en een praktijktoets. Aangezien we tijdens de SCAE Roasting Intermediate meer de diepte in duiken versturen we 2 weken voor aanvang van de cursus een hand-out met de theorie, dat tijdens de training behandeld gaat worden, toe. 

 

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
07-12-201710:00-17:00Zeewolde
BOEKEN

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 2 lesdagen
Prijs training: € 1.085,37
Prijs certificaat: € 217,80
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Beschikbaar in Nederlands

GESLAAGDE DEELNEMER

Jan heeft bij ons de SCA Barista Skills Foundation met succes afgerond. Na het behalen van zijn SCA certificaat is Jan bij een koffiebar in Amsterdam aan de slag gegaan als barista.

ROASTING & SLOW COFFEE WORKSHOPS

ROASTING WORKSHOP

Het roosteren of branden van de koffiebonen is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen.

Tijdens het roosteren van de koffiebonen wordt er bepaalt welke smaken en aroma’s de koffieboon uiteindelijk gaan hebben. Deze training is een combinatie van theorie en praktijk!

Bij het roosteren van de koffiebonen is theoretische kennis uitermate belangrijk. Tijdens deze training zal je je deels bezig houden met de theorie achter het roosteren. Daarnaast zal je zelf achter de roaster staan en vooral veel koffie proeven! De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Welke veranderingen zien we door het roosteren? Op het gebied van: kleur, geur, gewicht, volume, suikergehalte en zuurgraad?
  • Hoe herken je het brandprofiel (drogen, roosteren, koelen) en welke invloed heeft het op smaak en geur?
  • Welke vormen van warmteoverdracht kennen we?
  • Welke invloed heeft een lichte, medium of donkere roast op smaak?
  • Welk koffiebranders-jargon kennen we?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Koffiebranders in spe, koffie-inkopers, koffieverkopers, particulieren die ook dit deel van koffie willen beheersen of uitvoeren met een thuisbrander.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendOnbekend
AANVRAGEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Roasting Workshop'.

Duur: 7 uur
Prijs training: € 298,87 (incl. 21% BTW)

SLOW COFFEE WORKSHOP

Slow Coffee wint steeds meer populariteit in de koffiewereld. Deels omdat het leuk is en deels omdat je andere smaken naar boven kunt brengen.

Tijdens deze training ga je met veel zetmethoden aan de slag. Bij deze training geldt weinig theorie en veel praktijk!

Tijdens de Slow Coffee training zal je vooral veel bezig zijn met de verschillende zetmethoden. De volgende zetmethoden zullen uitgebreid behandelt worden:

  • Aeropress
  • Chemex
  • Hario V60
  • French Press (Cafetière)
  • Syphon
  • Clever Dripper

Bij elke zetmethode worden de verschillende vragen beantwoord: waarom heeft iedere zetmethode een andere doorlooptijd? Welke maalgraad hebben we nodig voor iedere zetmethode en waarom is het per zetmethode verschillend? Wat van invloed heeft de zetmethode op de smaak van de koffie?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op het gebied van slow coffee op willen doen.

Het wordt aangeraden om eerst de SCAE Coffee Introduction te volgen, voordat je aan deze training deelneemt. Maar dit is niet verplicht!

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
30-10-201710:00-17:00Den Haag
BOEKEN
29-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Slow Coffee Workshop'.

Duur: 7 uur
Prijs training: € 298,87 (incl. 21% BTW)

 

ROASTING & SLOW COFFEE 

ROASTING WORKSHOP

Het roosteren of branden van de koffiebonen is één van de belangrijkste processen binnen de koffieketen. Tijdens het roosteren van de koffiebonen wordt er bepaalt welke smaken en aroma’s de koffieboon uiteindelijk gaan hebben. Deze training is een combinatie van theorie en praktijk!

Bij het roosteren van de koffiebonen is theoretische kennis uitermate belangrijk. Tijdens deze training zal je je deels bezig houden met de theorie achter het roosteren. Daarnaast zal je zelf achter de roaster staan en vooral veel koffie proeven! De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Welke veranderingen zien we door het roosteren? Op het gebied van: kleur, geur, gewicht, volume, suikergehalte en zuurgraad?
  • Hoe herken je het brandprofiel (drogen, roosteren, koelen) en welke invloed heeft het op smaak en geur?
  • Welke vormen van warmteoverdracht kennen we?
  • Welke invloed heeft een lichte, medium of donkere roast op smaak?
  • Welk koffiebranders-jargon kennen we?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Koffiebranders in spe, koffie-inkopers, koffieverkopers, particulieren die ook dit deel van koffie willen beheersen of uitvoeren met een thuisbrander.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendOnbekend
AANVRAGEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Roasting Workshop'.

