Advies espressomachines & more


Contactgegevens

Baristaworden.nl is onderdeel van frank-schrijft.
KvK 60022051

Contact persoon: Frank Raveling

E-mail: baristaworden@gmail.com
Skype: @frank.raveling


Contact opnemen

Bedankt voor je bezoek aan baristaworden.nl. We doen ons best om je berichtje binnen 24 uur te beantwoorden.

5 tips om betere slow coffee te maken

5 tips om betere slow coffee te maken
juni 19, 2019 Frank Raveling
In Koffie tips

Vaak wordt ons de vraag gesteld: ‘Hoe maak je nu het perfecte kopje koffie?’. In deze blog geven we 5 praktische tips om thuis lekkere slow coffee te zeten.

1.Koop de juiste koffiebonen

Voor een lekkere slow goffee koop je best licht gebrande koffiebonen, liefst specialty coffee. Zo kan je alle smaken en aroma’s, van bijvoorbeeld fruit of chocolade, terugvinden in je kop koffie. Je vermijd best donker gebrande koffiebonen.

 • Uitverkocht
  14.95

  Proefpakket 3 x 250 gram

  Voor wie niet kan kiezen, hebben wij een proefpakket - bestaande uit:

  Met het proefpakket kun je erachter komen welke roast het beste bij jou past. Ook is het proefpakket zeer geschikt om weg te geven als cadeautje!
  14.95
  14.95
 • 10.75

  Espresso roast

  Deze Espresso Roast - afkomstig uit Costa Rica - is speciaal gebrand voor mensen met een espresso apparaat thuis. Het heeft een medium roast, waardoor alle smaken in balans zijn gebleven. Dit mag je verwachten:
  • Volle body
  • Heerlijke aroma's
  • Frisse smaak 100%
  Arabica Aanbevolen zetmethoden: handmatige of volautomatische espressomachine Deze koffie is exclusief en zal niet het hele jaar leverbaar zijn. Inhoud: 500 gram
  10.75
  10.75
 • Uitverkocht
  9.95

  Light Roast

  Bij deze Light Roast zijn alle smaken tijdens het branden in takt gebleven - waardoor je geen bittere smaken proeft. De sensatie in je mond - die je met deze koffie ervaart - bestaat uit de volgende smaken:
  • Fruitig en bloemige koffie
  • Tinten van honing
  • Volle body koffie
  Aanbevolen zetmethoden: Filterapparaat, Chemex, V60, French Press Inhoud: 500 gram
  9.95
  9.95

2. Maal je bonen zelf

Wanneer je gemalen koffie koopt is de meeste smaak al vervlogen. Daarom maal je best je bonen zelf vlak voor je de koffie gaat zetten. 

3. Gebruik gefilterd water

Een waterfilter maakt een groot verschil. De filter zorgt ervoor dat chloor, kalk en andere ongewenste stoffen uit het water worden gefilterd. Zo kan het water meer aroma’s en smaken van de koffie opnemen. Wij gebruiken het liefst deze waterfilter van Brita.

4. Spoel je koffiefilter

Bij de meeste slow coffee soorten wordt een papieren filter gebruikt, zoals bij de V60, Chemex, Deze papieren filter geeft ook smaak af aan je koffie. Spoel dus eerst je filter met het warme water dat je ook voor je koffie gebruikt. Zo raak je niet alleen die verveelde papiersmaak kwijt, maar warm je ook je koffiepot op. Giet je spoelwater weg voor je aan de koffie begint.

5. Gebruik de juiste hoeveelheid water

Koffie zetten is wetenschap. Gebruik dus altijd de juiste hoeveelheid water voor de hoeveelheid koffie die je gebruikt. De vuistregel voor slow coffee is 1 liter water voor 60 gram koffie. Zorg ook dat je water niet te heet is. Het water mag zeker niet koken. De beste temperatuur is rond de 80 graden.