Duur: 7 uur
Prijs training: € 298,87 (incl. 21% BTW)

SLOW COFFEE WORKSHOP

Slow Coffee wint steeds meer populariteit in de koffiewereld. Deels omdat het leuk is en deels omdat je andere smaken naar boven kunt brengen. Tijdens deze training ga je met veel zetmethoden aan de slag. Bij deze training geldt weinig theorie en veel praktijk!

Tijdens de Slow Coffee training zal je vooral veel bezig zijn met de verschillende zetmethoden. De volgende zetmethoden zullen uitgebreid behandelt worden:

  • Aeropress
  • Chemex
  • Hario V60
  • French Press (Cafetière)
  • Syphon
  • Clever Dripper

Bij elke zetmethode worden de verschillende vragen beantwoord: waarom heeft iedere zetmethode een andere doorlooptijd? Welke maalgraad hebben we nodig voor iedere zetmethode en waarom is het per zetmethode verschillend? Wat van invloed heeft de zetmethode op de smaak van de koffie?

Bij deze training zit lunch + een reader bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op het gebied van slow coffee op willen doen.

Het wordt aangeraden om eerst de SCAE Coffee Introduction te volgen, voordat je aan deze training deelneemt. Maar dit is niet verplicht!

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
30-10-201710:00-17:00Den Haag
BOEKEN
29-01-201810:00-17:00Den Haag
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Slow Coffee Workshop'.

Duur: 7 uur
Prijs training: € 298,87 (incl. 21% BTW)

BARISTA WORKSHOPS

SCA COFFEE INTRODUCTION

De SCA Coffee Introduction is een algemene training waarbij alle processen ter sprake komen:

achtergrondinformatie koffiebonen, het roosteren van koffiebonen en de verschillende zetmethodes, zoals espresso en filterkoffie.

De SCA Coffee introduction is bedoelt voor iedereen. Na afloop van de workshop kun je deelnemen aan de toetsing (niet verplicht) en een SCA erkend diploma in ontvangst nemen. Hieronder volgen de onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod komen:

Geschiedenis van koffie
Waar komt koffie vandaan en hoe is de koffie één van de grootste handelswaren geworden?

Speciality coffee
Wat betekent de term ‘speciality coffee’ precies en waar moet koffie aan voldoen om zich ‘speciality coffee’ te mogen noemen?

De koffieboon
Hoe groeien koffiebonen en wat is het verschil tussen robusta en arabica koffiebonen?

Roosteren
Tijdens deze training ontvang je basisinformatie over koffie branden. Verder leer je wat van effect roosteren op de smaak van de koffie heeft.

Cupping
Wat is cupping precies en hoe kunnen we smaken herkennen en benoemen?

Zetmethodes
Welke verschillende zetmethoden zijn er en hoe kunnen we deze toepassen?

Doelgroep
Deze introductie workshop is bedoelt voor mensen die weinig tot geen kennis over koffie hebben of mensen die graag in de koffiewereld willen werken, maar nog niet precies weten wat ze binnen de koffiewereld willen doen.

Toetsing
De SCA Coffee Introduction wordt afgesloten met een schriftelijke toets. Let op: voor de SCA certificaat, die overal ter wereld erkend wordt, worden extra kosten in rekening gebracht. Je kunt er voor kiezen om deel te nemen aan de workshop zonder een certificaat te ontvangen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
21-11-201719:00–22:30Zeewolde
BOEKEN
05-02-201819:00-22:30Den Haag
BOEKEN
17-05-201819:00-22:30Zeewolde
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'SCA Coffee Introduction' workshop.

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 3 uur
Prijs training: € 117,37
Prijs SCA Diploma: € 72,60
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW

BASIS BARISTA WORKSHOP

Tijdens de Basis Barista Workshop kom je te weten hoe een espressomachine werkt, hoe je een koffiemolen op de juiste manier afstelt en uit welke stappen het maken van een espresso of een cappuccino bestaat.

Geschikt voor iedere koffieliefhebber!

Tijdens de 3 uur durende workshop houd je je 20 minuten bezig met de theoretische kant van het verhaal en sta je de rest van de tijd achter de espressomachine om te oefenen. Leren hoe de espressomachine werkt en lekker veel proeven!

De volgende onderwerpen worden behandelt:

De espressomachine
Je komt te weten hoe een espressomachine werkt, welke systemen er bestaan en wat de aandachtspunten per systeem zijn.

De koffiemolen
Tijdens de training leer je meer over de koffiemolen en hoe je deze moet instellen op basis van verschillende factoren.

Espresso maken
Je leert wat een espresso precies is en hoe je met de druk en temperatuur van het water invloed kunt uitoefenen op de smaak. Ook gaan we dieper in op de maalfijnheid en hoe deze de smaak van de koffie beïnvloedt.

Extractie
Wat betekent onder- en overextractie en wat doet het met de smaak van de koffie? En hoe los je problemen met de extractie op?

Schoonmaak
Hoe maak je een espressomachine schoon en waarom is het belangrijk deze goed schoon te houden?

Melk
Je leert de basisbeginselen van latte art en hoe je melk het beste kunt opschuimen.

Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Iedereen kan deelnemen!

 

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendOnbekendAANVRAGEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Basis Barista Workshop'.

Duur: 3 uur
Prijs training: € 117,37
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW

LATTE ART WORKSHOP

Tijdens de Latte Art Workshop worden je de basisvaardigheden van latte art bijgebracht. Dat betekent vooral veel oefenen en achter de machine staan.

Je gaat aan de slag met het bekende hartje, blaadje, appel en de rosetta. Deze training is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in Latte Art.

Tijdens de 3 uur durende Latte Art Training zal je vooral achter de machine staan en latte art oefenen. Daarbij zullen we de volgende onderwerpen bespreken:

  • Welke melk gebruiken we en waarom?
  • Melk opschuimtechnieken
  • Free hand pouring
  • Hoe schenk je een appel, hartje, rosetta of blaadje?

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden betreft latte art willen opdoen.

Iedereen kan deelnemen!

 

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
03-10-201719:00–22:00Zeewolde
BOEKEN
18-11-201714:00-17:00Den Haag
BOEKEN

Duur: 3 uur
Prijs training: € 117,37
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW

GESLAAGDE DEELNEMER

Malgorzata heeft bij ons de SCA Barista Skills Intermediate positief afgerond. Momenteel werkt Malgorzata als barista voor een koffiebar in Utrecht.

BARISTA WORKSHOPS

SCA COFFEE INTRODUCTION

De SCA Coffee Introduction is een algemene training waarbij alle processen ter sprake komen: achtergrondinformatie koffiebonen, het roosteren van koffiebonen en de verschillende zetmethodes, zoals espresso en filterkoffie.

De SCA Coffee introduction is bedoelt voor iedereen. Na afloop van de workshop kun je deelnemen aan de toetsing (niet verplicht) en een SCA erkend diploma in ontvangst nemen. Hieronder volgen de onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod komen:

Geschiedenis van koffie
Waar komt koffie vandaan en hoe is de koffie één van de grootste handelswaren geworden?

Speciality coffee
Wat betekent de term ‘speciality coffee’ precies en waar moet koffie aan voldoen om zich ‘speciality coffee’ te mogen noemen?

De koffieboon
Hoe groeien koffiebonen en wat is het verschil tussen robusta en arabica koffiebonen?

Roosteren
Tijdens deze training ontvang je basisinformatie over koffie branden. Verder leer je wat van effect roosteren op de smaak van de koffie heeft.

Cupping
Wat is cupping precies en hoe kunnen we smaken herkennen en benoemen?

Zetmethodes
Welke verschillende zetmethoden zijn er en hoe kunnen we deze toepassen?

Doelgroep
Deze introductie workshop is bedoelt voor mensen die weinig tot geen kennis over koffie hebben of mensen die graag in de koffiewereld willen werken, maar nog niet precies weten wat ze binnen de koffiewereld willen doen.

Toetsing
De SCA Coffee Introduction wordt afgesloten met een schriftelijke toets. Let op: voor de SCA certificaat, die overal ter wereld erkend wordt, worden extra kosten in rekening gebracht. Je kunt er voor kiezen om deel te nemen aan de workshop zonder een certificaat te ontvangen.

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
21-11-201719:00–22:30Zeewolde
BOEKEN
05-02-201819:00-22:30Den Haag
BOEKEN
17-05-201819:00-22:30Zeewolde
BOEKEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'SCA Coffee Introduction' workshop.

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen om het examen in te plannen. We hebben vaste examenavonden ingepland in Zeewolde en Den Haag.

Let op: een examen + diploma is optioneel, omdat je hiervoor extra betaalt (zie prijzen). Wanneer je ervoor kiest om geen diploma in ontvangst te nemen, hoef je ook niet deel te nemen aan het examen. Wel raden we aan om voor het examen + diploma te gaan, want zonder diploma wordt jouw voltooiing van de training nergens erkend.

Duur: 3 uur
Prijs training: € 117,37
Prijs SCA Diploma: € 72,60
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW

BASIS BARISTA WORKSHOP

Tijdens de Basis Barista Workshop kom je te weten hoe een espressomachine werkt, hoe je een koffiemolen op de juiste manier afstelt en uit welke stappen het maken van een espresso of een cappuccino bestaat. Geschik voor iedere koffieliefhebber!

Tijdens de 3 uur durende workshop houd je je 20 minuten bezig met de theoretische kant van het verhaal en sta je de rest van de tijd achter de espressomachine om te oefenen. Leren hoe de espressomachine werkt en lekker veel proeven!

De volgende onderwerpen worden behandelt:

De espressomachine
Je komt te weten hoe een espressomachine werkt, welke systemen er bestaan en wat de aandachtspunten per systeem zijn.

De koffiemolen
Tijdens de training leer je meer over de koffiemolen en hoe je deze moet instellen op basis van verschillende factoren.

Espresso maken
Je leert wat een espresso precies is en hoe je met de druk en temperatuur van het water invloed kunt uitoefenen op de smaak. Ook gaan we dieper in op de maalfijnheid en hoe deze de smaak van de koffie beïnvloedt.

Extractie
Wat betekent onder- en overextractie en wat doet het met de smaak van de koffie? En hoe los je problemen met de extractie op?

Schoonmaak
Hoe maak je een espressomachine schoon en waarom is het belangrijk deze goed schoon te houden?

Melk
Je leert de basisbeginselen van latte art en hoe je melk het beste kunt opschuimen.

Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Iedereen kan deelnemen!

 

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
OnbekendOnbekendOnbekendAANVRAGEN
De Data & Locaties in de bovenstaande tabel hebben betrekking op 'Basis Barista Workshop'.

Duur: 3 uur
Prijs training: € 117,37
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW

LATTE ART WORKSHOP

Tijdens de Latte Art Workshop worden je de basisvaardigheden van latte art bijgebracht. Dat betekent vooral veel oefenen en achter de machine staan. Je gaat aan de slag met het bekende hartje, blaadje, appel en de rosetta. Deze training is geschikt voor iedreen die geinteresseerd is in Latte Art.

Tijdens de 3 uur durende Latte Art Training zal je vooral achter de machine staan en latte art oefenen. Daarbij zullen we de volgende onderwerpen bespreken:

  • Welke melk gebruiken we en waarom?
  • Melk opschuimtechnieken
  • Free hand pouring
  • Hoe schenk je een appel, hartje, rosetta of blaadje?

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden betreft latte art willen opdoen.

Iedereen kan deelnemen!

 

DATUMTIJDPLAATSAANMELDEN
03-10-201719:00–22:00Zeewolde
BOEKEN
18-11-201714:00-17:00Den Haag
BOEKEN

Duur: 3 uur
Prijs training: € 117,37
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW

GESLAAGDE DEELNEMER

Malgorzata heeft bij ons de SCA Barista Skills Intermediate positief afgerond. Momenteel werkt Malgorzata als barista voor een koffiebar in Utrecht.

TEAMTRAININGEN

BARISTA TEAMTRAINING

Tijdens de Barista teamtraining (max. 6 personen) houden we ons bezig met de basisaspecten die komen kijken bij het maken van een overheerlijke espresso en latte.

Deze training bestaat uit 20 minuten theorie en de rest van de training zal voornamelijk bestaan uit oefenen, opschuimen van melk en proeven!

Tijdens de 3 uur durende workshop houd je je 20 minuten bezig met de theoretische kant van het verhaal en sta je de rest van de tijd achter de espressomachine om te oefenen. Leren hoe de espressomachine werkt en lekker veel proeven!

De volgende onderwerpen worden behandelt:

De espressomachine
Je komt te weten hoe een espressomachine werkt, welke systemen er bestaan en wat de aandachtspunten per systeem zijn.

De koffiemolen
Tijdens de training leer je meer over de koffiemolen en hoe je deze moet instellen op basis van verschillende factoren.

Espresso maken
Je leert wat een espresso precies is en hoe je met de druk en temperatuur van het water invloed kunt uitoefenen op de smaak. Ook gaan we dieper in op de maalfijnheid en hoe deze de smaak van de koffie beïnvloedt.

Extractie
Wat betekent onder- en overextractie en wat doet het met de smaak van de koffie? En hoe los je problemen met de extractie op?

Schoonmaak
Hoe maak je een espressomachine schoon en waarom is het belangrijk deze goed schoon te houden?

Melk
Je leert de basisbeginselen van latte art en hoe je melk het beste kunt opschuimen.

Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ook zeer geschikt voor een team of bedrijfsuitje!

Duur: 3 uur
Prijs: € 497,00 (excl. 21% BTW)
Maximaal 6 personen
Deze training wordt alleen op aanvraag ingepland

Deze training aanvragen!

LATTE ART TEAMTRAINING

De Latte Art Teamtraining is bedoelt voor horeca of een teamuitje (max. 6 personen). Tijdens deze training sta je vooral zelf achter de machine en krijg je tips voor het schenken van het welbekende hartje, appel, blaadje en rosetta.

De inhoud van de training hangt deels af van het niveau van de groep.

De Latte Art Teamtraining is vooral een training dat gericht is op praktijk. Tijdens de training zal iedereen in de groep vooral gefocust zijn op het schenken van latte art. De volgende onderwerpen zullen besproken worden:

  • Welke melk gebruiken we en waarom?
  • Melk opschuimtechnieken
  • Free hand pouring
  • Hoe schenk je een appel, hartje, rosetta of blaadje?

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ook zeer geschikt voor een team of bedrijfsuitje!

 

Duur: 3 uur
Prijs: € 497,00 (excl. 21% BTW)
Maximaal 6 personen
Deze training wordt alleen op aanvraag ingepland

Deze training aanvragen!

TEAMTRAININGEN

BARISTA TEAMTRAINING

Tijdens de Barista teamtraining (max. 6 personen) houden we ons bezig met de basisaspecten die komen kijken bij het maken van een overheerlijke espresso en latte. Deze training bestaat uit 20 minuten theorie en de rest van de training zal voornamelijk bestaan uit oefenen, opschuimen van melk en proeven!

Tijdens de 3 uur durende workshop houd je je 20 minuten bezig met de theoretische kant van het verhaal en sta je de rest van de tijd achter de espressomachine om te oefenen. Leren hoe de espressomachine werkt en lekker veel proeven!

De volgende onderwerpen worden behandelt:

De espressomachine
Je komt te weten hoe een espressomachine werkt, welke systemen er bestaan en wat de aandachtspunten per systeem zijn.

De koffiemolen
Tijdens de training leer je meer over de koffiemolen en hoe je deze moet instellen op basis van verschillende factoren.

Espresso maken
Je leert wat een espresso precies is en hoe je met de druk en temperatuur van het water invloed kunt uitoefenen op de smaak. Ook gaan we dieper in op de maalfijnheid en hoe deze de smaak van de koffie beïnvloedt.

Extractie
Wat betekent onder- en overextractie en wat doet het met de smaak van de koffie? En hoe los je problemen met de extractie op?

Schoonmaak
Hoe maak je een espressomachine schoon en waarom is het belangrijk deze goed schoon te houden?

Melk
Je leert de basisbeginselen van latte art en hoe je melk het beste kunt opschuimen.

Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ook zeer geschikt voor een team of bedrijfsuitje!

Duur: 3 uur
Prijs: € 497,00 (excl. 21% BTW)
Maximaal 6 personen
Deze training wordt alleen op aanvraag ingepland

Deze training aanvragen!

LATTE ART TEAMTRAINING

De Latte Art Teamtraining is bedoelt voor horeca of een teamuitje (max. 6 personen). Tijdens deze training sta je vooral zelf achter de machine en krijg je tips voor het schenken van het welbekende hartje, appel, blaadje en rosetta. De inhoud van de training hangt deels af van het niveau van de groep.

De Latte Art Teamtraining is vooral een training dat gericht is op praktijk. Tijdens de training zal iedereen in de groep vooral gefocust zijn op het schenken van latte art. De volgende onderwerpen zullen besproken worden:

  • Welke melk gebruiken we en waarom?
  • Melk opschuimtechnieken
  • Free hand pouring
  • Hoe schenk je een appel, hartje, rosetta of blaadje?

Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ook zeer geschikt voor een team of bedrijfsuitje!

 

Duur: 3 uur
Prijs: € 497,00 (excl. 21% BTW)
Maximaal 6 personen
Deze training wordt alleen op aanvraag ingepland

Deze training aanvragen!

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

  • WERELDWIJD ERKEND CERTIFICAAT (SCA)

  • ERVARING SINDS 1999

  • AUTHORIZED’ & GEPASSIONEERDE TRAINERS

  • GERICHT OP PRAKTIJK

  • KLEINE GROEPEN = PERSOONLIJKE AANDACHT

SCA COFFEE DIPLOMA SYSTEM

Speciality Coffee Association (SCA) houdt zich bezig met training, opbouwen van vaardigheden en certificering.

  • DIPLOMA WERELDWIJD ERKEND

  • AUTHORIZED TRAINERS

  • SCA WAARBORGT KWALITEIT

HULP NODIG?

Klik aan de rechterkant van het scherm op het groene chatincoontje.

Vraag stellen via de e-mail? Bezoek onze contactpagina om je vraag te stellen.

Volg ons op Instagram en stel je vraag via de direct messenger.

SCA DIPLOMA SYSTEM

Speciality Coffee Association (SCA) houdt zich bezig met training, opbouwen van vaardigheden en certificering.

  • DIPLOMA WERELDWIJD ERKEND

  • AUTHORIZED TRAINERS

  • SCAE WAARBORGT KWALITEIT

HULP NODIG?

Klik aan de rechterkant van het scherm op het groene chatincoontje.

Vraag stellen via de e-mail? Bezoek onze contactpagina om je vraag te stellen.

Volg ons op Instagram en stel je vraag via de direct messenger.

De werkwijze van:
Speciality Coffee Association (SCA)

Met de barista cursus zet je een eerste stap in de koffiewereld. Een wereld die verder kijkt dan het zetten van een simpel bakje filterkoffie. Een goede basis cursus besteedt aandacht aan alle facetten van het vak: van het herkennen van de beste koffiebonen tot het beheersen van latte art. Op baristaworden.nl bieden wij SCA (Speciality Coffee Association) cursussen en worskhops aan op het gebied van barista skills, brewing en roasting. Deze SCA trainingen worden wereldwijd erkend.

Barista cursus iets voor jou?

Iedere grote stad beschikt over een aantal gespecialiseerde koffiebars die het zetten van koffie tot ambacht hebben verheven. De barista speelt hier een belangrijke rol in. Hij heeft de verantwoordelijkheid om de smaakpotentie van een gebrande koffieboon optimaal te benutten. Er zijn verschillende factoren die invloed uitoefenen op de smaak van de koffie, waar we tijdens onze barista cursussen aandacht aan zullen besteden.

Onze barista skills cursussen worden op verschillende niveaus gegeven, namelijk foundation, intermediate en professional. De barista cursussen zijn bedoelt voor beginnende of gevorderde barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening en particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen. Al onze cursussen en workshops worden in Zeewolde en Den Haag gegeven.

Wanneer je nieuw bent in de koffiewereld is het verstandig om te starten met de SCA barista foundation cursus. Heb je meer ervaring dan kun je instappen op het intermediate niveau, wat tevens een voorwaarde is voor deelname aan de SCA barista skills professional.

Speciality Coffee Association (SCA) barista cursus

SCA is een onafhankelijk instituut die de kwaliteit van barista cursussen en koffie wereldwijd waarborgen. Barista cursussen die volgens de richtlijnen van het SCA instituut gegeven worden, worden internationaal erkent. Zo kun je jouw barista cursus in Nederland volgen en in Australië voor een barista job solliciteren.

Om SCA trainingen te geven, dienen wij als aanbieder aan strikte voorwaarden te doen om de kwaliteit van de trainingen te waarborgen. Eén van deze voorwaarden is dat alle docenten gecertificeerd zijn volgens de richtlijnen van het Speciality Coffee Association. Dit betekent dat niet iedereen deze trainingen zomaar kan aanbieden.

SCA Coffee Diploma System

Het SCA werkt met een puntensysteem, namelijk Coffee Diploma System. Deze bestaat uit een zestal modules die alle facetten van de koffiewereld behandelen. De modules waar je uit kunt kiezen zijn: barista skills, green coffee, sensory, roasting, brewing en een introductie tot koffie. Via baristaworden.nl bieden wij de volgende modules aan: barista skills, brewing & roasting.

Elke cursus wordt gegeven op drie verschillende levels, namelijk foundation, intermediate en professional. Voor elke behaalde cursus krijg je punten, namelijk:

  • Foundation: 5 punten
  • Intermediate: 10 punten
  • Professional: 25 punten

Alle SCA barista cursussen worden afgesloten met een toetsing van de theorie en de praktijk. Het examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen duurt voor de meeste trainingen ongeveer 1.5 uur en bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte. Je hebt het Coffee Diploma System afgerond wanneer je met deelname aan verschillende trainingen 100 punten verzameld hebt. In de tussentijd krijg je wel voor elke behaalde module een SCA diploma.

Het is overigens niet verplicht om deel te nemen aan het examen. Er worden verschillende tarieven gehanteerd voor het examen + diploma (dit verschilt per training) om de kosten voor het examen en administratie hiervan te dekken. Het wordt aangeraden om deel te nemen aan het examen, omdat je zonder diploma niet kunt aantonen dat je de desbetreffende training positief hebt afgesloten.

Alle barista cursussen worden afgesloten met een toetsing van de theorie en de praktijk. Naarmate je 100 punten hebt verzameld (hier zal je meerdere barista opleidingen voor moeten doen) dan heb je het Coffee Diploma System helemaal doorlopen.

‘Authorized trainers’ die de cursus geven

De SCA barista cursussen worden door professionals gegeven (ook wel authorized trainers genoemd). Onze docenten hebben een passie voor koffie en willen deze passie graag op jou overbrengen. Dit doen ze met veel enthousiasme en geduld, zodat jij op de beste opleiding tot barista kunt verwachten. Tijdens de cursussen is er ruimte om vragen te stellen en zal de docent zijn best doen deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. De kwaliteit van onze trainers is hoog, omdat zij, zoals eerder aangegeven, aan de strenge richtlijnen van het SCA moeten voldoen.

De kosten van een barista cursus

Zoals je eerder hebt gelezen kunnen we de SCA barista cursussen indelen in verschillende modules, zoals barista skills, sensory, roasting, brewing en introduction to coffee. De duur, de intensiteit en het niveau van deze modules verschillen, waardoor er aan elke module een ander prijskaartje hangt.

De SCA Barista Skills Foundation wordt aangeboden voor € 238,37, de intermediate kost € 395,67 en deelname aan professional kost € 782,87. De prijs voor de SCA barista cursus professional ligt een stuk hoger, omdat deze training twee lesdagen duurt, terwijl de foundation en intermediate in één dag afgerond kunnen worden. Alle bedragen zijn inclusief 21 % aftrekbaar.

Ons aanbod barista workshops

De SCA barista skills Foundation, Intermediate en Professional worden aangeboden als cursussen. Naast barista cursussen bieden wij ook barista workshops aan. Eén van deze workshops is onderdeel van het SCA aanbod, namelijk de SCA Coffee Introduction. Deze barista workshop is bedoelt voor mensen die weinig tot geen kennis over koffie hebben of mensen die graag in de koffiewereld willen werken, maar nog niet zo goed weten wat ze willen doen. De SCA Coffee introduction workshop wordt aangeboden voor € 117,37 (inclusief 21% BTW, exclusief de kosten voor het examen + diploma).

Daarnaast bieden we meerdere koffie workhops aan welke niet onder de naam van SCA gegeven worden, namelijk: roasting workshop, slow coffee workshop, basis barista workshop en de latte art workshop. Voor deze workshops ontvang je dus ook geen SCA certificatie.

Deze workshops zijn opgesteld en worden gegeven door enthousiaste koffie professionals, die al jaren in het vak zitten. Het lesmateriaal voor de SCA cursussen / workshops wordt door het SCA verzorgt. Bij onze eigen workshops hebben we meer vrijheid, waardoor we de inhoud van de workshop beter kunnen afstemmen op de wensen van de deelnemers.

Meer informatie over onze SCA cursussen

Met de barista cursus zet je een eerste stap in de koffiewereld. Een wereld die verder kijkt dan het zetten van een simpel bakje filterkoffie. Een goede basis cursus besteedt aandacht aan alle facetten van het vak: van het herkennen van de beste koffiebonen tot het beheersen van latte art. Op baristaworden.nl bieden wij SCA (Speciality Coffee Association) cursussen en worskhops aan op het gebied van barista skills, brewing en roasting. Deze SCA trainingen worden wereldwijd erkend.

Barista cursus iets voor jou?

Iedere grote stad beschikt over een aantal gespecialiseerde koffiebars die het zetten van koffie tot ambacht hebben verheven. De barista speelt hier een belangrijke rol in. Hij heeft de verantwoordelijkheid om de smaakpotentie van een gebrande koffieboon optimaal te benutten. Er zijn verschillende factoren die invloed uitoefenen op de smaak van de koffie, waar we tijdens onze barista cursussen aandacht aan zullen besteden.

Onze barista skills cursussen worden op verschillende niveaus gegeven, namelijk foundation, intermediate en professional. De barista cursussen zijn bedoelt voor beginnende of gevorderde barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening en particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen. Al onze cursussen en workshops worden in Zeewolde en Den Haag gegeven.

Wanneer je nieuw bent in de koffiewereld is het verstandig om te starten met de SCA barista foundation cursus. Heb je meer ervaring dan kun je instappen op het intermediate niveau, wat tevens een voorwaarde is voor deelname aan de SCA barista skills professional.

Speciality Coffee Association (SCA) barista cursus

SCA is een onafhankelijk instituut die de kwaliteit van barista cursussen en koffie wereldwijd waarborgen. Barista cursussen die volgens de richtlijnen van het SCA instituut gegeven worden, worden internationaal erkent. Zo kun je jouw barista cursus in Nederland volgen en in Australië voor een barista job solliciteren.

Om SCA trainingen te geven, dienen wij als aanbieder aan strikte voorwaarden te doen om de kwaliteit van de trainingen te waarborgen. Eén van deze voorwaarden is dat alle docenten gecertificeerd zijn volgens de richtlijnen van het Speciality Coffee Association. Dit betekent dat niet iedereen deze trainingen zomaar kan aanbieden.

SCA Coffee Diploma System

Het SCA werkt met een puntensysteem, namelijk Coffee Diploma System. Deze bestaat uit een zestal modules die alle facetten van de koffiewereld behandelen. De modules waar je uit kunt kiezen zijn: barista skills, green coffee, sensory, roasting, brewing en een introductie tot koffie. Via baristaworden.nl bieden wij de volgende modules aan: barista skills, brewing & roasting.

Elke cursus wordt gegeven op drie verschillende levels, namelijk foundation, intermediate en professional. Voor elke behaalde cursus krijg je punten, namelijk:

  • Foundation: 5 punten
  • Intermediate: 10 punten
  • Professional: 25 punten

Alle SCA barista cursussen worden afgesloten met een toetsing van de theorie en de praktijk. Het examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen duurt voor de meeste trainingen ongeveer 1.5 uur en bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte. Je hebt het Coffee Diploma System afgerond wanneer je met deelname aan verschillende trainingen 100 punten verzameld hebt. In de tussentijd krijg je wel voor elke behaalde module een SCA diploma.

Het is overigens niet verplicht om deel te nemen aan het examen. Er worden verschillende tarieven gehanteerd voor het examen + diploma (dit verschilt per training) om de kosten voor het examen en administratie hiervan te dekken. Het wordt aangeraden om deel te nemen aan het examen, omdat je zonder diploma niet kunt aantonen dat je de desbetreffende training positief hebt afgesloten.

Alle barista cursussen worden afgesloten met een toetsing van de theorie en de praktijk. Naarmate je 100 punten hebt verzameld (hier zal je meerdere barista opleidingen voor moeten doen) dan heb je het Coffee Diploma System helemaal doorlopen.

‘Authorized trainers’ die de cursus geven

De SCA barista cursussen worden door professionals gegeven (ook wel authorized trainers genoemd). Onze docenten hebben een passie voor koffie en willen deze passie graag op jou overbrengen. Dit doen ze met veel enthousiasme en geduld, zodat jij op de beste opleiding tot barista kunt verwachten. Tijdens de cursussen is er ruimte om vragen te stellen en zal de docent zijn best doen deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. De kwaliteit van onze trainers is hoog, omdat zij, zoals eerder aangegeven, aan de strenge richtlijnen van het SCA moeten voldoen.

De kosten van een barista cursus

Zoals je eerder hebt gelezen kunnen we de SCA barista cursussen indelen in verschillende modules, zoals barista skills, sensory, roasting, brewing en introduction to coffee. De duur, de intensiteit en het niveau van deze modules verschillen, waardoor er aan elke module een ander prijskaartje hangt.

De SCA Barista Skills Foundation wordt aangeboden voor € 238,37, de intermediate kost € 395,67 en deelname aan professional kost € 782,87. De prijs voor de SCA barista cursus professional ligt een stuk hoger, omdat deze training twee lesdagen duurt, terwijl de foundation en intermediate in één dag afgerond kunnen worden. Alle bedragen zijn inclusief 21 % aftrekbaar.

Ons aanbod barista workshops

De SCA barista skills Foundation, Intermediate en Professional worden aangeboden als cursussen. Naast barista cursussen bieden wij ook barista workshops aan. Eén van deze workshops is onderdeel van het SCA aanbod, namelijk de SCA Coffee Introduction. Deze barista workshop is bedoelt voor mensen die weinig tot geen kennis over koffie hebben of mensen die graag in de koffiewereld willen werken, maar nog niet zo goed weten wat ze willen doen. De SCA Coffee introduction workshop wordt aangeboden voor € 117,37 (inclusief 21% BTW, exclusief de kosten voor het examen + diploma).

Daarnaast bieden we meerdere koffie workhops aan welke niet onder de naam van SCA gegeven worden, namelijk: roasting workshop, slow coffee workshop, basis barista workshop en de latte art workshop. Voor deze workshops ontvang je dus ook geen SCA certificatie.

Deze workshops zijn opgesteld en worden gegeven door enthousiaste koffie professionals, die al jaren in het vak zitten. Het lesmateriaal voor de SCA cursussen / workshops wordt door het SCA verzorgt. Bij onze eigen workshops hebben we meer vrijheid, waardoor we de inhoud van de workshop beter kunnen afstemmen op de wensen van de deelnemers.